Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Νέες κινητοποιήσεις το Σάββατο με το ΠΑΜΕ

Να ξεσηκωθούν και να οργανωθούν για αιτήματα αντίστοιχα των σύγχρονων αναγκών τους καλεί το ΠΑΜΕ τους εργάτες (φωτ. από τη χτεσινή παρέμβαση στο ΤΑΞΥ)
  • Να φτάσουν παντού το κάλεσμα και η ανάγκη παλλαϊκού ξεσηκωμού
  • Η σημερινή απεργία θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα του ΠΑΜΕ
Πρωτοβουλίες για άμεση κλιμάκωση της πάλης παίρνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, οργανώνοντας νέες κινητοποιήσεις το ερχόμενο Σάββατο, ώστε το κάλεσμα σε παλλαϊκό ξεσηκωμό και οργάνωση της πάλης για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών να φτάσει παντού. Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού του Σαββάτου έχει οριστεί στις 11 π.μ. στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, το αγωνιστικό ραντεβού ορίστηκε στις 11 το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου.
Με χτεσινή της ανακοίνωση η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ «καλεί σε κλιμάκωση του αγώνα και της σύγκρουσης με το κεφάλαιο και τα μονοπώλια. Η Εκτελεστική Γραμματεία αποφάσισε νέα συλλαλητήρια,το Σάββατο 18 Ιούνη σε όλες τις πόλεις της χώρας.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην πρόσφατη συνεδρίαση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απαίτησαν τη σαφή καταδίκη των νέων βάρβαρων μέτρων του "Μεσοπρόθεσμου προγράμματος", την κλιμάκωση της πάλης με στόχο την πλουτοκρατία, την ΕΕ και τα κόμματά της. Πρότειναν κλιμάκωση της πάλης με 48ωρη απεργία κατά τη συζήτηση των μέτρων στην Ολομέλεια της Βουλής.
Σε αυτήν την πρόταση επιμένουμε! Δεν υπάρχει περιθώριο για καθυστέρηση. Οι εργάτες και οι εργάτριες, οι άνεργοι και η νεολαία βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν αμείλικτο πόλεμο που έχει κηρύξει το κεφάλαιο. Σε αυτόν τον πόλεμο πρέπει να απαντήσουμε δυναμικά, αποφασιστικά. Να κάνουμε νόμο το δίκιο μας.
Οι εργαζόμενοι, από τα κάτω, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, με το πύκνωμα της δράσης των επιτροπών αγώνα και των σωματειακών επιτροπών, να σπρώξουν την κατάσταση προς τα εμπρός, να πιστέψουν στη δύναμή τους, να μπούνε μαζικά στη μάχη. Να ανοίξει η συζήτηση μέσα στους τόπους δουλειάς, στις φτωχογειτονιές, στη νεολαία. Να μη μείνει εργάτης έξω από αυτό το κάλεσμα μάχης.
Ολοι και όλες στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε κάθε πόλη».
Η φίμωση δε θα περάσει!
Την προσπάθεια φίμωσης των ταξικών δυνάμεων και το σταθερό αποκλεισμό τους από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που δεν είναι συμπτωματικά, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. «Εντάσσεται σε σχεδιασμό με στόχο να κατευθυνθεί το δικαίωμα στην πληροφόρηση, να δημιουργηθούν εμπόδια στην επαφή των εργαζομένων με το ΠΑΜΕ, με τα ταξικά σωματεία», επισημαίνει το ΠΑΜΕ, και τονίζει:
«Η φίμωση που επιχειρείται δε θα περάσει. Το ΠΑΜΕ ήδη αναπτύσσει και θα κλιμακώσει μια σειρά από δραστηριότητες στον τομέα της πληροφόρησης, ώστε οι εργαζόμενοι να μαθαίνουν τις θέσεις μας, τις δραστηριότητές μας, να κρινόμαστε απευθείας από αυτούς». Μάλιστα, «ύστερα από την πρώτη προσπάθεια ζωντανής κάλυψης του συλλαλητηρίου στις 3 Ιούνη, αύριο 15 Ιούνη, μέρα πανεργατικής-γενικής απεργίας, θα μεταδοθεί η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας ζωντανά (10 π.μ.) μέσω της ιστοσελίδας μας(http://www.pamehellas.gr/main.php)».
Την ίδια στιγμή, τον δήμαρχο Περιστερίου (ΝΔ) καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, που έδωσε εντολή για να «ξηλωθεί» το υλικό με το οποίο το ΠΑΜΕ καλούσε σε συμμετοχή στη σημερινή απεργία με αιτήματα αντίστοιχα των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Στην ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «η δημοτική αρχή απέδειξε για μια ακόμα φορά ποιος είναι ο εχθρός του. Αποκαθήλωσε όλο το προπαγανδιστικό υλικό του ΠΑΜΕ στο δήμο. Επιδιώκει το χτύπημα του ταξικού κινήματος που παλεύει κόντρα στην κυβέρνηση, στην ΕΕ, στο ΔΝΤ, στο κεφάλαιο και τα κόμματά του, τους δημάρχους που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου