Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στη συρρίκνωση Αμετάβλητα τα σχέδια της κυβέρνησης. Σε «προτεραιότητα» ΕΑΣ και ΕΛΒΟ. Κινητοποίηση εκπαιδευτικών και εργαζομένων των ΟΤΑ, χτες, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο



Πανελλαδική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία μέχρι τη Βουλή και το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν, χτες, οι εργαζόμενοι στις τρεις αμυντικές βιομηχανίες της χώρας (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία και Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων) καθώς και οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι εργαζόμενοι απαιτούν να μη γίνει καμιά συρρίκνωση της αμυντικής βιομηχανίας, ενίσχυση του έργου τους με νέες συμβάσεις και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Στον ίδιο χώρο συγκέντρωση πραγματοποίησαν και οι εκπαιδευτικοί καθώς και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και τις απολύσεις - διαθεσιμότητες, οι οποίοι επίσης με πορεία πήγαν στη Βουλή.
Ξεχωριστή ήταν η παρουσία των ταξικών δυνάμεων, με το πανό της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Μεταλλεργατών να τονίζει: «Οχι στη συρρίκνωση των ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΕΑΒ - Συμβάσεις - χρηματοδότηση για την αμυντική βιομηχανία». Κυριάρχησαν τα συνθήματα «ΕΑΒ - ΕΑΣ - ΕΛΒΟ και ναυπηγεία μπορούνε να δουλέψουνε με άλλη εξουσία» και «Αυτά τα μέτρα αυτή η πολιτική των μονοπωλίων είναι εντολή».
Οι ταξικές δυνάμεις απευθύνουν στους εργαζόμενους κάλεσμα αγώνα ενάντια στην υλοποίηση των πολιτικών ΕΕ και κυβερνήσεων που επιδιώκουν την παραπέρα συρρίκνωση των αμυντικών βιομηχανιών. Η πάλη των εργαζομένων της αμυντικής βιομηχανίας, επισημαίνουν, πρέπει να δεθεί με την πάλη όλου του κλάδου με προοπτική τη συνολική αμφισβήτηση αυτής της πολιτικής.
«Θέλουμε παραγγελίες, συμβάσεις και προσλήψεις εργαζομένων ώστε τα ΕΑΣ να μπορούν να παράγουν», τόνισε ο Κ. Μυτιληνιού, από την «Εργατοϋπαλληλική Ενότητα» στα ΕΑΣ. Από την πλευρά του ο Χρ. Ζυγογιάννης, μέλος του ΔΣ στην ΕΑΒ, τόνισε πως και εκεί οι εργαζόμενοι βιώνουν τη συρρίκνωση και την καθημερινή απαξίωση της Αεροπορικής Βιομηχανίας.
Αντιπροσωπεία των εργαζομένων της αμυντικής βιομηχανίας είχε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Εκεί ξεκαθαρίστηκε πως συνεχίζεται το σχέδιο συρρίκνωσης. Σε πρώτο πλάνο μπαίνουν τα ΕΑΣ και η ΕΛΒΟ, που θα ενταχθούν σε ενιαίο πρόγραμμα «εξυγίανσης» το οποίο θα επεξεργαστούν από κοινού τα υπουργεία Οικονομικών και Αμυνας, ενώ η ΕΑΒ θα εξεταστεί ξεχωριστά καθώς θεωρείται «ειδική περίπτωση». Στην πράξη, δηλαδή, ο σχεδιασμός παραμένει και η κυβέρνηση ψάχνει τον πλέον κατάλληλο τρόπο για την υλοποίησή του. Αυτό έγινε φανερό καθώς αν και η κυβέρνηση είπε πως θα διοριστεί διοίκηση στα ΕΑΣ, εντούτοις, δεν έγινε λόγος για παραγγελίες προς την εταιρεία, που σημαίνει πως εντείνεται ο παραγωγικός της μαρασμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου