Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗΣυνάδελφοι Μεταλλεργάτες άνεργοι-άνεργες, νέοι-νέες, Κανείς να μη δουλεύει χωρίς Συλλογική Σύμβαση
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Εξασφαλισμένο κατώτερο μεροκάματο από συλλογικές διαπραγματεύσεις και όχι με νόμο.
Η μάχη της συλλογικής σύμβασης αφορά όλους τους εργαζομένους
Σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι βιομήχανοι, οι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, μας θέλουν σκλάβους χωρίς σταθερό μισθό, χωρίς ένσημα, μας θέλουν ξεμοναχιασμένους, ο καθένας να κοιτάει τον εαυτό του έτσι ώστε έναν έναν να μας κερδίζουν. Η δύναμή μας είναι η ταξική ενότητα, η εργατική αλληλεγγύη. Μας πηγαίνουν όλους στα 300 και 400 ευρώ!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
Επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ στην Εθνική Γενική Σύμβαση Εργασίας, ως βάση για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις, υπεράσπιση των κλαδικών συμβάσεων και πάλη για την υπογραφή νέων με βάση τους κλαδικούς μισθούς που προβλέπουν οι κλαδικές συμβάσεις.
Ο εργαζόμενος λαός να δώσει την απάντησή του. Να μην περάσει η διαίρεση των εργαζομένων
Η ανάπτυξη που ονειρεύονται και μας πλασάρουν είναι δεμένη με την εξαφάνιση των δικαιωμάτων μας, την εξαθλίωση του λαού. Είναι η ανάπτυξη στην οποία οι καπιταλιστές θα κερδίζουν ενώ εμείς και τα παιδιά μας θα δουλεύουμε για ένα χαρτζιλίκι. Το σχέδιο για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων,(και στον κλάδο μας ) επιδομάτων, δώρων, αδειών, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι απολύσεις, τα προγράμματα τζάμπα εργασίας για τους νέους και τους ανέργους, είναι κομμένα και ραμμένα στους σχεδιασμούς της μεγαλοεργοδοσίας και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για την αύξηση της κερδοφορίας τους.
Η Δημόσια περιουσία και οι εκτάσεις πωλούνται!!! για να πλουτίσει και πάλι το κεφάλαιο. Θα συνεχίσουν με λιμάνια και αεροδρόμια. και ότι γυαλίσει στο μάτι του κάθε καρχαρία Θα τους αφήσουμε;
Μας θέλουν στη δουλειά με μεροκάματα πείνας, χωρίς κανένα δικαίωμα, σύγχρονους ζητιάνους να ψάχνουμε στα προγράμματα του ΟΑΕΔ και των ΜΚΟ για δίμηνες-τρίμηνες-πεντάμηνες ανάσες. Αυτήν την ανάπτυξη θέλουν, με τους εργαζόμενους εξαθλιωμένους και με την ανεργία στα ύψη για να απειλούν και να εκβιάζουν με απόλυση όσους ξεζουμίζουν.
Τα μέτρα αυτά πλέον θέλουν να τα περάσουν με την λογική «του νόμου και της τάξης». Δεν μπορούν πια να πείσουν και θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς και στους κλάδους. Το χτύπημα των απεργιών με επιτάξεις και ΜΑΤ, οι συλλήψεις των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ δεν πρέπει να μας φοβίσουν. Το αντίθετο!!! Πρέπει να μας πεισμώσουν. Το εργατικό λαϊκό κίνημα, η νεολαία, ξέρουν από θυσίες και αγώνες. Δεν κάνουν πίσω!!!
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, το δίκιο του λαού!
Η χιονοστιβάδα των φόρων, τα χαράτσια, οι αυξήσεις σε ΔΕΗ και το τσεκούρι στις παροχές Υγείας και Παιδείας μας ματώνει. (Το Νοσοκομείο Θήβας απαξιωμένο χωρίς υλικά και γιατρούς είναι σχεδόν κλειστό )
Δεν γίνεται να βάζουμε άλλο το χέρι στην τσέπη για αυτά που μας ανήκουν.!
Τα σωματεία, οι Λαϊκές Επιτροπές σε κάθε γειτονιά μπορούν και πρέπει να σηκώσουν ψηλά τη σημαία της αλληλεγγύης. Να μην περάσει ως φάρμακο στην εξαθλίωση, η ελεημοσύνη των δήθεν ΜΚΟ, τα προγράμματα της ανακύκλωσης της φτώχειας και του μοιράσματος της ανεργίας. Δε μας αξίζει τέτοια ζωή! Oυσιαστική προστασία για τους ανέργους και τις οικογένειες τους με διεύρυνση του επιδόματος ανεργίας και του χρόνου διάρκειας του, με πάγωμα των χρεών τους.
Είμαστε η πλειοψηφία που υποφέρει. Έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε με αξιοπρεπείς μισθούς. Έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας! Αρκεί να το καταλάβουμε!!!
Απαιτούμε την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, την έξοδο της χώρας μας από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη διαγραφή του χρέους.
Έχουμε τη δύναμη. Αρκεί να ξεθαρρέψουμε όλοι! Να μπούμε στη μάχη με το Συνδικάτο μας !
Συσπείρωση με το ΠΑΜΕ. Οργάνωση στους χώρους δουλειάς
Στην αντεπίθεση και τους αγώνες των εργαζομένων, των αυτααπαχολούμενων, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας, των γυναικών ελάτε κι εσείς, που έως τώρα δεν έχετε απεργήσει, αλλά βασανίζεστε και πιέζεστε από τα μέτρα. Ήρθε η ώρα να κάνετε το βήμα της σύγκρουσης. Η δυσαρέσκεια και η οργή δεν αρκούν για να γυρίσει ο τροχός. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν κάνουμε εμείς το πρώτο βήμα στην οργάνωση μας. Να σκορπίσουν οι αυταπάτες ότι τάχα μπορεί να διορθωθεί και να γίνει ανθρώπινος ο καπιταλισμός.
Με τους αγώνες μας, με την ενότητα μας να απομονώσουμε κάθε φωνή που βρίσκεται απέναντι, τους μηχανισμούς του κράτους, τους ανθρώπους της εργοδοσίας, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς που μας κρατούν αλυσοδεμένους. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. .
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΘΗΒΑΣ 10:30 πμ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου