Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΚΟΙΝΗ ΡΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΝΤ - ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
Μεγαλύτερη «συναίνεση» και αποδοχή του εγκλήματος αξιώνει ο μόνιμος σύνδεσμος του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Νέες διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση, απόλυτη στήριξη από τους τραπεζίτες
Την πλήρη εφαρμογή και με ακόμη μεγαλύτερη «συναίνεση» για ολόκληρη την γκάμα με τα προβλεπόμενα μέτρα σφοδρής αντιλαϊκής κλιμάκωσης αξιώνει ο μόνιμος σύνδεσμος του ΔΝΤ στην Ελλάδα Μπ. Τράα. Στην ίδια ακριβώς ρότα και οι ντόπιοι τραπεζίτες διαβεβαιώνουν ότι μαζί με την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στο ίδιο αντιλαϊκό μέτωπο, απαιτώντας και αυτοί από την πλευρά τους τη «συναίνεση» του πολιτικού προσωπικού και των κομμάτων που τους υπηρετούν και στηρίζουν.
Μιλώντας σε ημερίδα των «Financial Times», με θέμα «οι προοπτικές του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα», ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ εκτόξευσε και νέες απειλές, ισχυριζόμενος ότι η «αποδυνάμωση της πολιτικής στήριξης στις μεταρρυθμίσεις έχει αυξήσει την αβεβαιότητα», ότι η «χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι», ότι δεν έχουν ούτε λεπτό για «χάσιμο».
Για την επιτυχία του στρατηγικού σχεδίου της πλουτοκρατίας, ο εκπρόσωπος του ιμπεριαλιστικού Οργανισμού έβαλε 4 άξονες - προϋποθέσεις:
1. Την πλήρη εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου σχεδίου με την ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή. Εμφαση έδωσε στις αναδιαρθρώσεις φορέων και επιχειρήσεων του Δημοσίου (μαζικά λουκέτα και απολύσεις), στις «δαπάνες», δηλαδή για την καρατόμηση μισθών, κοινωνικών επιδομάτων (ανεργίας, ΕΚΑΣ κ.ά.).
2. Τη χωρίς καθυστέρηση εφαρμογή του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, δηλαδή για την εκχώρηση άπλετου ζωτικού χώρου στα μονοπώλια και τα σαπρόφυτα της πλουτοκρατίας.
3. Να δοθεί «νέα ώθηση στην επιχειρηματικότητα», συγκεκριμένα με την παραπέρα επέκταση των επιχειρησιακών συμβάσεων, την εφαρμογή του λεγόμενου «φαστ τρακ», τις παραπέρα«απελευθερώσεις» στα «κλειστά επαγγέλματα» και τις χερσαίες μεταφορές.
4. Στην εφαρμογή του σχεδιασμού τάχα για τη «φοροδιαφυγή», στην πραγματικότητα για την εξόντωση του λαού με τους νέους φόρους που ήδη έχουν ετοιμάσει, όπως επίσης και με την εξόντωση των αυτοαπασχολούμενων, μικρών ΕΒΕ.
Επιχείρησε να φανεί αντίθετος με τα σχέδια για την αναδιάρθρωση - κούρεμα του κρατικού χρέους, λέγοντας πως «δεν είναι βέβαιο ότι η διαδικασία αναδιάρθρωσης μπορεί να ελεγχθεί εύκολα» και επανέλαβε τους σχεδιασμούς για την «έξοδο» του Δημοσίου από το χρηματοπιστωτικό σύστημα, δηλαδή για την πλήρη εκχώρηση στους ιδιώτες των Αγροτικής, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Ταμείου Παρακαταθηκών.
Νέες διαβεβαιώσεις έστειλε στη σύναξη των τραπεζιτών ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Σε γραπτό μήνυμά του τονίζει την απαρέγκλιτη στόχευση στη «λειτουργία του δημόσιου τομέα, με μείωση των απασχολουμένων και του μισθολογικού κόστους, συγχώνευση και κατάργηση φορέων, μείωση λειτουργικών δαπανών». Προκειμένου να μην αφήσει μετέωρη απολύτως καμία αμφιβολία για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής του, δηλώνει ότι θα προχωρήσουν στην «καλύτερη στόχευση των κοινωνικών δαπανών», τον «εξορθολογισμό των δαπανών Υγείας», τη «διεύρυνση της φορολογικής βάσης» κ.ά.
«Κόπωση και ολιγωρία σε κρίσιμους χειρισμούς στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και της προσαρμογής», διαπιστώνει, τάχα, η διοίκηση της Γιούρομπανκ (όμιλος Λάτση), ο εκπρόσωπος της οποίας Ν. Νανόπουλος αξίωσε «ευρύτερη πολιτική και κοινωνική συναίνεση», «συλλογική δέσμευση», για να κάνουν πράξη τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της τάξης τους. Ο ίδιος σημείωσε ότι η τάση για στρατηγικές συνεργασίες και μεγαλύτερη συγκέντρωση είναι η εύλογη εξέλιξη που αναμένεται όταν οι «συνθήκες το επιτρέψουν». Τη «διαφοροποίηση του τραπεζικού χάρτη στο εγγύς μέλλον» βλέπει και ο εκπρόσωπος του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας. Ενα βήμα παραπέρα έκανε ο εκπρόσωπος της Alpha Bank, σημειώνοντας ότι ο «ανασχεδιασμός του χρέους» δε θα σημάνει την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου