Προφανώς, κάποιοι θα χάσουν και κάποιοι θα κερδίσουν από αυτές τις ιστορίες, μια και, όπως γνωρίζουμε, έχουν πολλές επιπτώσεις.
Το ποιοι από τους ομίλους θα είναι, τελικά, οι νικητές, δεν το ξέρουμε. Και, εδώ που τα λέμε, ουδόλως ενδιαφέρει είτε εμάς, είτε τους έργαζόμενους.
Γνωρίζουμε, όμως, ποιοι θα είναι οι (από χέρι) χαμένοι. Ποιοι άλλοι από τους τραπεζοϋπάλληλους, που και θα απολυθούν και θα χάσουν δικαιώματα, προκειμένου να ...ενδυναμωθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Αλλωστε εδώ και πολύ καιρό γίνεται λόγος και υπάρχουν δημοσιεύματα για την «ανάγκη αλλαγών» στα Εργασιακά των τραπεζικών ιδρυμάτων, πράγμα κάθε άλλο παρά τυχαίο.
Τώρα γιατί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, που θα λάβει μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου ενισχύσεις της τάξης των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ (ήδη, έχουν «τσεπώσει» τα περισσότερα), έχει ανάγκη από περαιτέρω μείωση του κόστους... τι να σας πούμε.
Ρωτήστε αυτούς που υποστηρίζουν πως έχουμε «κρίση χρέους» και ότι «μαζί τα φάγαμε». Ισως μπορούν να το εξηγήσουν.
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, σε χρόνο μηδέν, το «σκότωσε» - κατά το κοινώς λεγόμενο - το Ελληνικό. Το ενέταξε στο περίφημο φαστ τρακ και αναμένονται οι επενδυτές του Κατάρ να έρθουν για να κάνουν ...ό,τι τους καπνίσει.
Γιατί αυτό στην πραγματικότητα σημαίνει το φαστ τρακ. Επενδύεις όπως θέλεις, όποτε θέλεις, με όποιους όρους και νόμους επιθυμείς. Κι αν χρειαστείς και ...κάτι ακόμη, όλα γίνονται.
Κατά τα άλλα, δε θα υπάρξει - όπως δήλωσε πολλάκις ο πρωθυπουργός - εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Η κυβέρνηση δε θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου