Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Πυροβολισμοί με νεκρούς έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής



Σοβαρά ερωτηματικά από την ενέργεια
Δύο νεκροί και ένας τραυματίας χτες το βράδυ επί της λεωφόρου Ηρακλείου 426, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, είναι το αποτέλεσμα ύποπτης ενέργειας που έγινε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, φορώντας τα κράνη τους, πυροβόλησαν αρκετές φορές, σκότωσαν δύο άνδρες και τραυμάτισαν άλλον έναν που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Τις σχετικές έρευνες έχει αναλάβει η «αντιτρομοκρατική».
Οι δράστες σταμάτησαν απέναντι από τα γραφεία της ΧΑ. Με τα πόδια διέσχισαν το δρόμο και κατευθύνθηκαν στο κάθετο στενό, στη Μεγάλου Κωνσταντίνου, που βρίσκεται η είσοδος του κτιρίου στο οποίο στεγάζονται, στον πρώτο όροφο, τα γραφεία της. Εξω από το κτίριο ήταν τρία άτομα. Οι δράστες πυροβόλησαν και δολοφόνησαν τα δύο άτομα, 22 και 27 χρόνων, ενώ τραυμάτισαν σοβαρά το τρίτο, 29 χρόνων, και στη συνέχεια διέφυγαν στους δρόμους του Ν. Ηρακλείου. Το γεγονός ότι το περιστατικό έγινε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής οδήγησε σε μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας. Στον τόπο έφτασε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής. Οι δράστες φαίνεται να γνώριζαν ότι τα γραφεία της ΧΑ ανοίγουν κάθε Παρασκευή και σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της οι νεκροί ήταν άτομα από τη φύλαξη των γραφείων της. Κατά πληροφορίες, τα θύματα πυροβολήθηκαν με όπλα των 9 mm και περισυνελέγησαν δώδεκα κάλυκες. Οι νεκροί μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο «Αγ. Ολγα». Μία μηχανή που θεωρήθηκε αρχικά ότι χρησιμοποίησαν οι δράστες βρέθηκε εγκαταλειμμένη λίγα στενά από το σημείο του συμβάντος. Κατά δημοσιεύματα, οι πινακίδες του δίκυκλου είχαν κλαπεί το 2000. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ένα ακόμα ύποπτο δίκυκλο βρέθηκε στο Μαρκόπουλο και εκτιμάται πως οι δράστες διέφυγαν από την Αττική οδό. Οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι στην επίθεση πρέπει να πήραν μέρος πέντε άτομα.
Σε δήλωσή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, ανέφερε: «Εκφράζω την οδύνη μου για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων. Ο νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία».

Οι ανακοινώσεις των κομμάτων
Χτες το βράδυ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου,εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι δολοφόνοι, όποιοι και αν είναι, θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη δημοκρατία μας, τη Δικαιοσύνη και ενωμένη την ελληνική κοινωνία. Ας το γνωρίζουν οι πάντες». Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, ήταν σε επικοινωνία για την υπόθεση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης.
Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ μεταξύ άλλων σημειώνει: «Το σημερινό αποτρόπαιο γεγονός της δολοφονίας νέων ανθρώπων επιβάλλει την ομόθυμη και απόλυτη καταδίκη της βίας από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Στη βία αντιτάσσεται η δημοκρατία και η νομιμότητα. Αυτές προστατεύουν τη χώρα. Μαζί με την ψυχραιμία και την ενότητα του ελληνικού λαού».
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής συνιστά το ύψιστο έγκλημα. Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία. Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της».
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, δήλωσε: «Κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο. Εμείς καλούμε τους Ελληνες σε ενότητα, ομοψυχία και εθνική αντίσταση απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μέσω της διχόνοιας».
Σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ σημειώνει: «Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει με αποτροπιασμό τη δολοφονία δυο νέων ανθρώπων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Η δημοκρατία και η νομιμότητα θα σταθούν απέναντι σε τέτοια φαινόμενα που θέλουν να επιβάλουν τον φαύλο κύκλο της βίας και του αίματος».
Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωσή της ρίχνει ευθύνη στον υπουργό Δημόσιας Τάξης για ελλιπή φύλαξη των γραφείων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου