Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ -ΝΔ



Χέρι χέρι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο
Παράσταση χτες από Βενιζέλο - Αβραμόπουλο για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από τη συμμετοχή της Ελλάδας στο μακελειό
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δίνουν <γην και ύδωρ> στους μακελάρηδες συμμάχους τους και προσπαθούν από κοινού να βγουν αθώοι του αίματος
MotionTeam
Παράσταση για την εξαπάτηση του ελληνικού λαού, με στόχο να συγκαλύψουν την ελληνική εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο εναντίον της Λιβύης, έστησαν χτες από κοινού ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ε. Βενιζέλοςκαι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Δ. Αβραμόπουλος, στη διάρκεια συνάντησης με θέμα τη συμμετοχή της Ελλάδας στις πολεμικές επιχειρήσεις. Η απόλυτη ταύτιση κυβέρνησης και ΝΔ αποτυπώθηκε στις δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση, όπου τόσο ο υπουργός Αμυνας όσο και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επιχείρησαν να δημιουργήσουν σύγχυση για το χαρακτήρα της ελληνικής εμπλοκής στον πόλεμο.
«Δε μετέχουμε σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός του πλαισίου του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», είπε ο Ε. Βενιζέλος και ακολούθησε ο Δ. Αβραμόπουλος με τον ισχυρισμό ότι «η Ελλάδα δεν επιχειρεί στρατιωτικά στην περιοχή, συνεισφέρει επικουρικά με βάση τις συμβατικές της υποχρεώσεις (...) στην προσπάθεια, που γίνεται απ' όλους, για να αποκατασταθεί η τάξη στην ευρύτερη περιοχή και το κυριότερο, χώρες όπως η Λιβύη, να βρουν το δρόμο για τον εκδημοκρατισμό».
Ο υπουργός Αμυνας επανέλαβε ότι «έχουμε δηλώσει στο ΝΑΤΟ ποιες είναι οι δυνατότητες που θέτουμε στη διάθεσή του, όταν αναπτύξει τις δικές του επιχειρήσεις και στο μεταξύ, ανταποκρινόμαστε σε αιτήματα χωρών - συμμάχων και φίλων - που ζητούν υποστηρικτικού χαρακτήρα διευκολύνσεις στο ελληνικό έδαφος». Δηλαδή, υποστήριξη των μακελάρηδων που έχουν φέρει τα μαχητικά τους σε ελληνικά αεροδρόμια. Ηδη 30 «συμμαχικά» μαχητικά βρίσκονται σε Σούδα, Αραξο και Ανδραβίδα και υπάρχουν αιτήματα για ακόμα 40 αεροσκάφη και έπεται συνέχεια.
Ο Ε. Βενιζέλος επιχείρησε να διαστρεβλώσει και το ίδιο το Σύνταγμα, κάνοντας λάστιχο το άρθρο 28. Υποστήριξε ψευδώς ότι «παρέχουμε διευκολύνσεις, οι οποίες είναι απολύτως εναρμονισμένες με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, η οποία, σύμφωνα με το άρθρο 28 του Συντάγματος, ισχύει αυτομάτως στην ελληνική έννομη τάξη, με ισχύ που υπερβαίνει αυτή του τυπικού νόμου». Πρόκειται για ελιγμό και ψέμα, αφού το συγκεκριμένο άρθρο δε μιλάει για πόλεμο, ενώ για αποφάσεις τέτοιας σημασίας προβλέπεται ρητά έγκριση από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 του Σώματος.
Αυτό που κρύβει ο αρμόδιος υπουργός, είναι ότι το όλο καθεστώς χρήσης του ελληνικού εδάφους από τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα, διέπεται από το «Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την ευρωπαϊκή διοίκηση του ΝΑΤΟ (SHAPE)»,που στις 2 Σεπτέμβρη 2009 ψήφισε η απερχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί με το ΛΑ.Ο.Σ. και την ανοχή του ΠΑΣΟΚ. Με βάση αυτό καθορίζεται το πλαίσιο μετατροπής της Ελλάδας σε μόνιμο θέατρο επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ και τίθενται υπό ΝΑΤΟική διοίκηση οι στρατιωτικές υποδομές, αλλά και το έμψυχο υλικό.
Με το συγκεκριμένο μνημόνιο, επιτρέπεται η διέλευση ΝΑΤΟικών στρατευμάτων από τη χώρα και η ανάπτυξη από μέρους τους οποιασδήποτε δραστηριότητας επιθυμούν, χωρίς να χρειάζεται κανενός είδους συμφωνία με την κυβέρνηση ή έγκριση της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου