Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΔΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι,
οι μειώσεις που με εκβιασμό επέβαλε η εργοδοσία της ONNEX του μεγαλοεργολάβου και συνταξιδιώτη του Πρωθυπουργού κύριου Πάνου Ξενοκώστα αποδεικνύουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το μέλλον που ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους, τις οικογένειές τους, και το λαό. Μειώσεις, εντατικοποίηση εργασίας, συμβάσεις ενός-τριών μηνών με στόχο να γίνουν συμβάσεις ημέρας. Παράλληλα, η εργοδοσία, ελέγχοντας τα κέντρα εξουσίας επιβάλλει νέες φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις για τον εαυτό της , που επίσης θα πληρώσουμε εμείς οι εργαζόμενοι και ο λαός. Αυτή είναι η ζούγκλα του ανταγωνισμού, της κερδοφορίας, της επιδιωκόμενης ανάπτυξης με τους ανθρώπους του μόχθου στην πρέσα και την αβεβαιότητα .!
Συνάδελφοι,
μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα η πιο συνηθισμένη αντιμετώπιση είναι η μοιρολατρία και η παθητική αποδοχή . Να ψάχνουμε ο καθένας μόνος του για το πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, να μειώνουμε τις απαιτήσεις μας από τη ζωή, ενώ την ίδια στιγμή βλέπουμε τον πλούτο που παράγεται απ' τα χεριά μας να καταλήγει στην τσέπη των εργοδοτών.
Καθημερινά αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει λύση σε αυτήν την λογική.
Συνάδελφοι,
ο μόνος τρόπος για να υπερασπιστούμε το μεροκάματο και το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή είναι η οργάνωσή μας και ο αγώνας μας απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της. Μόνο αυτή η οργάνωση φοβίζει τα αφεντικά και τίποτε άλλο. Αυτή είναι η μόνη λύση που πρέπει να μας προβληματίσει πώς θα υλοποιήσουμε.
Συνάδελφοι,
δεν είστε μόνοι. Το συνδικάτο μας έχει την εμπειρία και μπορεί να βοηθήσει στην οργάνωσή μας απέναντι στην εργοδοσία της ONNEX, όπως έχει κάνει πολλές φορές απέναντι σε άλλους εργοδότες. Έχουμε την δύναμη όταν οι εργαζόμενοι είναι διπλά μας συσπειρωμένοι και αποφασισμένοι
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πρωταγωνιστήσουν
σε αυτήν την προσπάθεια. Βήμα βήμα θα δυναμώνουμε
Έλα σε επαφή γράψου στο Συνδικάτο

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου