Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Επίσημη πρώτη σήμερα για τον «902.gr»!


Σε λειτουργία από το πρωί το ειδησεογραφικό πόρταλ του ΚΚΕ, στη διεύθυνση «www.902.gr»
Επίσημη «πρώτη» σήμερα για τον «902.gr», το ειδησεογραφικό πόρταλ του ΚΚΕ, που ξεκινάει τη λειτουργία του στην ηλεκτρονική διεύθυνση «www.902.gr». Από νωρίς σήμερα το πρωί, τους αναγνώστες του πόρταλ υποδέχεται ένα σύντομο κείμενο - καλωσόρισμα της Συντακτικής του Επιτροπής.
Ο «Ριζοσπάστης» υποδέχεται τη λειτουργία του πόρταλ συζητώντας με τον Γιώργο Ελταχήρ, στέλεχος του ΚΚΕ και αρχισυντάκτη του πόρταλ (portal), για το χαρακτήρα και το περιεχόμενο της ειδησεογραφικής πύλης του Κόμματος.
***
-- Ποια ανάγκη έρχεται να υπηρετήσει το νέο μέσο ενημέρωσης του ΚΚΕ, το ειδησεογραφικό πόρταλ;
-- Κόντρα στη μονοφωνία των αστικών μέσων ενημέρωσης, που κυκλώνουν από παντού τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία, η δημιουργία του ειδησεογραφικού πόρταλ του ΚΚΕ, έρχεται να προσθέσει ένα ακόμα ειδησεογραφικό ρυάκι, ένα ακόμα εργαλείο, ένα ακόμα όπλο ενημέρωσης από τη σκοπιά των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, των λαϊκών στρωμάτων στην πόλη και στο χωριό.
Ερχεται να δυναμώσει τη φωνή του ΚΚΕ, όπως αυτή βγαίνει μέσα από την εφημερίδα του, τον «Ριζοσπάστη», τον ραδιοφωνικό «902», αξιοποιώντας και τις δυνατότητες που δίνει το διαδίκτυο, όπως η συνεχής ροή ειδήσεων, ο συνδυασμός μορφών όπως το κείμενο, η εικόνα, το βίντεο, ο ήχος, ο σχολιασμός γεγονότων στην εξέλιξή τους.
-- Ποιο είναι το στοιχείο που διαφοροποιεί το ειδησεογραφικό πόρταλ του ΚΚΕ από τα υπόλοιπα αστικά μέσα ενημέρωσης και ιδιαίτερα τα διαδικτυακά;
-- Το βασικό στοιχείο είναι ποια συμφέροντα υπηρετεί. Τα αστικά μέσα ενημέρωσης εμφανίζονται με διάφορους τίτλους «ανεξαρτησίας», «ελευθερίας», «ελευθεροτυπίας», «αντικειμενικότητας» κλπ. Ομως αυτό που κάνουν, είναι να υπηρετούν τα συμφέροντα της αστικής τάξης και να τα εμφανίζουν ως «γενικά», δηλαδή ως συμφέροντα όλου του λαού και να προσπαθούν να κάνουν τους εργαζόμενους να ταυτιστούν μ' αυτά.
Στον αντίποδα, τα μέσα ενημέρωσης του ΚΚΕ και μεταξύ αυτών το πόρταλ, που κάνει το ξεκίνημά του σήμερα, προβάλλουν τις εξελίξεις από τη σκοπιά των συμφερόντων των εργαζομένων. Μ' αυτή την έννοια, προβάλλουν την αντικειμενική αλήθεια που υπηρετεί την ίδια την κοινωνική εξέλιξη και την κοινωνική πρόοδο.
Ειδικά στο διαδίκτυο, θεωρητικά υπάρχει σήμερα μια «πολυφωνία». Ομως αυτό στην πραγματικότητα είναι κενό γράμμα. Υπάρχει ένα πλήθος πληροφορίας με ελάχιστη δυνατότητα από το χρήστη του διαδικτύου να τη διασταυρώσει, να εξακριβώσει τι είναι αληθινό και πραγματικό, τι έχει διοχετευτεί, με αποτέλεσμα τελικά και στο διαδίκτυο τον κύριο ρόλο να τον παίζουν οι βασικές ειδησεογραφικές σελίδες της αστικής τάξης, καθώς και διάφορες παραλλαγές τους, πάλι όμως στο ίδιο μοτίβο.
Η διαφορά η δικιά μας, θα είναι ακριβώς αυτή: Διαρκής ενημέρωση από τη σκοπιά των εργατικών, των λαϊκών συμφερόντων, απέναντι στην παραπληροφόρηση και το χάος των ασύνδετων πληροφοριών που χαρακτηρίζουν το διαδίκτυο.
-- Το πόρταλ θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εθελοντική δουλειά μελών και στελεχών του Κόμματος, φίλων και άλλων. Πώς ακριβώς θα λειτουργήσει αυτή η σχέση;
-- Η εθελοντική δουλειά έχει ξεκινήσει ήδη από το στήσιμο της ιστοσελίδας, από μέλη και φίλους του Κόμματος, με τεχνικές γνώσεις, που έκατσαν με μεράκι και δούλεψαν για να βγάλουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, που να εξυπηρετεί τον στόχο του πόρταλ. Η δουλειά αυτή συνεχίζεται, για τη διαρκή βελτίωση της σελίδας.
Η μεγάλη δύναμη της εθελοντικής συμβολής στην προσπάθεια που ξεκινάμε σήμερα, έχει φανεί ήδη από την πιλοτική λειτουργία του, όταν καλύψαμε απεργιακές κινητοποιήσεις, λαϊκές κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις και άλλα γεγονότα με τη συμβολή μελών και φίλων του Κόμματος που συμμετείχαν σ' αυτή την πιλοτική λειτουργία, στέλνοντας ανταποκρίσεις, φωτογραφίες, βίντεο από απεργιακές περιφρουρήσεις, από απεργιακές κινητοποιήσεις κλπ.
Κατά τη γνώμη μας, η αξία της και η δύναμη αυτής της εθελοντικής συμβολής θα φανεί πολύ περισσότερο σ' αυτή καθαυτή τη λειτουργία του portal. Αυτό θα είναι και το όπλο του: Να μπορεί να έχει δεκάδες, εκατοντάδες ανταποκριτές μέσα από τους χώρους δουλειάς, μέσα απ' τους χώρους εκπαίδευσης, στην πόλη, στο χωριό.
Αλλωστε, δε λέμε κάτι καινούριο. Ολη η δουλειά και η δράση του ΚΚΕ βασίζεται στην εθελοντική προσφορά και συμβολή των μελών και των φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ, προσφορά που στηρίζεται ακριβώς στο κοινό μας στόχο, στην κοινή μας πάλη απέναντι στο καπιταλιστικό σύστημα και για μια άλλη κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου