Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Βαθαίνουν τα αδιέξοδα της καπιταλιστικής διαχείρισης...



Γρηγοριάδης Κώστας
Ε, ΔΕΝ ΠΑΓΩΣΑΜΕ κι από έκπληξη που ο Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, δήλωσε ότι... «πάει περίπατο» η ανάκαμψη της Ευρωζώνης. Ετσι κι αλλιώς ακόμη και η Γερμανία, για ανάπτυξη της τάξης του... 1,5% πήγαινε.
Προφανώς η κρίση (τους) ολοένα και χειροτερεύει, αποκαλύπτοντας το πόσο πολύ μας κοροϊδεύουν οι κάθε λογής Ολάντ, καθώς και οι εγχώριοι θιασώτες των απόψεών τους για τις... μεγάλες αλλαγές που θα επέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τις πολιτικές της κατευθύνσεις.
Είτε από «φιλελεύθερους» είτε από «σοσιαλδημοκρατικούς» δρόμους η ΕΕ ένα πράγμα ψάχνει: Το πώς θα ανταγωνιστεί καλύτερα τις λεγόμενες «αναδυόμενες» (πάντα όμως καπιταλιστικές) οικονομίες, κι ένας τρόπος μόνο υπάρχει να το επιτύχει.
Το ποιος είναι αυτός δεν χρειάζεται να έχει πάρει κανείς...νόμπελ στην οικονομία για να το καταλάβει: Μικρότερα μεροκάματα, καταστροφή του όποιου «κοινωνικού κράτους» έχει απομείνει, φτώχεια και εξαθλίωση.
Αυτά, συνδυασμένα με στρατιωτικές επεμβάσεις στους «δρόμους του πετρελαίου», όπως και όποτε τα χρειάζεται. Αλλωστε καθόλου δεν αποκλείεται μία ακόμη επέμβαση στη Συρία, όπως όλοι έχουμε καταλάβει.
Κατά τα άλλα, άπαντες οι υποστηρικτές του ευρω-μονόδρομου από τους «υπεύθυνους» μέχρι τους «εναλλακτικούς» κάθε είδους, μας παραμυθιάζουν για επαναδιαπραγματεύσεις, καταγγελίες, βελτιώσεις και αλλαγές χωρίς καμία ρήξη με τα κέντρα αποφάσεων.
Αραγε τους είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουν τι γίνεται γύρω τους ή μήπως μας δουλεύουν απολύτως συνειδητά; Το πράγμα «μιλάει από μόνο του».
ΒΑΘΙΑ ΡΙΖΩΜΕΝΗ η διαφθορά στον ευρωπαϊκό νότο! Αυτό διαπίστωσε η οργάνωση της Διεθνούς Διαφάνειας, προκειμένου να μας διαφωτίσει για τα αίτια της οικονομικής κρίσης.
Σωστά, πολύ σωστά! Γιατί πού να ξέρει ο... ευρωπαϊκός βορράς από τέτοια πράγματα, από μίζες κι από «πανωπροίκια» και από μυστήριες διασυνδέσεις και επαφές. Γι' αυτό η οικονομία του «πετάει»...

Παπαγεωργίου Βασίλης
Ας μας θυμίσει κάποιος, η SIEMENS ήταν ιταλική, ισπανική ή μήπως ελληνική εταιρεία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου