Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Σήμερα και αύριο απεργούμε με το ΠΑΜΕ


Μήνυμα αγώνα του ΠΑΜΕ από το βράχο της Ακρόπολης
Από το πανεργατικό συλλαλητήριο στις 18 του μήνα
Motion Team
Σήμερα και αύριο σε όλη τη χώρα απεργούμε με το ΠΑΜΕ. Μαζικά, αποφασιστικά, κατεβαίνουμε στη 48ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία. Απαντάμε με το όπλο της απεργίας και της καθολικής κινητοποίησης στη νέα αντιλαϊκή λαίλαπα. Εργάτες, μικρομεσαίοι και αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νεολαία, μετανάστες, άνεργοι, συνταξιούχοι συμπορεύονται σε ένα μεγάλο ποτάμι αντίστασης και πάλης.
Το χάραμα θα βρει τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ - όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα - έξω από τα εργοστάσια, τις εμπορικές επιχειρήσεις, τα γιαπιά, τα ξενοδοχεία, τα γραφεία και από τα μεσάνυχτα στους καταπέλτες των πλοίων να δίνουν αποφασιστικά τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας. Στόχος, η εργατική τάξη της χώρας και οι σύμμαχοί της από σήμερα και για 48 ώρες να επιβάλουν καθολικό απεργιακό «λουκέτο», σε κάθε τόπο δουλειάς, μεγάλο ή μικρό, σε όλη τη χώρα. Να γεμίσουν οι δρόμοι και οι πλατείες με χιλιάδες απεργούς. Στην Αθήνα, στις 10 π.μ. στην Ομόνοια η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση και στις 7 το απόγευμα νέα συγκέντρωση στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου και στις 7 μ.μ., στο ίδιο μέρος. Στον Πειραιά, στις 10 π.μ., στην πλατεία ΗΣΑΠ.
Οι λαοί δεν παραδίνονται
Ηδη, όμως, από χτες το πρωί το ΠΑΜΕ εξέπεμψε μήνυμα αγώνα σε κάθε γωνιά της χώρας από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Δεκάδες στελέχη του ΠΑΜΕ νωρίς το πρωί βρέθηκαν εκεί για να ξεδιπλώσουν δύο τεράστια γιγαντοπανό στα νότια τείχη.
Το μήνυμα των ταξικών δυνάμεων φτάνει σε όλο τον κόσμο
Eurokinissi
Το σύνθημά τους γραμμένο στα ελληνικά και στα αγγλικά μπορούσε να διαβαστεί από πολύ μακριά: «Οι λαοί έχουν τη δύναμη. Δεν παραδίνονται ποτέ. Οργάνωση - Αντεπίθεση». Την ίδια ώρα αντηχούσαν στους πρόποδες του βράχου οι βροντερές φωνές των στελεχών του ΠΑΜΕ που φώναζαν το σύνθημα «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».
Με αυτή τη συμβολική κίνηση το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο θέλησε να καλέσει σε αγωνιστική ανάταση. Να σπάσουν ο φόβος και η μοιρολατρία τα οποία γεννά η άγρια επίθεση, καλλιεργούν και συντηρούν τα κόμματα του κεφαλαίου και η εργατική αριστοκρατία. Το ΠΑΜΕ έστειλε χτες το μήνυμα ότι η ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα, όχι στην υποταγή.
Η κινητοποίηση έληξε λίγες ώρες αργότερα με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ να φεύγουν οργανωμένα και συντεταγμένα από την Ακρόπολη και να κάνουν πορεία μέχρι το Θησείο.
Σε σχετικό δελτίο Τύπου μετά το τέλος της κινητοποίησης το ΠΑΜΕ σημειώνει:
«Το ΠΑΜΕ σήμερα (σ.σ. χτες) με μια συμβολική κινητοποίηση ανάρτησε πανό στην Ακρόπολη με σύνθημα "Οι λαοί έχουν τη δύναμη. Δεν παραδίνονται ποτέ. Οργάνωση - Αντεπίθεση". Καλούμε τον εργαζόμενο λαό, τη νεολαία, τους ανέργους, τις γυναίκες σε λαϊκό ξεσηκωμό. Δυναμώνουμε την πάλη μας με τους λαούς όλου του κόσμου ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα που πτωχεύουν το λαό. Απαντάμε δυναμικά, αποφασιστικά με τη μαζική μας συμμετοχή στη 48ωρη απεργία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου