Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Σχέσεις κράτους - Χρυσής Αυγής


Ο Ενγκελς στο έργο του «Η καταγωγή της οικογένειας, της ατομικής ιδιοκτησίας και του κράτους», το δίνει με έναν εξόχως συμπυκνωμένο τρόπο. Σημειώνει:
«(...) το κράτος γεννήθηκε από την ανάγκη χαλιναγώγησης των ταξικών αντιθέσεων και επειδή ταυτόχρονα γεννήθηκε μέσα στη σύγκρουση των τάξεων αυτών, είναι κατά γενικό κανόνα κράτος της πιο ισχυρής, οικονομικά κυρίαρχης τάξεως, που με τη βοήθεια του κράτος γίνεται και πολιτικά κυρίαρχη και αποκτά έτσι νέα μέσα για την καθυπόταξη και την εκμετάλλευση της καταπιεζόμενης τάξης».
*
Το κράτος, με άλλα λόγια, δεν είναι κάτι το «ουδέτερο». Δεν ανήκει σε όλους. Το κράτος κατά γενικό κανόνα είναι κράτος της κυρίαρχης τάξης. Το κράτος είναι η πολιτική οργάνωση της οικονομικά κυρίαρχης τάξης που αποσκοπεί στην υπεράσπιση της υπάρχουσας κατάστασης και την κάμψη της αντίστασης άλλων τάξεων.
Το κράτος, λοιπόν, ανήκει και δουλεύει για τα συμφέροντα της τάξης των κεφαλαιοκρατών.
Το κράτος, δηλαδή, υπηρετεί τους εφοπλιστές. Τμήμα των οποίων - σύμφωνα με την «Γκάρντιαν» - χρηματοδοτεί τη Χρυσή Αυγή. Το κράτος υπηρετεί τους εργοδότες καπιταλιστές. Ανάμεσά τους κι αυτούς που χρησιμοποιούν τους «ΟΑΕΔ» της Χρυσής Αυγής για να προμηθεύονται μισθωτούς δούλους με μεροκάματα πείνας. Το κράτος υπηρετεί τους βιομήχανους. Οπως για παράδειγμα τον Μάνεση. Το κράτος υπέρ του βιομήχανου έστειλε τα ΜΑΤ εναντίον των απεργών χαλυβουργών. Η Χρυσή Αυγή λίγο νωρίτερα είχε ταχθεί υπέρ του Μάνεση...
*
Το κράτος έχει φυσικά και Αστυνομία. Η Αστυνομία είναι κατ' εξοχήν μηχανισμός του κράτους.
Ας δούμε τώρα μια ενδιαφέρουσα πλευρά των σχέσεων της Αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή. Δηλαδή των σχέσεων του κράτους των κεφαλαιοκρατών με τη Χρυσή Αυγή:
Το 2004 ήρθε στη δημοσιότητα ένα άκρως απόρρητο έγγραφο της ίδιας της Ελληνικής Αστυνομίας με ημερομηνία 10/12/1999. Το άκρως απόρρητο έγγραφο (δημοσιεύτηκε στα «Νέα», στις 17/4/2004), αναφερόταν στη Χρυσή Αυγή, και ανάμεσα στα άλλα έλεγε και τα εξής:
«β) Η οργάνωση (σ.σ.: η Χρυσή Αυγή) διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και επαφές με εν ενεργεία αξιωματικούς και μόνιμους υπαξ/κούς του στρατού, αλλά και με αποστράτους.
γ) Διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και επαφές με εν ενεργεία και αποστράτους αξ/κούς της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και με απλούς αστυνομικούς.
δ) Στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια των επετείων της 17ης Νοέμβρη, αλλά και άλλων εκδηλώσεων του αριστερίστικου και αναρχικού χώρου, η αστυνομία τούς προμήθευε με ασυρμάτους και κλομπς, για να τους εντοπίζουν και να τους κτυπούν, εμφανιζόμενοι ως «αγανακτισμένοι» πολίτες.
(...)
στ) Τα περισσότερα μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ οπλοφορούν παράνομα, προμηθευόμενα όπλα από βουλευτές (της ΝΔ) παρουσιαζόμενοι ως συνοδοί τους».
*
Το κράτος των κεφαλαιοκρατών και οι πολιτικοί του φορείς, τα κόμματα που επί των δικών τους κυβερνήσεων θύλακες του κρατικού μηχανισμού, σύμφωνα με το άκρως απόρρητο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ., διατηρούσαν τόσο στενές σχέσεις με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, καλούνται να απαντήσουν:
1) Εδώ και 15 χρόνια από τη σύνταξη της παραπάνω έκθεσης, εντοπίστηκε το δίκτυο ή τα πρόσωπα της Αστυνομίας και του Στρατού με τα οποία «διατηρεί πολύ καλές σχέσεις» η ναζιστική συμμορία;
2) Διαπιστώθηκε από πόσο ψηλά δίνονταν οι εντολές, όταν «η αστυνομία τους προμήθευε με ασυρμάτους και κλομπς»;
3) Διερευνήθηκε η παράνομη οπλοφορία των χρυσαυγιτών και η κατηγορία ότι η προμήθεια όπλων γινόταν από βουλευτές;
*
Κάθε λογικός άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι ακόμα σημαντικότερο από τα... εσχάτως «ανακαλυφθέντα» και λεχθέντα στα ΜΜΕ για την παραστρατιωτική λειτουργία της Χρυσής Αυγής ή για τον υποκοσμιακό της χαρακτήρα, είναι εκείνα τα στοιχεία για τις σχέσεις και για τις διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής με το κράτος. Με το κράτος των κεφαλαιοκρατών.
Αλλά γι' αυτά δεν ακούμε τίποτα. Αυτά - από τα ΜΜΕ των κεφαλαιοκρατών - παραμένουν επτασφράγιστα. Από την άλλη, βέβαια, ίσως και μην χρειάζεται να ακούσουμε για να εξάγουμε συμπεράσματα. Τα στοιχεία βρίσκονται μπροστά στα μάτια μας. Οπως και το συμπέρασμα για το φασισμό και για τη σχέση του με το κράτος. Ενα συμπέρασμα που εδώ και καιρό έχει διατυπωθεί και έχει επιβεβαιωθεί. Θυμηθείτε τα λόγια του στιχουργού: «Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν»...

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Η «Οσία Ουρανία της Λοραίνης», προστάτιδα της Χρυσής Αυγής!

Με την ανάρτηση του ιστορικού πίνακα «Η Ανάληψη της Ουρανίας» για προσκύνημα στην είσοδο των κεντρικών γραφείων του κόμματος, ολοκληρώθηκε η ανακήρυξη της κόρης του Ν. Μιχαλολιάκου σε πρωτομάρτυρα και φωτεινό οδηγό του ΧρυσαυγιτισμούΟ περίφημος πίνακας, που δείχνει την φώτιση της Ουρανίας Μιαλολιάκου, από το Άγιο Πνεύμα του Εθνικοσοσιαλισμού, πουτην προετοιμάζεια να οδηγήσει τις στρατιές των Χρυσαυγιτών στην θυσία.

Η «Μαύρη Χήρα» της Χρυσής Αυγής; Μια Μουτζαχεντίν έτοιμη να στείλει τα τάγματα εφόδου στον ένδοξο θάνατο; Μια νέα Ζαν Ντ’ Αρκ που ακούει ηρωικές φωνές μέσα στο κεφάλι της; Μια Αγία Αθανασία του Αιγάλεω που μεταδίδει σαν ζωντανό τηλεγράφημα το θέλημα του Χίτλερ από το υπερπέραν; Μια αγγελιοφόρος των προφητειών του Δημοσθένη Λιακόπουλου; Μια νέα Μπουμπουλίνα που μπροστά της, ακόμα και η Μιμή Ντενίση ωχριά; Ή όλα αυτά μαζί;

Ο,τι και να είναι πάντως, η Ουρανία Μιχαλολιάκου, ανακηρύχθηκε σύμφωνα με απόφαση του αρχηγού (και πατέρα της), Οσία και επίσιμη προστάτιδα της Χρυσής Αυγής. Η ύψιστη διάκριση δηλαδή, που στη γλώσσα των Χρυσαυγιτών ονομάζεται «Γρούμφ» και σημαίνει «αυτή-που-μας-δείχνει-το-φωτεινό-μονοπάτι». Διότι, την κρίσιμη στιγμή του δισταγμού, την ώρα που οι μαχητές της Χρυσαυγίτικης Τζιχάντ λιποψύχούσαν για λίγες στιγμές, ήταν το κείμενο-παρέμβασή της που τους εμψύχωσε και τους ενέπνευσε το όραμα του ένδοξου θανάτου. Έτσι ώστε οι επόμενες γενιές να μπορούν να πετσοκόβουν μετανάστες, να μαχαιρώνουν διαφωνούντες, να κατεβάζουν παραστάσεις και να πουλάνε προστασία ελεύθερα, χωρίς την απάνθρωπη σκλαβιά της Δημοκρατίας.

Γιατί, με τον πύρινο λόγο της, η Οράνια Ουρανία, η «Μητέρα, Κόρη και Αδερφή του Λόχου», μπόρεσε να μεταδώσει στους Χρυσαυγίτες την υπόσχεση ενός Χρυσαυγίτικου παραδείσου για όσους «θυσιαστούν για το κόμμα. Μιας άλλης «Βαλχάλας»όπου θα τους περιμένουν 70 παρθένες για να τις δέρνουν χωρίς τον φόβο ότι θα μαθευτεί και βουνά από φαρμακευτικά σκευάσματα που αυξάνουν τη μυική μάζα.

Ήδη πάντως, οπαδοί της Χρυσής Αυγής από όλη την επικράτεια, προστρέχουν στα γραφεία του κόμματος στη Μεσογείων, για να προσκυνήσουν την εικόνα και να πάρουν την ευλογία της για τον Ιερό αγώνα.
 

*Βαλχάλα: στη Νορβηγική Μυθολογία, η  Βαλχάλα είναι ένα ανάκτορο όπου οι Βαλκυρίες οδηγούσαν τις ψυχές των Βίκινγκς πολεμιστών που έπεσαν σε μάχη. Εκεί τους περίμενε ένα κατσίκι, που αντί για γάλα, κατέβαζε μπύρα.


Νίκος Ζαχαριάδης


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)
  protagon η  πηγή μας