Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (ΓΑΠ)



Κόβει την Ιστορία στα μέτρα της πολιτικής του
Πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας στο μήνυμα για την 25 Μάρτη 1821
Με εθνικοπατριωτικές κορόνες περί «ανεξαρτησίας», τις οποίες αυθαίρετα και προκλητικά επιχειρεί να συνδέσει με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησής του, ο Γ. Παπανδρέου, στο μήνυμά του για τις 25 Μάρτη, πασχίζει να υφαρπάξει τη συναίνεση του λαού στα μέτρα που τσακίζουν τη ζωή του. «Γιορτάζουμε πάνω απ' όλα τη θέληση ενός λαού να διεκδικήσει το δικαίωμα στην ελευθερία, στην ανεξαρτησία, την ίδια του την υπόσταση», λέει ο πρωθυπουργός και παρατηρεί ότι «οι συμπατριώτες μας έπρεπε να σταθούν πάνω από τις όποιες διαφορές και διαφωνίες τους, να συστρατευθούν στον κοινό σκοπό, στο κοινό όραμα για την ανεξαρτησία της πατρίδας και τη σύσταση του νέου ελληνικού κράτους».
Κόβοντας την Ιστορία στα μέτρα της κυβερνητικής προπαγάνδας του, ο Γ. Παπανδρέου ισχυρίζεται ότι «σήμερα καλούμαστε, όλοι οι Ελληνες και οι Ελληνίδες, να δώσουμε άλλη μία μεγάλη μάχη. Αυτή τη φορά με άλλα όπλα, τη βούληση και την απόφασή μας για ανατροπές απέναντι σε χρόνια προβλήματα και σαθρές νοοτροπίες, που μας οδήγησαν στο εξαιρετικά δύσκολο σημείο στο οποίο βρεθήκαμε, καθώς μας άφησαν ακάλυπτους στους άγριους ανέμους της διεθνούς οικονομίας».
Αντιστρέφοντας το μήνυμα του 1821, που με επανάσταση έφερε στο προσκήνιο την πρωτοπόρα στην εποχή της αστική τάξη, ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε υποταγή στη σημερινή βαρβαρότητα του κεφαλαίου που υπηρετεί με την πολιτική του, λέγοντας: «Είμαι βέβαιος ότι και αυτή η περίοδος θα καταγραφεί ως μια στιγμή μεγάλης συλλογικής προσπάθειας και μεγάλων αλλαγών για μια καλύτερη Ελλάδα. Είμαι βέβαιος ότι όπως και πριν από 190 χρόνια, θα σταθούμε και πάλι αντάξιοι απέναντι στην Ιστορία μας, ενωμένοι στις δυσκολίες και με θάρρος μπροστά στις προκλήσεις που μας περιμένουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου