Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν.ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΘΗΒΩΝ : 423 / 2000
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥ (ΠΟΕΜ)
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΑΣ (ΕΚΘ)
ΓΡΑΦΕΙΑ : ΣΤ. ΣΚΛΙΑ 3 ΟΙΝΟΦΥΤΑ Τ. Κ 32011 ΤΗΛ. 6980767875 – 6956487462


Συνάδελφοι,
Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε την επίθεση που ζούμε μέσα και έξω από τους εργασιακούς χώρους. Απολύσεις χαράτσια , ανεργία μειώσεις ,ανασφάλιστη και μαύρη εργασία είναι η καθημερινότητα μας Από αυτήν την επίθεση όμως κάποιοι κερδίζουν και κάποιοι χάνουν. Όλοι γνωρίζουμε ότι βιομήχανοι-εφοπλιστές-τραπεζίτες είναι οι μεγάλοι ωφελημένοι ! Και ο εργάτης και τα δικαιώματα του είναι αυτά που κάθε μέρα πάνε και πιο πίσω.
Το Συνδικάτο μας μέσα σε αυτήν την πραγματικότητα έχει κατορθώσει μαζί με τους εργαζόμενους, να φρενάρει, να διεκδικήσει , να λύσει πολλά ζητήματα μέσα στους χώρους δουλειάς. Η παρέμβασή μας κάθε φορά είναι τόσο πιο αποτελεσματική όσο μεγαλύτερη είναι η συσπείρωση των εργαζομένων. Όταν όλοι οι εργαζόμενοι είναι γραμμένοι και στηρίζουν το Συνδικάτο τότε έχουμε τη δύναμη να καταφέρουμε πολλά. Αυτό όμως δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ. Ακόμα και στους εργασιακούς χώρους που σήμερα έχουμε δύναμη και παρέμβαση στην αρχή υπήρχαν ένα - δυο μέλη
Στις 20-21 του μήνα έχουμε εκλογές. Έλα να δυναμώσεις το Συνδικάτο με την ψήφο σου , να συζητήσουμε πως θα οργανωθούμε σε νέους χώρους, δουλειάς πως θα βελτιώσουμε την οργάνωσή μας καλύτερα εκεί που ήδη έχουμε δυνάμεις. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να αλλάξει η ζωή μας ,να πάρουμε την τύχη και τον ιδρώτα που παράγουμε στα χέρια μας .
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ
ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ, ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ
Μόνο έτσι θα αλλάξει η κατάσταση. Μην περιμένεις τίποτα από κυβερνήσεις, μην περιμένεις τίποτα από τις ξεπουλημένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα. Οργάνωση τώρα παντού για να μπορέσουμε να παλέψουμε με άλλους όρους για τα δικαιώματά μας.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ 2Ο&21 ΙΟΥΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου