Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ Επίδειξη πυγμής απέναντι στους λαϊκούς αγώνεςΟ Αντ. Σαμαράς είχε προαναγγείλει την επίθεση, για να στείλει στους επιχειρηματίες σινιάλο ότι θα εφαρμοστεί το «νόμος και τάξη»
Από τη χτεσινή γκαγκστερική επίθεση της αστυνομίας με εντολή της συγκυβέρνησης
Μήνυμα πυγμής συνολικά στην εργατική τάξη και το λαό, ότι είναι αποφασισμένη να περάσει τα άγρια αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα διά πυρός και σιδήρου, θέλησε να στείλει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ με τη χτεσινή επίθεση των ΜΑΤ κατά των απεργών της Χαλυβουργίας. Η εφαρμογή του νόμου και της τάξης και η κλιμάκωση της καταστολής σε βάρος των λαϊκών αγώνων, είναι ειλημμένη απόφαση της συγκυβέρνησης και των συμμάχων της, προκειμένου να φέρει σε πέρας το σχέδιο εξόδου από την κρίση προς όφελος της πλουτοκρατίας.
Το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε το κτύπημα της απεργίας των χαλυβουργών για να στείλει μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους, με δεδομένο ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα κλιμακώσει την ολομέτωπη αντιλαϊκή επίθεση, τσακίζοντας μισθούς και συντάξεις, περικόπτοντας κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα, πετσοκόβοντας δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία, ιδιωτικοποιώντας τα πάντα και εκποιώντας τη δημόσια περιουσία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το Μέγαρο Μαξίμου, αφήνοντας στην άκρη τα προσχήματα, δε δίστασε να διοχετεύσει προς τα ΜΜΕ ότι η επέμβαση των ΜΑΤ κατά των απεργών στη Χαλυβουργία έγινε με προσωπική παρέμβαση και εντολή του ίδιου του Α. Σαμαρά, ενώ μετά την επέμβαση δεν έκρυβαν την ικανοποίησή του πρωθυπουργού για το άνοιγμα του εργοστάσιου!
Συνεργάτες του πρωθυπουργού διέρρεαν ακόμα ότι το προηγούμενο βράδυ είχαν προηγηθεί τηλεφωνικές επαφές του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Εργασίας Γ. Βρούτση, Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια και Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης, στους οποίους ο Α. Σαμαράς έδωσε με σαφήνεια την εντολή ότι «πρέπει άμεσα να εφαρμοστεί ο νόμος» και τους ζήτησε να συντονιστούν ώστε να «λυθεί το ζήτημα», δηλαδή να ανοίξει το εργοστάσιο με την αστυνομική βία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός ήθελε να στείλει το μήνυμα ότι «θεωρεί ύψιστης σημασίας το δικαίωμα στην εργασία» και πως η κυβέρνηση θα προασπίσει αυτό το δικαίωμα με κάθε τρόπο.
Πρόκειται για ωμή πρόκληση στα εκατομμύρια των ανέργων, που σε συνθήκες κρίσης και αστικής διαχείρισης πετιούνται μαζικά στο δρόμο, στο πλαίσιο ενός συστήματος που σύσσωμο το σάπιο αστικό σύστημα προσπαθεί να διασώσει. Η κυβέρνηση κρύβει ότι το δικαίωμα στην εργασία το πλήττουν πρώτα απ' όλα ο Μάνεσης και οι άλλοι κεφαλαιοκράτες, οι οποίοι θέλουν τους εργάτες δούλους, αξιοποιώντας στους εκβιασμούς τους και την απειλή της απόλυσης.
Παράλληλα, από την κυβέρνηση τόνιζαν πως με την κίνηση αυτή «θέλει να στείλει με αποφασιστικότητα το μήνυμα, προς πάσα κατεύθυνση, πως οι νόμοι θα εφαρμόζονται παρά τις επιθυμίες ορισμένων συνδικαλιστικών μειοψηφιών για το αντίθετο». Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση έστελνε μήνυμα ταυτόχρονα στην εγχώρια πλουτοκρατία και την τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) ότι είναι αποφασισμένη να κλιμακώσει την καταστολή για να περάσει τα προειλημμένα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.
Προαναγγελία της επίθεσης
Το μήνυμα αυτό μετέφερε αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, δηλώνοντας ωμά και προκλητικά ότι «η κυβέρνηση θα φροντίζει πάντα για την εφαρμογή του νόμου», συμπληρώνοντας μάλιστα με νόημα «να το γνωρίζουν καλά, όλοι αυτό». Ο εκπρόσωπος πρόσφερε απόλυτη κάλυψη στην αστυνομική επιχείρηση υποστηρίζοντας ότι «η παρέμβαση των αρμοδίων αρχών έγινε για την προστασία του δικαιώματος στην εργασία», ενώ προσπάθησε να τη δικαιολογήσει επικαλούμενος την προσφυγή των απεργασπαστών στην αστυνομία.
«Πάνω από 100 εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας προσέφυγαν στην αστυνομία ζητώντας τη διαφύλαξη του ιερού αυτού δικαιώματος»συμπλήρωσε, διαστρεβλώνοντας βάναυσα την πραγματικότητα και επιχειρώντας να σώσει τα προσχήματα. Ταυτόχρονα, επιχείρησε να πυροδοτήσει τη βολική για την κυβέρνηση και το αστικό πολιτικό σύστημα φραστική αντιπαράθεση και πόλωση με τον ΣΥΡΙΖΑ:
«Ας διερωτηθούν, πάντως, οι Ελληνες για τα κίνητρα του ΣΥΡΙΖΑ που καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης. Συμπαράσταση σε ποιους; Οι εργαζόμενοι ήταν που ζήτησαν την παρέμβαση της αστυνομίας»,δήλωσε θρασύτατα, κρύβοντας ταυτόχρονα ότι τη χθεσινή συγκέντρωση τη διοργάνωσε το σωματείο των εργαζομένων και σ' αυτό καλούσαν δεκάδες ταξικά σωματεία της Αθήνας.
Η αλήθεια είναι ότι η χθεσινή επίθεση των ΜΑΤ κατά των απεργών χαλυβουργών, είχε προαναγγελθεί από τον πρωθυπουργό πριν τις εκλογές και ήταν απλά θέμα χρόνου να εκδηλωθεί. Ο Α. Σαμαράς είχε στοχοποιήσει τον αγώνα των εργαζομένων στην Χαλυβουργία, είχε αναλάβει ανοιχτά υπό την προστασία του τον απεργοσπαστικό μηχανισμό του Μάνεση και είχε αφήσει σαφώς να εννοηθεί ότι αν πάρει τα ηνία της κυβέρνησης θα εφαρμόσει το δόγμα του «νόμου και της τάξης».
Τις διαθέσεις του ο Αντ. Σαμαράς τις είχε δείξει κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης της ΝΔ στο Λαύριο, όταν απαντώντας σε στημένη ερώτηση γνωστής απεργοσπάστριας, είχε δηλώσει οργισμένα ότι «αυτός που ασελγεί πάνω στο δικαίωμα της εργασίας δεν μπορεί να λέγεται συνδικαλιστής». Από την άλλη, έδινε συγχαρητήρια ξανά και ξανά στους απεργοσπάστες για τη στάση τους, ενώ δε δίστασε να χαρακτηρίσει «τύραννους» και «δικτάτορες» όσους συνδικαλιστές βρίσκονται απέναντι από το κεφάλαιο, προϊδεάζοντας μάλιστα από τότε για τη λήψη μέτρων καταστολής.

ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Πλήρη κάλυψη στην καταστολή
Πλήρη πολιτική κάλυψη στην επίθεση των ΜΑΤ κατά των απεργών στη «Χαλυβουργία» έδωσαν από την πρώτη στιγμή ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ,επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι ήταν πλήρως ενημερωμένοι και σύμφωνοι με την αστυνομική επιχείρηση κατά των χαλυβουργών, καθώς και ότι συμπίπτουν πλήρως στη γραμμή της κλιμάκωσης της καταστολής των λαϊκών αγώνων, προκειμένου να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα.
«Το δικαίωμα στην εργασία και ο παραγωγικός ιστός της χώρας πρέπει να προστατευτούν και πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις, με τη συμπεριφορά τους, να βοηθήσουν τη μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας», τονίζεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, που αναπαράγει ουσιαστικά τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Τις ευλογίες της στη χρήση αστυνομικής βίας έδωσε και η ΔΗΜΑΡ, τασσόμενη υπέρ της επαναλειτουργίας του εργοστασίου πάση θυσία.«Το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας οφείλει να συμβάλει αποφασιστικά ώστε να υπάρξει άμεση λύση, το εργοστάσιο να επαναλειτουργήσει και οι εργαζόμενοι να μη βρίσκονται σε εσωτερική αντιπαράθεση», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, επιβεβαιώνοντας την πλήρη ένταξή της στο μαύρο αντιαπεργιακό μέτωπο.
«Είναι σαφές ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη επιλέγει το δρόμο της βίας και του αυταρχισμού για να καταστείλει τους εργατικούς αγώνες, ενώ ταυτόχρονα προειδοποιεί την υπόλοιπη κοινωνία τι την περιμένει όταν διεκδικεί και αγωνίζεται», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου