Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Οργανώνουμε απαιτητικά τη μάχη ενάντια στη λεηλάτηση συμβάσεων και μισθών



Το σύνθημα «δε θα επιτρέψουμε να λεηλατήσουν τους μισθούς μας» και πως χωρίς καμιά αναμονή πρέπει να οργανωθεί η πάλη κατά κλάδο - εργοστάσιο - επιχείρηση τονίστηκε στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ
Στη μάχη για την προετοιμασία όλων των κλάδων, την οργάνωση του αγώνα και το συντονισμό της δράσης τους ενάντια στα σκληρά αντεργατικά μέτρα, ρίχνονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τα συνδικάτα, οι συνδικαλιστικές δυνάμεις και οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται σε αυτό, με βάση τις αποφάσεις που λήφθηκαν στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.
Με το σύνθημα «δεν θα επιτρέψουμε να λεηλατήσουν τους μισθούς μας» οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους να μη δεχθούν μείωση των μισθών και των μεροκαμάτων, να δημιουργήσουν τους όρους για να παρεμποδιστούν και να μην περάσουν τα μέτρα για τις ΣΣΕ, να αγωνιστούν για υπογραφή ΣΣΕ απαιτώντας αυξήσεις.Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο ότι η εργοδοσία έχει ήδη εντείνει την επιθετικότητά της με στόχο το χτύπημα των ΣΣΕ καλούνται οι Ομοσπονδίες και τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ να αναλάβουν δράση για την ανάπτυξη κάθε μορφής αγώνα - και απεργιακών κινητοποιήσεων - μέσα στο Μάρτη. Παράλληλα, να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες για συντονισμό των κλάδων, κοινές δράσεις, κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις σε επιχειρηματικούς ομίλους.
Με βάση τα παραπάνω και με αιχμή το ζήτημα των μισθών τονίστηκε εισηγητικά πως «τα ΔΣ των σωματείων, τα ψηφοδέλτιά μας, οι σωματειακές επιτροπές, οι κρίκοι στους τόπους δουλειάς πρέπει να συνεχίσουν με γρήγορους κα αποφασιστικούς ρυθμούς το σχεδιασμό και την οργάνωση της πάλης. Σχέδιο κατά κλάδο, κατά εργοστάσιο, κατά επιχείρηση. Να προετοιμάζονται καλά οι Γενικές Συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς παίρνοντας υπόψη τι δυνάμεις υπάρχουν, τη στάση της εργοδοσίας, άλλες πλευρές που θα βοηθήσουν. Να μιλήσουν οι εργαζόμενοι, να ξεθαρρέψουν, να βγουν μπροστά».
Η υπεράσπιση μισθών και συμβάσεων συνδέεται με την καταδίκη όλων των υπηρετών της μεγαλοεργοδοσίας
Επισημάνθηκε η ανάγκη αξιοποίησης των Λαϊκών Επιτροπών ώστε «να δεθούν οι τόποι δουλειάς με τις εργατογειτονιές. Ακόμα στη μάχη αυτή μπορούμε και πρέπει να εντάξουμε την πάλη ενάντια στις μειώσεις των συντάξεων επικουρικών και κύριων, την αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα, τις αυξήσεις στα εισιτήρια, στα τιμολόγια της ΔΕΗ». Εκεί όπου οι ταξικές δυνάμεις είναι μειοψηφία πρέπει, σημειώθηκε, να γίνει ακόμα πιο οργανωμένη δουλειά. Οχι απλώς να βάλουν το ζήτημα στα ΔΣ αλλά να απευθύνονται στους ίδιους τους εργαζόμενους «με υπογραφές, με συσκέψεις, με γενικές συνελεύσεις στους χώρους και με αποφάσεις κόντρα και ενάντια στις αποφάσεις των πλειοψηφιών».
Τονίστηκε πως πρέπει να δυναμώνει η ιδεολογικοπολιτική πάλη. Να αποκαλύπτεται ακόμα πιο πειστικά ο ρόλος των ηγεσιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στο σημείο αυτό αναφέρθηκαν τα ιδεολογήματα που ήδη χρησιμοποιούν αυτές οι δυνάμεις προκειμένου να υπονομεύσουν τον αγώνα των εργαζομένων για τις ΣΣΕ, όπως ότι «είναι καλύτερα μια μικρή μείωση παρά να εφαρμοστεί ο νόμος , ή ας δώσουμε κάτι για να σωθεί ο θεσμός της συλλογικής σύμβασης, ή τώρα είναι πλέον νόμος η μείωση μισθών και δεν μπορεί να γίνει τίποτε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου