Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Αποσπάσματα από τη χτεσινή ομιλία του Γ. Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε πολιτική συγκέντρωση στη Θήβα



Ο Γιώργος Μαρίνος
Σε πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία της Θήβας, μίλησε χτες ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος. Μεταξύ άλλων, σημείωσε στην ομιλία του:
«
Την ώρα της ολομέτωπης επίθεσης των δυνάμεων του κεφαλαίου, η δύναμη του λαού θα πολλαπλασιαστεί αν υπάρξει μαζική μετατόπιση προς το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και ενίσχυση του ταξικού κινήματος. Το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα αντιπαλεύουν χρόνια τα ψεύτικα εκβιαστικά διλήμματα, αντιπαλεύουν χρόνια την προσπάθεια υποταγής του λαού, την αδράνεια, τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια. Το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα συγκρούονται συνεχώς με την πλουτοκρατία και την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αποδεικνύοντας ότι τα κόμματα αυτά δεν αλλάζουν και είναι ανάγκη να αλλάξει στάση ο λαός.
Το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα αντιπαλεύουν τον υποτακτικό ρόλο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αντιπαλεύουν τη λογική της κοινωνικής συναίνεσης και της ταξικής συνεργασίας, επιμένοντας στο δρόμο της ταξικής πάλης. Το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα συγκρούονται με συνέπεια με την Ευρωπαϊκή Ενωση, τη Συνθήκη του Μάαστριχ και τη στρατηγική που ξηλώνει τα λαϊκά δικαιώματα. Το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα πρωταγωνιστούν στη διεκδίκηση αιτημάτων, στόχων πάλης, που αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, υποστηρίζοντας ότι αυτοί είναι οι δημιουργοί του πλούτου κι ο πλούτος τους ανήκει.
Το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα μίλησαν έγκαιρα για την καπιταλιστική κρίση και διέθεσαν τις δυνάμεις τους για να ετοιμαστούν, να οργανωθούν οι εργαζόμενοι και να παλέψουν για να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία. Το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα στηρίζουν εκατοντάδες κινητοποιήσεις στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, στις πόλεις και στα χωριά, με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων. Χαιρόμαστε πολύ που η συμβολή του ΚΚΕ στον προβληματισμό, στην αφύπνιση του λαού αναγνωρίζεται από πλατιές λαϊκές δυνάμεις και συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά για την ανάπτυξη της πάλης στους χώρους δουλειάς, στους χώρους κατοικίας, για κάθε πρόβλημα, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης.
Η αγανάκτηση είναι μεγάλη και λαϊκές δυνάμεις αναζητούν τρόπους να την εκφράσουν. Αυτό είναι αναγκαίο. Η αγανάκτηση μπορεί να δώσει δύναμη στην ανάπτυξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, αν μετατραπεί σε συνειδητή δράση κατά του πραγματικού αντιπάλου των εργαζομένων, κατά της πλουτοκρατίας, των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, των κομμάτων και των συνδικαλιστικών δυνάμεων που το υπηρετούν. Εκεί πρέπει να φτάσουμε, ξεπερνώντας τις παγίδες που έχουν στήσει οι δυνάμεις του κεφαλαίου και οι μηχανισμοί τους.
Μηχανισμοί που εχθρεύονται το λαό
Ο μεγαλοεφοπλιστής Αλαφούζος στον ΣΚΑΪ, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που είναι στα χέρια των μεγαλοκαπιταλιστών, ξερνούν χολή κατά των απεργιών, κατά των διαδηλώσεων, κατά των καταλήψεων, κατά των αγώνων του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, αποσιωπώντας την πλούσια δράση για όλα τα προβλήματα των εργαζομένων. Αυτός ο μηχανισμός, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τον ΛΑ.Ο.Σ., συκοφαντεί χυδαία τους αγώνες των ναυτεργατών, τους αγώνες των ξενοδοχοϋπαλλήλων, τους αγώνες των μεταλλεργατών και όλων των εργαζομένων. Συκοφαντεί χρόνια τους αγώνες της αγροτιάς, τους αγώνες των μαθητών και των φοιτητών.
Αυτός ο μηχανισμός καλεί στις πλατείες, όχι γιατί σταμάτησε ξαφνικά να εχθρεύεται τους λαϊκούς ανθρώπους που συμμετέχουν στις διαμαρτυρίες, αλλά γιατί μετράει καλά ότι ο προσανατολισμός που περνάνε αυτοί που κάνουν κουμάντο στα bloggs και στις πλατείες, δεν συγκρούεται με την πλουτοκρατία και την πολιτική που την υπηρετεί, δεν συγκρούεται με την καπιταλιστική ανάπτυξη που προκαλεί δεινά στο λαό. Εξετάστε καλά αυτό που σας λέει το ΚΚΕ. Τα συνθήματα "Εξω τα κόμματα - Εξω τα συνδικάτα" είναι πολύ αντιδραστικά, είναι πονηρά. Μέσα από το τσουβάλιασμα των κομμάτων και των συνδικάτων κρύβονται οι ευθύνες αυτών που φταίνε πραγματικά για τα λαϊκά προβλήματα. Κρύβονται οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι ευθύνες του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Το ΚΚΕ παλεύει 93 χρόνια για τα συμφέροντα του λαού και τιμάει την εμπιστοσύνη που του δείχνουν οι λαϊκές δυνάμεις. Οι κομμουνιστές δεν έκρυψαν την ταυτότητά τους, όταν τους τουφέκιζαν, όταν τους φυλάκιζαν και τους εξόριζαν για τα ιδανικά τους και την πάλη τους για τα συμφέροντα του λαού. Οι κομμουνιστές αγωνίζονται παντού και φανερά, κι αυτή την αρετή την ενισχύουν ακόμα περισσότερο. Οι πολιτικές δυνάμεις που κάνουν στις πλατείες τις ακομμάτιστες, οι ακροδεξιές και άλλες περιθωριακές ομάδες που επιχειρούν να ψαρέψουν στα θολά νερά, προσπαθούν να κοροϊδέψουν το λαό, για να κερδίσουν αυτό που δεν μπορούν να κερδίσουν, αν δείξουν την πραγματική τους ταυτότητα και φανερώσουν ανοικτά την πολιτική τους.
Θέτουμε μια θέση, που θα τη θυμηθούν οι λαϊκές δυνάμεις. Αυτοί που επιχειρούν να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ και εμφανίζονται με "τυφλά" συνθήματα ως όψιμοι προστάτες του λαού, παίζουν μεγάλο παιχνίδι. Προσπαθούν να χτυπήσουν την πολιτική δύναμη που πιστεύει στον πρωτοπόρο ρόλο της εργατικής τάξης, διαθέτει οργάνωση και πείρα, μοχθεί για την ανάπτυξη του οργανωμένου λαϊκού αγώνα σε σύγκρουση με την πλουτοκρατία και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, για την εξάλειψη των αιτιών που προκαλούν τα προβλήματα που βασανίζουν το λαό μας.
Ισχυρό ΚΚΕ και ταξικό κίνημα
Η στάση απέναντι στο ΚΚΕ είναι κριτήριο που καθορίζει το ρόλο που παίζει κάθε πολιτικό κόμμα ή ομάδα απέναντι στην επίθεση και τις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτοί που χτυπάνε το ΚΚΕ, χτυπάνε την πάλη για την απόκρουση και την κατάργηση των αντιλαϊκών μέτρων, χτυπάνε την πάλη για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, την πάλη κατά των ιδιωτικοποιήσεων, για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, για τα δικαιώματα της νεολαίας, της αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών. Χτυπάνε την πάλη για την απαλλαγή του λαού από την καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Η πολύχρονη πείρα αποδεικνύει ότι αποτελεσματικό κίνημα μπορεί να οργανωθεί, να αναπτυχθεί, όταν στηρίζεται σε γερές βάσεις στους χώρους δουλειάς που διεξάγεται πραγματικά σκληρή σύγκρουση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Γι' αυτό κοπιάζει το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, σε αναμέτρηση με τις μεγάλες δυσκολίες της εργοδοτικής τρομοκρατίας, της κρατικής καταστολής, καλώντας τους λαϊκούς ανθρώπους που διαδηλώνουν στις πλατείες να πάρουν μέρος στον αγώνα του ταξικού κινήματος, να έχουν τη δική τους συμβολή. Αποτελεσματικό κίνημα μπορεί να αναπτυχθεί, όταν πιστεύει στην ταξική πάλη, όταν παλεύει για την ανατροπή της εξουσίας των εκμεταλλευτών, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Αυτή η κατεύθυνση δίνει δύναμη στους εργαζόμενους να συγκρουστούν με το μνημόνιο και κάθε αντιλαϊκό κατασκεύασμα, παλεύοντας για την εξαφάνιση των αιτιών που γεννάνε τις κρίσεις, την κοινωνική αδικία και τα κάθε λογής μνημόνια. Αποτελεσματικό κίνημα μπορεί να αναπτυχθεί μέσα από το δυνάμωμα της ταξικής ενότητας της εργατικής τάξης, τη συμμαχία της με τη μικρομεσαία αγροτιά, τους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, ώστε να διαμορφωθεί ένα ισχυρό λαϊκό μέτωπο που θα παλεύει αταλάντευτα κατά των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού, κατακτώντας έδαφος στους καθημερινούς αγώνες για τα προβλήματα του λαού, διεκδικώντας την εξουσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου