Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ Αποφασισμένη για τις νέες ριζικές ανατροπές



Στόχος να «εξοικονομηθούν» άμεσα χρήματα και να προχωρήσουν οι ριζικές μεταρρυθμίσεις που έχουν καθυστερήσει
Συναγερμός πρέπει να σημάνει σε όλη την εργατική τάξη, για να αποτραπεί το νέο έγκλημα σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης
Την αποφασιστικότητα με την οποία η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα άγρια επιδρομή στους συνταξιούχους και τοποθετεί νέα βόμβα στα ίδια τα θεμέλια του Ασφαλιστικού βεβαιώνουν τα στελέχη της, με κάθε ευκαιρία.
Μάλιστα, σε συνέντευξη που έδωσε στην κυριακάτικη «Real News» ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση αναζητά τρόπους αφενός για να «εξοικονομήσει» άμεσα τα χρήματα που αναζητά (προκειμένου να εξυπηρετήσει με καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας) και αφετέρου για να ολοκληρωθούν ανατροπές που έχουν καθυστερήσει και θα εξασφαλίσουν στη μεγαλοεργοδοσία ακόμα ευνοϊκότερες συνθήκες πλουτισμού.
Αναδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση θα καταφεύγει στους εκβιασμούς και την εξαπάτηση προκειμένου να δεχτεί ο λαός τις νέες επώδυνες αλλαγές, το κυβερνητικό στέλεχος συμπεριέλαβε τα αντιασφαλιστικά σχέδια στο «τίμημα της διάσωσης της ίδιας της χώρας» (σ.σ. εννοώντας το νέο πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ). Επανέλαβε ότι η νέα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (στα 67 πλέον χρόνια) ήδη συζητιέται, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να σπείρει σύγχυση για τις διαθέσεις της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για... εναλλακτικές επιλογές. Ωστόσο, είναι σίγουρο πως κάθε «εναλλακτική επιλογή» που εξετάζεται θα είναι εξίσου οδυνηρή για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Οπως δήλωσε, «εκτιμώ - και ελπίζω - ότι δε θα προχωρήσει. Γιατί πρόκειται για μια επώδυνη απόφαση, με αμφισβητούμενα δημοσιονομικά αποτελέσματα. Προσωπικά, θα προέτασσα τη διόρθωση των στρεβλώσεων που υπάρχουν σε χαμηλότερα (ακόμη και κάτω των 60 ετών) όρια συνταξιοδότησης».
Δηλαδή, στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν ακόμα μια φορά ομάδες όπως οι εργαζόμενοι σε Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, μητέρες ανήλικων ή ανάπηρων τέκνων που μόλις πριν λίγα χρόνια υπέστησαν αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Μάλιστα, η κυβέρνηση έχει το θράσος να ονομάζει «στρεβλώσεις» (!) το δικαίωμα να βγαίνουν πιο γρήγορα σε σύνταξη εργαζόμενοι των οποίων οι οργανισμοί υφίστανται επιβάρυνση από την έκθεση σε συσσωρευμένους και διαπιστωμένους επαγγελματικούς κινδύνους, άλλους βλαπτικούς παράγοντες, ή εργαζόμενοι όπως οι γυναίκες που «φορτώνονται» τις συνέπειες της σχεδόν ανύπαρκτης δημόσιας Πρόνοιας και Υγείας.
Ανατροπές για «νέους» και «παλιούς»
Ενδεικτικό του ότι κανείς δε θα μείνει στο απυρόβλητο, είναι ότι οι περικοπές που σχεδιάζονται στο «εφάπαξ» θα ισχύσουν αναδρομικά (ακόμα και για όσους έχουν ήδη βγει σε σύνταξη). Σε ερώτηση «θα πάρετε πίσω, με ένα είδος εισφοράς, και μέρος του εφάπαξ που έχει ήδη δοθεί σε δικαιούχους;» το στέλεχος της κυβέρνησης απάντησε «η λογική "όσοι πρόλαβαν, πρόλαβαν" με ενοχλεί. Γιατί δημιουργεί νέες ανισότητες»...
Αλλωστε, ο Γ. Βρούτσης διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα της κυβέρνησης να κάνει ό,τι απαιτήσει η υπεράσπιση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. «Με εξαντλητικό τρόπο διαμορφώσαμε σενάρια και επιλογές μέτρων που αθροιστικά ξεπερνούν ακόμη και το στόχο που αντιστοιχεί στο υπουργείο μας», σημείωσε δείχνοντας έτσι και τα περιθώρια που υπάρχουν για να αντιμετωπιστούν και «διαφωνίες»...
Εξάλλου, την περασμένη εβδομάδα οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης ομολόγησαν ότι ετοιμάζουν νέα αύξηση του αριθμού των ενσήμων που απαιτούνται για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος (από 4.500 στα 6.000) και την εξασφάλιση της κατώτατης σύνταξης που (προς το παρόν) είναι 486 ευρώ. Επιπλέον, πυκνώνουν τα σενάρια για την επιβολή των νέων μειώσεων στις συντάξεις που ξεκινούν από 700 ευρώ, καθώς αυτή η κατηγορία αφορά πάνω από το 65% των συνταξιούχων.
Είναι ολοφάνερο ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι όχι μόνο να μεγαλώσει τη ληστεία ταμείων και συνταξιούχων, αλλά και να αυξήσει το φτηνό εργατικό δυναμικό που θα είναι στη διάθεση της μεγαλοεργοδοσίας να δουλέψει με όρους σκλαβιάς, είτε γιατί δε θα μπορεί να επιβιώσει λόγω των συντάξεων πείνας είτε γιατί θα αδυνατεί να συμπληρώσει τα απαραίτητα ένσημα. Επιδίωξη που πρέπει να σημάνει το ξεσηκωμό όλης της εργατικής τάξης, ώστε να αποτραπεί το νέο έγκλημα που θα γεμίσει τους τόπους δουλειάς με εργάτες εξαντλημένους από την εξοντωτική εργασία και την ένταση της εκμετάλλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου