Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ

Αγώνας με σχέδιο και προοπτική για την ανατροπή της βαρβαρότητας
Ολοι στο δρόμο, ξεσηκωμός, να μην περάσουν τα εφιαλτικά μέτρα
Μήνυμα αγώνα, αντίστασης, ανυπακοής και απειθαρχίας, ενάντια στη βαρβαρότητα που διαρκώς ενισχύεται, ενάντια σε όσους θέλουν να διαλύσουν τη ζωή του λαού, μήνυμα γενικού ξεσηκωμού, που θα σηματοδοτήσει την κλιμάκωση του αγώνα μέχρι την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Αυτό το μήνυμα μπορεί και πρέπει να σαλπίσει η απεργία στις 15 Ιούνη. Αυτό το μήνυμα μπορούν και πρέπει να στείλουν οι εργαζόμενοι με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα.
Εργάτες και εργάτριες, αυτοαπασχολούμενοι και φτωχοί αγρότες, γυναίκες και νεολαία, βρίσκονται μπροστά σε μια κρίσιμη μάχη. Για το λόγο αυτό η ΠΑΣΕΒΕ απευθύνει κάλεσμα σε κάθε αυτοαπασχολούμενο, κάθε μικρό επαγγελματοβιοτέχνη να κλείσει το κατάστημά του, να κατέβει στο δρόμο. Η ΠΑΣΥ απευθύνει μαζικό κάλεσμα στην αγροτιά να δώσει δυναμικό «παρών». Το ΜΑΣ και η ΟΓΕ καλούν νεολαία και γυναίκες να βρεθούν στο ίδιο μετερίζι.
Σήμερα, το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας, ετοιμάζεται για μια πρωτόγνωρη έφοδο ενάντια στα δικαιώματα και στην ίδια τη ζωή του λαού. Τα νέα μέτρα δεν είναι ξεκομμένα απ' τα προηγούμενα και ούτε, φυσικά, είναι τα τελευταία. Αποτελούν μέρος μιας ενιαίας, στρατηγικά σχεδιασμένης επίθεσης.
Απέναντι σε αυτήν την επίθεση, απαιτείται οργανωμένος αγώνας με σχέδιο και στόχο που θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, θα φωτίζει τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα αυτά να ικανοποιηθούν, με πάλη κόντρα στην πλουτοκρατία. Η απεργία στις 15 του Ιούνη μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό σταθμό στην κατεύθυνση της οργανωμένης αντίστασης ενάντια στην επίθεση και τη στρατηγική της πλουτοκρατίας. Να οργανώσει την αντίστασή της καταρχήν μέσα στους τόπους δουλειάς. Με συσπείρωση στα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ, για αλλαγή του συσχετισμού δύναμης, καταδίκη των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, πολύμορφη και πλατιά δράση, η οποία θα «φωτίζει» την αιτία και τη διέξοδο από τα προβλήματα, θα ενισχύει τη δράση και οργάνωση σε ταξική κατεύθυνση. Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση της εργατικής τάξης. Αυτή είναι η πάλη που φοβάται η εργοδοσία. Αυτός είναι ο αγώνας που τρέμει η κυβέρνηση. Αυτή είναι η δύναμη που μπορεί να απαντήσει στην τρόικα. Αυτή η οργάνωση, με καθαρό και στέρεο μέτωπο ενάντια στη στρατηγική που υπηρετεί τα μονοπώλια, είναι που πρέπει να στεριώσει σε τόπους δουλειάς και εργατογειτονιές, να «βγει» σε δρόμους και πλατείες.
Σε κλιμάκωση με νέα απεργία καλεί το ΠΑΜΕ
Σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να μη μείνουν στην απεργία στις 15 Ιούνη, αλλά να σχεδιάσουν και την κλιμάκωση της πάλης τους. Οπως η εργοδοσία προχωρά σχεδιασμένα και μελετημένα, έτσι και η εργατιά, μπορεί να σχεδιάσει το δικό της αγώνα.
Ετσι, το ΠΑΜΕ κατά την τελευταία κοινή συνεδρίαση των Εκτελεστικών Επιτροπών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κατέθεσε πρόταση για άμεση κλιμάκωση με 48ωρη απεργία από τη μέρα που θα ξεκινήσει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του αντεργατικού - αντιλαϊκού τερατουργήματος, βάζοντας μια σημαντική «υποθήκη» για τη συνέχεια.
Οι πλειοψηφίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση») απέρριψαν την πρόταση του ΠΑΜΕ, την οποία και παρέπεμψαν σε μελλοντική συνεδρίαση των οργάνων.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρξει πλατιά συζήτηση και ενημέρωση μέσα στους χώρους δουλειάς για το περιεχόμενο και την ουσία των μέτρων. Για την επιτακτικότητα να οργανωθεί τώρα, αποφαστιστικά, ταξικά, ο ξεσηκωμός εναντίον τους. Να αποκαλυφθούν όσοι αθωώνουν τους εμπνευστές και πρωταγωνιστές της λαίλαπας, όπως εκείνοι που ισχυρίζονται πως αυτά τα μέτρα είναι αποτέλεσμα ενός «νεοφιλελεύθερου μοντέλου ανάπτυξης». Οτι υπάρχει κάποιο «κακό ΠΑΣΟΚ», ότι μπορεί να υπάρξει και «καλό μνημόνιο», μέσα από μια «επαναδιαπραγμάτευση». Γιατί, αυτά τα μέτρα έχουν συγκεκριμένη στόχευση και είναι απαραίτητα για την εργοδοσία. Στοχεύουν στο ξεπέρασμα της κρίσης προς όφελός του. Είναι έκφραση και συνέπεια της ίδιας της ανάπτυξης του καπιταλισμού που γέννησε την κρίση.
Πολύμορφες προετοιμασίες
Στο πλαίσιο των προετοιμασιών της απεργίας στις 15 Ιούνη, το Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Εύβοιας καλεί σε γενική συνέλευση σήμερα Κυριακή στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αλιβερίου. Η τοπική ΓραμματείαΗρακλείου του ΠΑΜΕ οργανώνει αύριο Δευτέρα σύσκεψη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
Η Γραμματεία Σερρών του ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική εξόρμηση μεθαύριο Τρίτη στις 9 το πρωί στον ΟΤΕ. Την ίδια μέρα, δίωρη στάση εργασίας (10 π.μ. με 12 το μεσημέρι) πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο της επέκτασης των εγκαταστάσεων της ΠΕΤΡΟΛΑ στην Ελευσίνα.
Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλα τα λιμάνια της χώρας προχωρούν την Τετάρτη και οι ναυτεργάτες, ενώ για την καλύτερη προετοιμασία της μάχης, τηνΤρίτη, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - ΠΕΕΜΑΓΕΝ (Μαγείρων) - ΠΕΠΡΝ (Ρυμουλκά - Ναυαγοσωστικά και ΠΕΣ/ΝΑΤ) καλούν σε οργανωτική σύσκεψη στις 10.30 π.μ. στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ.
Επίσης, στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ και τον Τύπο,ενώ αντίστοιχη απόφαση έχει ανακοινώσει και η Ενωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.
Συγκεντρώσεις σε 67 πόλεις
Αθήνα: 10 π.μ., Ομόνοια
Πειραιάς: 11 π.μ., ηλεκτρικός σταθμός
Θεσσαλονίκη: 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου
Κιλκίς: 10.30 π.μ., πλατεία Ειρήνης
Νάουσα: 10 π.μ., κεντρική πλατεία
Κατερίνη: 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία
Βέροια: 10.30 π.μ., πλατεία Ωρολογίου
Σέρρες: 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας
Εδεσσα: 11 π.μ., μικροί καταρράκτες
Γιαννιτσά: 11 π.μ., πλατεία ΕΠΟΝ
Κομοτηνή: 10 π.μ., κεντρική πλατεία
Δράμα: 10.30 πμ., κεντρική πλατεία
Καβάλα: 11 π.μ., κεντρική πλατεία
Ξάνθη: 10.30 πμ., κεντρική πλατεία
Αλεξανδρούπολη: 10 π.μ., Δημαρχείο
Κοζάνη: 10.30 π.μ., Πεζόδρομο
Πτολεμαΐδα: 10.30 π.μ., παλιό πάρκο
Φλώρινα: 11 π.μ., κεντρική πλατεία
Καστοριά: 10.30 π.μ., πρώην Νομαρχία
Γρεβενά: 10 π.μ., πλατεία Λαχαναγοράς
Γιάννενα: 10.30 π.μ. δημαρχείο
Αρτα: 10 π.μ. Εργατικό Κέντρο
Πρέβεζα: 10 π.μ. παλαιό ΚΤΕΛ
Ηγουμενίτσα: 10 π.μ. πεζόδρομος
Αγρίνιο: 10 π.μ. κεντρική πλατεία
Μεσολόγγι: 10 π.μ. κεντρική πλατεία
Ναύπακτο: 10 π.μ. πλατεία Κεφαλοβρύσου
Κέρκυρα: 10 π.μ. πλατεία Σαρόκο
Λευκάδα: 10 π.μ. Αγιος Μηνάς
Λάρισα: 10 π.μ., κεντρική πλατεία
Βόλος: 10 π.μ., πλατεία Πανεπιστημίου
Τρίκαλα: 10 π.μ., κεντρική πλατεία
Καρδίτσα: 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία
Ελασσόνα: 10 π.μ., πλατεία απέναντι από το ταχυδρομείο
Φάρσαλα: 10.30 π.μ., πλατεία δημαρχείου
Αλμυρός: 10 π.μ., κεντρική πλατεία
Σκόπελος: 10 π.μ., παραλία
Πάτρα: 10 π.μ., πλ. Τριών Συμμάχων
Καλαμάτα: 10 π.μ., πλ. 23ης Μάρτη
Πύργος: 10 π.μ., πλ. ΟΤΕ
Τρίπολη: 10.30 π.μ., πλ. Πετρινού
Σπάρτη: 10 π.μ., κεντρική πλατεία
Αργος:, 10 π.μ., πλ. Αγ. Πέτρου
Κόρινθος: 10 π.μ., Εθνικής Αντίστασης και Πυλαρηνού (πεζόδρομος)
Ζάκυνθος: 10.30 π.μ., παλιό Εργατικό Κέντρο
Κεφαλονιά: 10.30 π.μ., ΕΚ Κεφαλονιάς Ιθάκης
Χαλκίδα: 11 π.μ., πλατεία Αγοράς
Αλιβέρι: 10 π.μ., πλατεία Πολυτεχνείου (Εμπορική Τράπεζα)
Θήβα: 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία
Λιβαδειά: 11 π.μ., κεντρική πλατεία
Αμφισσα: 10.30 π.μ., πλατεία Λαού
Λαμία: 10 π.μ., πλατεία Πάρκου
Ηράκλειο: 10 π.μ., πλ. Ελευθερίας
Χανιά: 10 π.μ., Ν. Καταστήματα
Ρέθυμνο: 10 π.μ., Δημαρχείο
Αγ. Νικόλαος: 10.30 π.μ., στη μαρίνα
Ιεράπετρα: 10.30 π.μ., πλατεία Παπαγεωργίου
Σητεία: 10.30 π.μ., Πλατανάρια
Νάξος: 11 π.μ., Παραλία (Παλ. Δημαρχείο)
Κως: 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο
Σάμος: 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο
Ικαρία: 12 μ., Εύδηλο
Μυτιλήνη: 10.30 π.μ., πλατεία Σαπφούς
Ρόδος: 10.30 π.μ., Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Χίος: 10.30 π.μ., είσοδος Απλωταριάς
Λήμνος: 10 π.μ., λιμάνι Μύρινας
Κάλυμνος: 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου