Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Η Ελλάδα ιμπεριαλιστικό ορμητήριο πρώτης γραμμής Ενα ακόμα αμερικανικό αεροπλανοφόρο καταφθάνει σήμερα, αυτή τη φορά στη Ρόδο



Το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο «USS Dwight D. Eisenhower», που καταφθάνει σήμερα στη Ρόδο
©2010 Northrop Grumman Shipbui
Σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο πρώτης γραμμής, ενόψει των εξελίξεων στη Συρία και στο Ιράν, εξελίσσεται η Ελλάδα, καθώς λιμάνια και θάλασσες, μαζί με τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες σταθμοί συγκέντρωσης της ιμπεριαλιστικής πολεμικής μηχανής.
Σήμερα αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά οι τρεις φρεγάτες της μόνιμης ναυτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο και κατευθύνονται προς τις ακτές της Συρίας, ίδια ώρα που καταφθάνει στη Ρόδο το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Dwight D. Eisenhower», μαζί με τα συνοδευτικά πολεμικά πλοία, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 16 Ιούλη. Στη συνέχεια θα κατευθυνθεί και αυτό στην Αν. Μεσόγειο, στην ευρύτερη περιοχή της οποίας και μέχρι τον Περσικό Κόλπο πλέουν ακόμα δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα, το «USS Abraham Lincoln CSG» και το «USS Enterprise CSG». Το τελευταίο είχε δέσει το Μάρτη στα ανοιχτά του Πειραιά. Εκτός από τα τρία αεροπλανοφόρα, στην περιοχή κατευθύνεται και το «USS Iwo Jima ARG», στο οποίο επιβαίνει η αμφίβια μονάδα 24th MEU.
Ταυτόχρονα, οι αεροναυτικές εγκαταστάσεις και οι άλλες διευκολύνσεις στους Αμερικανούς και τους ΝΑΤΟικούς στην περιοχή του κόλπου της Σούδας, έχουν ήδη τεθεί στη διάθεση της ιμπεριαλιστικής πολεμικής μηχανής, ενώ κλιμακώνεται και η κινητικότητα και συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στην Αν. Μεσόγειο, με ενδιάμεσο σταθμό λιμάνια της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου