Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τους μετανάστες


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Κοινή οργάνωση και πάλη Ελλήνων - μεταναστών κατά της βαρβαρότητας και της εξουσίας των μονοπωλίων
Phasma
Ανακοίνωση εξέδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με αφορμή την αντιδραστική σκοταδιστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη χορήγηση της ιθαγένειας, με την οποία ουσιαστικά περιγράφεται ότι κανείς δεν μπορεί να πολιτογραφηθεί Ελληνας αν δεν κατάγεται από Ελληνες γονείς.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Σε λίγο θα απαιτούν και έλεγχο DNA για να πιστοποιούν τηνκαθαρότητα της φυλής, θα ζητούν να φορούν διακριτά σήματα οι μη Ελληνες.
Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που χαρακτηρίζει αντισυνταγματική τη χορήγηση ιθαγένειας σε χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που μένουν, εργάζονται, σπουδάζουν, γεννιούνται στη χώρα μας ταιριάζει σα γάντι σε όσους καλλιεργούν το ρατσισμό - τον εθνικισμό, το σκοταδισμό.
Στην πραγματικότητα, ενισχύει τη δράση και την αντιδραστική προπαγάνδα κομμάτων, αλλά και φασιστικών ομάδων, που επιδιώκουν να μην έχουν οι μετανάστες ούτε στοιχειώδη δικαιώματα και να ζουν στον τρόμο και στην αθλιότητα. Ταιριάζει γάντι με τις εξαγγελίες Σαμαρά και τρικομματικής κυβέρνησης για "ανακατάληψη των πόλεων" με τα πογκρόμ και τις οργανωμένες επιθέσεις εναντίον κάθε έγχρωμου και μη δηλωμένου Ελληνα.
Τα μέλη του Συμβουλίου που έκριναν ότι κανείς δεν μπορεί να αποκτήσει ελληνική ιθαγένεια εφόσον δε γεννήθηκε από Ελληνες γονείς σε λίγο θα απαιτούν και έλεγχο DNA για να πιστοποιούν την καθαρότητα της φυλής, σε λίγο θα ζητούν να φορούν και διακριτά σήματα οι μη Ελληνες.
Το ΠΑΜΕ δεν υπερασπίζεται το νόμο Ραγκούση που απέκλειε από το δικαίωμα της αυτόματης απόκτησης ιθαγένειας τουλάχιστον των παιδιών που γεννιούνται μεγαλώνουν στη χώρα μας και γίνονται 18 ετών. Καταδικάζει απερίφραστα τις αποφάσεις και τις λογικές που δημιουργούν τεχνητούς, σκόπιμους και επικίνδυνους διαχωρισμούς στην Εργατική Τάξη, στην τάξη στην οποία ανήκουμε.
Το ΠΑΜΕ αγωνίζεται για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, αντικρούοντας τόσο τον κοσμοπολιτισμό όσο και τον εθνικισμό. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών, η κοινή οργάνωση και πάλη Ελλήνων και μεταναστών κατά της βαρβαρότητας και της εξουσίας των μονοπωλίων, είναι ο μόνος δρόμος για να κατακτήσουν και οι Ελληνες και οι αλλοδαποί εργαζόμενοι τα δικαιώματά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου