Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ Διαβεβαιώσεις για «ασφάλεια» στην πλουτοκρατία


Πρόθεση της ΝΔ να σχηματιστεί κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας»
Κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» της πλουτοκρατίας και του αστικού πολιτικού συστήματος, που θα αναλάβει να περάσει τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους και δανειστές διά πυρός και σιδήρου, είναι αποφασισμένη να συγκροτήσει το ταχύτερο δυνατόν η ηγεσία της ΝΔ, ερμηνεύοντας το εκλογικό της αποτέλεσμα ως πράσινο φως και νομιμοποίηση στην κατεύθυνση αυτή.
Ο Α. Σαμαράς εμφάνισε το κόμμα του ως εγγυητή μιας σταθερής πορείας στο μονόδρομο της ΕΕ, αλλά και της «ασφάλειας» των μονοπωλιακών ομίλων έναντι του λαϊκού κινήματος, ενώ υποσχέθηκε ανάπτυξη με μισθούς πείνας, υψηλή ανεργία και απόλυτη φτώχεια του λαού. Ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση, που θα συγκροτηθεί με κορμό τη ΝΔ, θα κινηθεί με ταχείς ρυθμούς στο μονόδρομο της ΕΕ, με μπούσουλα το κυβερνητικό πρόγραμμα που είχε εξαγγείλει προεκλογικά, καλώντας τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου για συγκρότηση κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας» σε αυτή τη βάση.
Στην πρώτη δήλωση που έκανε λίγο μετά τις 10 το βράδυ στο Ζάππειο, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν άφησε περιθώρια αμφιβολιών για την πορεία πλεύσης που θα ακολουθήσει και την πολιτική που θα εφαρμόσει.
«Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί. Η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας οφείλει να φέρει την ανάπτυξη στην οικονομία και τη βεβαιότητα στους Ελληνες ότι τα χειρότερα περάσανε. Θα σεβαστούμε, ασφαλώς, την υπογραφή και τις υποχρεώσεις της χώρας. Η Ελλάδα έχει συνέχεια, συνέπεια και αξιοπρέπεια», τόνισε, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του κόμματός του. Ουσιαστικά, διαβεβαίωσε τους εταίρους και δανειστές ότι θα εφαρμόσει πλήρως τα μέτρα του νέου μνημονίου και σε συνεννόηση μαζί τους θα υπάρξουν συμπληρωματικά μέτρα με έμφαση στην «ανάπτυξη», δηλαδή νέες φοροαπαλλαγές και νέα προνόμια στους μονοπωλιακούς ομίλους.
«Θα εργαστούμε, μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, για να προσθέσουμε στις υποχρεώσεις μας τις αναγκαίες πολιτικές, για την ανάπτυξη και για την αντιμετώπιση της βασανιστικής, τεράστιας για τους Ελληνες, υπόθεσης της ανεργίας, που δεν μπορεί άλλο να συνεχίζει να τραυματίζει την κάθε οικογένεια», τόνισε, δίνοντας το πραγματικό περιεχόμενο της περιβόητης επαναδιαπραγμάτευσης, που στο ελάχιστο δεν πρόκειται να ανακουφίσει το λαό, αλλά θα του φορτώσει νέα βάρη, συνέπεια της κρίσης που βαθαίνει.
Στέλνοντας μηνύματα στην εγχώρια πλουτοκρατία και την τρόικα, υπογράμμισε ότι με κυβέρνηση που θα έχει κορμό τη ΝΔ «δεν θα υπάρξουν νέες περιπέτειες, δεν θα τεθεί σε αμφιβολία η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, δεν θα κυριαρχήσει ο φόβος», εμφανιζόμενη ως δύναμη σταθερότητας, που θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα προκειμένου να μην υπάρχει κανένας φόβος για τους «επενδυτές» και τα μονοπώλια, εννοείται απέναντι στο λαϊκό κίνημα.
Στη βάση των παραπάνω απηύθυνε κάλεσμα «σε όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις, που συμμερίζονται αυτούς τους στόχους, να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας», υπογραμμίζοντας τον επείγοντα χαρακτήρα των κινήσεων που πρέπει να γίνουν. «Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, ούτε περιθώρια για μικροκομματικά παιχνίδια», τόνισε. Ερμηνεύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, υποστήριξε ότι «ο ελληνικός λαός ψήφισε, σήμερα, την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και την παραμονή μας στο ευρώ», αλλά και ότι «ψήφισε εκείνες τις πολιτικές, που θα φέρουν δουλειές, ανάπτυξη, δικαιοσύνη και ασφάλεια για τον Ελληνα πολίτη».
Σε δηλώσεις του αργότερα στους δημοσιογράφους ο Α. Σαμαράς είπε ότι η κυβέρνηση συνεργασίας πρέπει να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί «τα προβλήματα δεν μπορούν να περιμένουν και δεν έχουμε δικαίωμα να προχωράμε ως ακυβέρνητη πολιτεία». Σημείωσε ακόμα ότι«έχουμε σχέδιο, το έχουμε πει στον ελληνικό λαό», υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητά του να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου