Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ



Συνάδελφοι Μεταλλεργάτες
Οι ώρες είναι κρίσιμες. Το κεφάλαιο, η κυβέρνηση και η ΕΕ, ετοιμάζουν και άλλα βάρβαρα μέτρα για το επόμενο διάστημα που θα τσακίσουν με μεγαλύτερη αγριότητα τη ζωή των εργαζόμενων.
Έρχονται νέα αντεργατικά μέτρα, για μεγαλύτερη ευελιξία στις επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν, να απολύουν, να απασχολούν τους εργαζόμενους όπως και όποτε τις βολεύει. Οι νέες αντιδραστικές αλλαγές στα εργασιακά που θέτουν ξανά οι ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ, κατάργηση της αποζημίωσης για τις απολύσεις, κατάργηση του πενθήμερου και του οχτάωρου, γενίκευση της εκ περιτροπής εργασίας με δραστική μείωση των μισθών, αποδεικνύουν ότι ο δρόμος της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης δεν έχει τέλος.
Τα πρόσθετα αυτά μέτρα προβλέπονται στις Συνθήκες της ΕΕ και αποτελούν πάγιες αξιώσεις της ελληνικής πλουτοκρατίας.
Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί. Μας στερούν την ελπίδα και κάθε προοπτική αξιοπρεπούς ζωής για να γίνουν οι τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομήχανοι, μεγαλέμποροι, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλοκατασκευαστές και μεγαλοκλινικάρχες πιο ανταγωνιστικοί. Παραδίδουν στο μεγάλο κεφάλαιο τη γη, τα λιμάνια, όλο τον πλούτο της χώρας γιατί αυτό απαιτούν τα συμφέροντά τους.
Καταδικάζουν τα παιδιά μας στη μόνιμη ανεργία.
Συνάδελφοι Μεταλλεργάτες.    
Δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη αυτή η καταιγίδα, αυτή η πολιτική. Δεν μπορεί να σφαγιάζεται ο λαός και το κίνημα να είναι θεατής. Δεν μπορεί να είναι εγκλωβισμένο στις δαγκάνες του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Ή θα υποταχτούμε και θα τα σαρώσουν όλα, ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι. Να μην αφήσουμε τις ζωές μας, στα χέρια των βιομηχάνων και του πολιτικού προσωπικού τους. Ο πολύμηνος νικηφόρος αγώνας των χαλυβουργών να αποτελέσει την έναρξη σκληρών αγώνων, με ανεβασμένες μορφές πάλης σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε τόπο δουλειάς.
Ήρθε η ώρα να κηρύξουμε αμείλικτο πόλεμο σε μεγάλα συμφέροντα, κόμματα υπηρέτες και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που όλα αυτά τα χρόνια έχουν καθίσει στο σβέρκο μας και απαιτούν από μας να υποτασσόμαστε κάθε φορά στη δική τους πολιτική, στις δικές τους επιλογές. «Ανταγωνιστικότητα», «λιτότητα» για να ισχυροποιηθεί δήθεν η ελληνική οικονομία. Υποταγή στις αξιώσεις και τις πολιτικές της ΕΕ για να έχουμε τάχατες «προστασία», για να μη χρεοκοπήσουμε.
Η επίθεση στους εργαζόμενους είναι ολομέτωπη σε όλη την Ευρώπη. Το κεφάλαιο και η ΕΕ το επόμενο διάστημα θα επιτεθούν με ακόμα μεγαλύτερη αγριότητα στο ήδη λεηλατημένο εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζόμενων.
Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των μονοπωλίων δεν υπάρχει ζωή, δεν υπάρχει καμία προοπτική. Χρειάζεται οργάνωση, αγώνας, συμμαχία για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Τέρμα οι θυσίες για τα κέρδη των καπιταλιστών. Αποδέσμευση από την ΕΕ, διαγραφή του χρέους, άλλος, φιλολαϊκός δρόμος ανάπτυξης.
Η αγανάκτηση και η οργή δε φτάνουν σήμερα αν δε δεθούν με οργανωμένη, συνειδητή, μαζική και από τα κάτω δράση για την ανατροπή της πολιτικής των μονοπωλίων.
 Ενίσχυσε την πάλη σου. Οργανώσου στο Σωματείο. Δυνάμωσε το ΠΑΜΕ! Έχεις ανάγκη από ένα κίνημα που δε θα τα “διπλώνει”, δε θα κάνει κωλοτούμπες αλλά με ταξική συνέπεια θα βάζει εμπόδια, θα μπαίνει μπροστά στην πάλη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Το ΠΑΜΕ καλεί τα Σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα να προχωρήσουν σαν πρώτο σταθμό απάντησης στα νέα βάρβαρα μέτρα σε συζήτηση και αποφάσεις για 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.
Το ΔΣ του Συνδικάτου μας συνεδρίασε και συμφωνώντας με την αναγκαιότητα γενικού ξεσηκωμού, πήρε απόφαση να στηρίξει την ανωτέρω πρόταση. Σας καλεί όλους σε ετοιμότητα και αγώνα.
Συνάδελφε Μεταλλεργάτη.
Τρόικα, κεφάλαιο, ΕΕ και κόμματα της πλουτοκρατίας δεν αλλάζουν.
Άλλαξε εσύ θέση και στάση απέναντι σε αυτούς. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία, εμείς έχουμε τη δύναμη. Η εργατική τάξη με τη συμμαχία της να σηκώσει ψηλά τη σημαία του αγώνα για τα δικά της συμφέροντα. Να πάρει στα χέρια της και τα μέσα παραγωγής και την εξουσία.

Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω! Μόνο έτσι θα πάρει ανάσα ο λαός.


ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ – ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ - 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου