Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν.ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ




ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΘΗΒΩΝ : 423 / 2000
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥ (ΠΟΕΜ)
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΑΣ (ΕΚΘ)
ΣΤ. ΣΚΛΙΑ 3 ΟΙΝΟΦΥΤΑ Τ.Κ.32011 ΤΗΛ. 6980100986 – 6974534859

                                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η κατάσταση σε όλους τους εργασιακούς χώρους είναι πλέον εκρηκτική. Η εργοδοσία εκμεταλλευόμενη μια σειρά νόμους που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια επιχειρεί να στείλει στα κάτεργα κάθε εργαζόμενο και κατά συνέπεια κάθε λαϊκή οικογένεια. Το πολιτικό προσωπικό (Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ) νομοθετεί και η αστική τάξη (βιομήχανοι, εφοπλιστές, επιχειρηματίες) συνεχίζει να αυξάνει την κερδοφορία της. Ο ανταγωνισμός που στα πλαίσια της Ε.Ε. θεωρείται το Α και το Ω για την δράση των κεφαλαιοκρατών, φέρνει σμπαράλιασμα των εργατικών δικαιωμάτων και κλεισίματα εργοστασίων καθώς το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό.
Η στάση των συνδικαλιστικών δυνάμεων που ηγούνται στο εργατικό κίνημα (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) δεν βοήθησε στην συσπείρωση δυνάμεων. Καλλιέργησαν την ηττοπάθεια και τον εφησυχασμό, ενώ ταυτόχρονα αβαντάρουν τις όποιες απειλές και εκβιασμούς δέχτηκαν οι εργαζόμενοι απ’ την εργοδοσία. Συμφώνησαν στην κατάργηση των Σ.Σ.Ε., σε μειώσεις μισθών και απολύσεις, στη λογική του «μικρότερου κακού». Την ίδια στιγμή η ηγεσία της ΠΟΕΜ ζητάει φτηνό ρεύμα για τις βιομηχανίες, λες και οι επιχειρηματίες ικανοποιούν τις ανάγκες των εργαζομένων και δεν ανοιγοκλείνουν εργοστάσια ανάλογα με το αν και πως εξυπηρετείται το κέρδος τους!!!
Το Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Βοιωτίας καταγγέλλει την εργοδοσία της πολυεθνικής WATERCRAFT που αφού έσκασε στα κέρδη και ξεζούμισε τους εργαζόμενους, με υπερωρίες, διπλοβάρδιες, Σαββατοκύριακα προχώρησε σε απολύσεις συνάδελφων μεταλλεργατών με το πρόσχημα της έλλειψής φόρτου.!
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Σωληνουργεία Θηβών προχωρά
σε επιχειρούμενες απολύσεις.
Συνάδελφοι καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο του Μετάλλου να κρατήσουν στάση ανυπακοής και απειθαρχίας στα σχέδια της κάθε εργοδοσίας.
Ο μόνος τρόπος για να σταματήσει αυτή η επίθεση στα δικαιώματά μας, είναι να μας βρουν απέναντί τους σαν μια γροθιά. Δεν έχουμε ανάγκη από κανέναν σωτήρα, από καμιά «αριστερή κυβέρνηση» που δήθεν θα σκύψει κάτω από τα προβλήματά μας, αλλά ταυτόχρονα στηρίζει την δράση των μονοπωλίων και τους νόμος της ανταγωνιστικότητας και της αγοράς.
Ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε το δρόμο της ανατροπής. Είναι δρόμος δύσκολος και απαιτεί θυσίες αλλά δεν οδηγεί σε αδιέξοδα. Το θέμα είναι αν θα κάνουμε θυσίες για τα κέρδη των επιχειρηματιών ή αν θα παλέψουμε για τα δικά μας συμφέροντα, για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας.

Διεκδικούμε:
  • Καμία απόλυση, να παρθούν πίσω οι απολύσεις
  • Όχι στις συμβάσεις πείνας, μισθούς και δικαιώματα σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου