Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Να τιμωρηθούν όσοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τη ΛΑΡΚΟ



Κάλεσμα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, να καταδικάσουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου τα οποία τώρα χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» για το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ, ενώ αυτά έχουν θέσει τον ορυκτό πλούτο της χώρας στη διάθεση των μονοπωλίων. Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, έχει ως εξής:
«Η ΛΑΡΚΟ αποτελεί μια από τις στρατηγικές επιχειρήσεις της χώρας μας. Μπορεί να αποτελέσει βασική μονάδα για την καθετοποίηση της παραγωγής και τη συνολική ανάπτυξη του κλάδου. Ενός κλάδου που μπορεί αν παράγει με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες να συμβάλλει αποφασιστικά στην ευημερία του ελληνικού λαού.
Με αγανάχτηση τόσο στο ΠΑΜΕ όσο και συνολικότερα οι εργαζόμενοι παρακολουθούμε το διαγκωνισμό όλων εκείνων των κομμάτων και συνδικαλιστικών δυνάμεων που ευθύνονται για τα χρόνια προβλήματα της εταιρείας να πίνουν μια εβδομάδα πριν τις εκλογές νερό στο όνομα της ΛΑΡΚΟ.
Το ΠΑΜΕ θυμίζει στους εργαζόμενους ότι όλοι αυτοί που σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τη ΛΑΡΚΟ έχουν εναποθέσει το αν θα αξιοποιείται, πόσο και από ποιους ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας στις ορέξεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ντόπιων και ξένων καπιταλιστών. Ανάπτυξη τέτοια και τόση που να χωρά στις απαιτήσεις της λυκοσυμμαχίας της Ε.Ε, ανάπτυξη από τους καπιταλιστές και για τους καπιταλιστές.
Αιδώς Αργείοι. Η υποκριτική αυτή στάση των κομμάτων του ευρωμονόδρομου να γίνει κριτήριο ψήφου από τους εργαζόμενους και να δώσουν σε όλους αυτούς την απάντηση που τους πρέπει».
Προκαλούν ΝΔ και ΓΣΕΕ
Χτες, υπογράφτηκε από τον υπουργό ΠΕΚΑ, απόφαση που εγκρίνει την υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία ΛΑΡΚΟ για την εκμίσθωση παραχώρησης μεταλλείου στη Λάρυμνα, η οποία έληγε στις 30 Ιούνη, για τους επόμενους έξι μήνες.
Η ΝΔ εμφανίζεται για μια ακόμη φορά προκλητική, αφού με χτεσινή ανακοίνωσή της, επιχειρεί να πείσει τους εργαζόμενους ότι χάρη στις δικές της ενέργειες ...έλυσε το πρόβλημα της ΛΑΡΚΟ (αναφέρεται στην υπογραφή της 8μηνης παραχώρησης της απόρριψης σκουριάς και της 6μηνης παράτασης στην εκμίσθωση των μεταλλείων). Οι ίδιοι δηλαδή, που συμμετείχαν στην ίδρυση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, μαζί με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ, και το οποίο ως πρώτη προτεραιότητα έχει θέσει το ξεπούλημα (και) της ΛΑΡΚΟ, οι ίδιοι που υπερασπίζονται την «αξιοποίηση» του δημόσιου πλούτου από τους μονοπωλιακούς ομίλους, που μιλούν για «ανάπτυξη» και εννοούν την εξασφάλιση νέων κερδών για τους μονοπωλιακούς ομίλους, έρχονται τώρα να εμφανιστούν ως προστάτες των εργαζομένων...
Η ΓΣΕΕ με χτεσινή ανακοίνωσή της ζητά «να ξεκινήσει εποικοδομητικός διάλογος από μηδενική βάση» και «το ιδιοκτησιακό καθεστώς να παραμείνει υπό τον έλεγχο του δημοσίου», επιλέγοντας να μη ψελλίσει λέξη για την πολιτική που εδώ και χρόνια ετοιμάζει το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου