Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» Η επίθεση στους απεργούς ξεσήκωσε την οργή εργατών από κάθε κλάδο Την πύλη του χαλυβουργείου πλημμύρισαν χτες εργάτες και σωματεία, απαντώντας στην κλιμάκωση της τρομοκρατίαςΜαζικά περιφρούρησαν και χτες τον αγώνα τους οι χαλυβουργοί...
Η οργή που έχει προκαλέσει σε ολόκληρη την εργατική τάξη η προσπάθεια να τρομοκρατηθούν οι απεργοί χαλυβουργοί και να χτυπηθεί ο σκληρός αγώνας που εδώ και 220 μέρες οπλίζει με δύναμη και ελπίδα κάθε εργαζόμενο αποτυπώθηκε, χτες, στην πύλη της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο. Από τα ξημερώματα, οι απεργοί έστησαν «τείχος» περιφρούρησης της απεργίας τους, πλήθος εργαζομένων από κάθε κλάδο βρέθηκε στο πλευρό τους, αχρηστεύοντας στην πράξη την προχτεσινή δικαστική απόφαση που έκρινε την απεργία, που ξεκίνησε στις 31 Οκτώβρη, παράνομη, για τυπικούς λόγους.
Ενα συνονθύλευμα διευθυντάδων, με μια ισχνή ομάδα απεργοσπαστών (προϊστάμενοι, υπάλληλοι κ.ά.), αστυνομικών δυνάμεων και άλλων ανθρώπων της εργοδοσίας, που όλοι μαζί συγκροτούν το μηχανισμό του Μάνεση, παρατάχτηκαν χτες νωρίς το πρωί μπροστά από την περιφρούρηση, αξιώνοντας από τους χαλυβουργούς να σπάσουν την απεργία τους και να περάσουν στο εργοστάσιο. Σθεναρά, αταλάντευτα και συσπειρωμένοι οι χαλυβουργοί μαζί με το σωματείο τους επανέλαβαν αυτό που ήξεραν πολύ καλά οι άνθρωποι του Μάνεση: Συνεχίζουν την απεργία τους έχοντας ήδη λάβει νέα απόφαση από τις 28 Μάη με μυστική ψηφοφορία στη γενική τους συνέλευση, στην οποία με συντριπτική πλειοψηφία (204 υπέρ έναντι 42 κατά) έχουν προχωρήσει σε νέες 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Κυρίως όμως δήλωσαν με την αποφασιστικότητά τους ότι ο ηρωικός τους αγώνας δεν πρόκειται να σπάσει με καμία τρομοκρατική μεθόδευση. Ούτε και με τη νέα προσπάθεια της εργοδοσίας να σπείρει το φόβο με προχτεσινή ανυπόγραφη ανακοίνωση με την οποία καλούσε τους χαλυβουργούς να μπουν για δουλειά, υποστηρίζοντας ότι η απεργία είναι παράνομη, απειλώντας με καταγγελία των συμβάσεών τους χωρίς αποζημίωση όσων αρνηθούν. Οι χαλυβουργοί όμως δεν «τσίμπησαν», δεν τρομοκρατήθηκαν και πήραν ξεκάθαρη θέση πίσω από το πανό του σωματείου τους στην περιφρούρηση της απεργίας, απαντώντας με συνθήματα όπως «Είμαστε ενωμένοι κι αποφασισμένοι να γυρίσουν πίσω οι απολυμένοι».
...ενώ στην πύλη έφταναν εργάτες για αλληλεγγύη μέχρι το απόγευμα
Ακόμα, το σωματείο των χαλυβουργών έστειλε εξώδικο στην επιχείρηση κι αφού αναφέρεται στη νέα απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και την κήρυξη απεργίας από τις 29 Μάη καταγγέλλει την επιχείρηση ότι προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους με ψέματα. Την ίδια στιγμή καθιστά τους εκπροσώπους της επιχείρησης υπεύθυνους και ηθικούς αυτουργούς σε ποινικά αδικήματα σε βάρος μελών του σωματείου καθώς υποκινούν βίαιες ενέργειες απεργοσπάστες. Η επιχείρηση χτες το απόγευμα προσπάθησε να αποπροσανατολίσει, απαντώντας στο εξώδικο με δικό της, στο οποίο επιχειρεί να αμφισβητήσει όλα όσα καταγγέλλει το σωματείο. Οι χαλυβουργοί, συσπειρωμένοι στις αλυσίδες περιφρούρησης, αντιμετώπισαν και τα γνωστά μετρημένα τσιράκια που έστησαν και χτες σκηνικό προκλήσεων, με τους διευθυντές ακριβώς από πίσω τους να παρακολουθούν, περιμένοντας προφανώς να στηθεί σκηνικό σύγκρουσης για τις τηλεοπτικές κάμερες. Την ίδια αποφασιστική στάση κράτησαν κι όταν εμφανίστηκε ο αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Αττικής, δηλώνοντας ότι πρέπει να εφαρμόσει την απόφαση που λέει ότι η απεργία είναι «παράνομη», αξιώνοντας να ανοίξουν την πύλη και να περάσουν όσοι θέλουν να εργαστούν!!! Ελαβε φυσικά την ίδια απάντηση για τη συγκεκριμένη απόφαση για να απειλήσει στη συνέχεια ότι η αστυνομία «θα εφαρμόσει την απόφαση».
Παρέδωσαν νέα οικονομική βοήθεια

Μετά τις 12 το μεσημέρι μπροστά στην πύλη είχε δημιουργηθεί μια μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης που ανανεωνόταν συνεχώς μέχρι αργά το απόγευμα, από εργάτες κάθε κλάδου. Την ίδια στιγμή ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ, έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στον υπουργό Εργασίας, Κ. Ρουπακιώτη, στον οποίο επισήμανε τις ευθύνες του γιατί επιχειρείται να χτυπηθεί η μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων χρόνων στη χώρα. Τον κάλεσε να παρέμβει ώστε να σταματήσει κάθε προσπάθεια που γίνεται για να σπάσει η απεργία με κατασταλτικά μέτρα. Κατήγγειλε ακόμη ότι κράτος και δικαιοσύνη στηρίζουν τον Μάνεση και την υποταγή των εργαζομένων. Τελικά, λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι, κάτω από αυτή τη σθεναρή στάση των χαλυβουργών, όλος ο μηχανισμός του Μάνεση αποσύρθηκε.
Ακόμα, το ΠΑΜΕ παρέδωσε 16.000 ευρώ οικονομική ενίσχυση που συγκεντρώθηκε από σωματεία, συνδικάτα, ΕΚ, Ομοσπονδίες και απλούς εργαζόμενους. Ο Εργατικός Σύνδεσμος «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» της Αυστραλίας έστειλε ψήφισμα συμπαράστασης και 2.800 δολάρια, ενώ το Εργατικό Κέντρο της πόλης Ααρχους της Δανίας έστειλε 3.000 κορόνες, ενώ δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης έφτασαν χτες στο σωματείο.


ΠΟΛΥΜΟΡΦΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
«Κάτω τα χέρια από τους χαλυβουργούς»!
Αμέτρητα τα μηνύματα αλληλεγγύης
Στην Ξάνθη χτες έγινε διαδήλωση
Την οργή των εργατών σε όλη τη χώρα έχει ξεσηκώσει η νέα προσπάθεια τρομοκράτησης των απεργών χαλυβουργών, μετά και την προχτεσινή δικαστική απόφαση.
«Ολοι οι μαθητές συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο και ηρωικό αγώνα των απεργών χαλυβουργών» σημειώνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ), συμπληρώνοντας: «Καμία δικαστική απόφαση, κανένας νόμος δεν πρόκειται, δεν μπορεί να σταματήσει την απεργία!».
«Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι η δικαιοσύνη είναι ταξική. Οι αποφάσεις της δεν επηρεάζονται από το φύλο αυτών που τις παίρνουν, μιας και η απεργία κηρύχτηκε παράνομη από γυναίκα δικαστή, αλλά από την τάξη στην οποία ανήκουν και υπηρετούν» τονίζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. «Τώρα, που ο εργοδότης κλιμακώνει την επιχείρηση τρομοκρατίας, με τη Δικαιοσύνη να είναι στο πλευρό του, πρέπει να εκφραστεί ακόμα πιο αποφασιστικά η αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων στον αγώνα τους. Η ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των απεργών και των οικογενειών τους, να στηρίξουν τη μάχη που δίνουν κόντρα στην τρομοκρατία, να απαντήσουν στη μαύρη συμμαχία της εργοδοσίας και της Δικαιοσύνης πως "ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζομένων, η νίκη τους θα είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης"».
«Αμεση ήταν η απάντηση των σωματείων και των συσπειρώσεων στο νομό μας στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων χαλυβουργών» εξηγεί η Γραμματεία Νομού Καβάλας του ΠΑΜΕ, που, μετά από πρωτοβουλία της, την απόφαση του δικαστηρίου καταδικάζουν τα παρακάτω σωματεία του Νομού Καβάλας: Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σωματείο Ναυτεργατών, Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Καβάλας, Σωματείο Εργαζομένων στη ΒΦΛ, Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Σωματείο Χειριστών. Ακόμα, οι δυνάμεις της ΟΓΕ και του ΜΑΣ στην περιοχή.
Στην Ξάνθη, χτες το απόγευμα έγινε συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης με πρωτοβουλία των τοπικών γραμματειών του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου υπογραμμίζει: «Είναι καθαρό ότι η αστική δικαιοσύνη, πλήρως εναρμονισμένη με τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας, κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα σε αυτούς που υψώνουν τείχος αντίστασης, που απειθαρχούν στο μονόδρομο της εξαθλίωσης που θέλουν να μας επιβάλουν».
Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης τονίζει: «Σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των αγωνιζόμενων χαλυβουργών και θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε μέχρι να δικαιωθούν».
Το Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Ποτών - Τροφίμων Νομού Αχαΐας σημειώνει: «Κανένας εκβιασμός, καμιά εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία δε θα κάμψει την αγωνιστική θέληση των εργατών της "Χαλυβουργίας", για να μη γίνουν σύγχρονοι δούλοι».
Η Α' ΕΛΜΕ Δυτική Αττικής επισημαίνει πως «επιβάλλεται όλη η Ελλάδα να γίνει μια "Ελληνική Χαλυβουργία"».
Την απόφαση καταδικάζει μεταξύ άλλων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, οΣύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου