Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗ ΒΑΡΣΟΒΙΑ Συκοφάντηση και ποινικοποίηση του σοσιαλισμού

κατάπτυστο το κείμενο στο οποίο κατέληξαν οι εκπρόσωποι των μονοπωλίων, που συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα της Πολωνίας

Ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου. Καμιά προπαγάνδα των αστών δεν μπορεί να θολώσει τη μοναδική προοπτική προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων
Την κλιμάκωση της αντικομμουνιστικής εκστρατείας, που διεξάγεται με κάθε επισημότητα στην ιμπεριαλιστική ΕΕ, επιβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων των κρατών - μελών που συμμετείχαν στη συνδιάσκεψη για τον εορτασμό της 23ης Αυγούστου, ως μέρας εξίσωσης του κομμουνισμού με το ναζισμό. Την ενιαία στάση που έχουν οι εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας στην παραχάραξη της Ιστορίας, στη συκοφάντηση του σοσιαλισμού και γενικότερα στο χτύπημα του εργατικού και λαϊκού κινήματος, επιστέγασαν με την υιοθέτηση της «Διακήρυξης της Βαρσοβίας για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων όλων των ολοκληρωτικών καθεστώτων», όπως έχει βαφτίσει η ΕΕ των μονοπωλίων την 23η Αυγούστου.
Στη Διακήρυξη της Βαρσοβίας, επαναλαμβάνεται η εξίσωση του κομμουνισμού με το ναζισμό - φασισμό και ξεκαθαρίζεται ότι «τα εγκλήματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων στην Ευρώπη πρέπει να αναγνωρίζονται και να καταδικάζονται, ανεξάρτητα από τον τύπο και την ιδεολογία τους». Με αυτόν τον τρόπο, δρομολογείται η ποινικοποίηση ακόμα και της υπεράσπισης του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε ή της άρνησης και της αντίστασης στο τσουβάλιασμα του σοσιαλισμού με το ναζισμό και τα εγκλήματα που διέπραξε.
Η ΕΕ επιχειρεί να εξομοιώσει το φασισμό - ναζισμό με τη σοσιαλιστική οικοδόμηση, να ταυτίσει το ναζιστικό Ολοκαύτωμα με την υπεράσπιση της σοσιαλιστικής πατρίδας και την πάλη του λαού στις χώρες που οικοδομούσαν το σοσιαλισμό ενάντια στους ναζί. Δεν είναι τυχαίο, ότι σε κράτη μέλη της ΕΕ, ιδίως στις χώρες της Βαλτικής, τιμούν τους ντόπιους συνεργάτες των ναζί, επειδή, τάχα, πάλευαν για την πατρίδα ενάντια στη«σοβιετική κατοχή»... Αυτή είναι η ΕΕ των μονοπωλίων, που δε στοχεύει στο χτύπημα του φασισμού και του ναζισμού - που άλλωστε αποτελούν «παιδιά» του καπιταλισμού - αλλά στο χτύπημα του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε, των επιτευγμάτων του, και κυρίως της προοπτικής που ιστορικά άνοιξε για το εργατικό λαϊκό κίνημα.
Δηλητήριο στις νεανικές συνειδήσεις
Σύμφωνα με την πολωνική Προεδρία, ένας από τους βασικούς στόχους της «Διακήρυξης της Βαρσοβίας» είναι «να αναδείξει την ανάγκη εκπαίδευσης της κοινωνίας, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον τραγικά περιστατικά που συνδέονται με τον ναζισμό και τον κομμουνισμό. Επιπρόσθετα, αυτό το κείμενο συμβολίζει την κοινή κατανόηση και αλληλεγγύη στο πλαίσιο των δύσκολων και επίπονων εμπειριών που συνδέονται με ολοκληρωτικά καθεστώτα». Δηλαδή, να ανάγει σε νούμερο ένα μέτωπο στην προπαγάνδα της ΕΕ τη διαστρέβλωση της Ιστορίας και την ταύτιση του κομμουνισμού με τον ναζισμό, ώστε να εμποδίσει την αφύπνιση των λαϊκών συνειδήσεων.
Και με αυτήν την ευκαιρία, αποδεικνύεται ότι βασική μέριμνα της αστικής τάξης είναι να οχυρώσει την εξουσία της πλουτοκρατίας, που εν μέσω βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και ανελέητης κλιμάκωσης της επίθεσης σε βάρος των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, φοβάται την ανάπτυξη του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, που μπορεί να στοχεύσει στην ανατροπή της. Η αστική τάξη μπορεί να κλυδωνίζεται από ασίγαστους ανταγωνισμούς στο εσωτερικό της, όσον αφορά τον επιμερισμό της ζημιάς από την αναγκαστική, για τη διαχείριση της κρίσης υπέρ των μονοπωλίων, καταστροφή κεφαλαίου, αλλά συνασπίζεται και κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση με ενιαίο τρόπο.
Με άλλα λόγια, σε ό,τι αφορά το τσάκισμα του εργατικού και λαϊκού κινήματος - καθώς εκεί στοχεύει η αντικομμουνιστική εκστρατεία -, ομονοούν και πράττουν τα μέγιστα για να συσκοτίσουν τη μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο, την ανατροπή του καπιταλισμού για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Οπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης της Πολωνίας, Κρζιστόφ Κβιατκόβσκι, μετά την υπογραφή της Διακήρυξης, «η Διακήρυξη της Βαρσοβίας είναι μια ομόφωνη συμφωνία όλων των κρατών - μελών της ΕΕ ότι θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εμποδίσουμε την αναβίωση κάθε ολοκληρωτικού καθεστώτος σε κάθε χώρα, διαμορφώνοντας μια μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια».
Ετοιμάζουν τα χειρότερα
Η συνδιάσκεψη, που ολοκληρώθηκε προχτές στη Βαρσοβία, τελούσε υπό την αιγίδα της πολωνικής Προεδρίας της ΕΕ, και διοργανώθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης της Πολωνίας και το «Ινστιτούτο Εθνικής Μνήμης» της χώρας, που έχει αναλάβει επίσημα το ρόλο της διαστρέβλωσης της Ιστορίας και της συκοφάντησης του σοσιαλισμού στην Πολωνία. Στη συνδιάσκεψη, συμμετείχαν εκπρόσωποι των υπουργών Δικαιοσύνης των κρατών - μελών της ΕΕ, καθώς και η κοινοτική επίτροπος, Βιβάν Ρέντινγκ, και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου,Γέρζι Μπούζεκ.
Στη Διακήρυξη, μεταξύ άλλων, επαναδιατυπώνεται η αποφασιστικότητα της ΕΕ να εξετάσει την ποινικοποίηση της άρνησης των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από ολοκληρωτικά καθεστώτα. Να θυμίσουμε ότι ήδη η Κομισιόν στην έκθεσή της, με τίτλο «Η μνήμη των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα στην Ευρώπη», που δημοσιεύτηκε στις 22/12/2010, είχε δεσμευτεί να επανεξετάσει τις δυνατότητες ποινικοποίησης της «άρνησης των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από ολοκληρωτικά καθεστώτα».
Μάλιστα, για να μην αφήσει καμία παρερμηνεία για το πού στοχεύει, επικροτούσε τον αντικομμουνισμό και την ποινικοποίηση των κομμουνιστικών συμβόλων που έχουν επιβληθεί σε κράτη - μέλη της ΕΕ, όπως και η Πολωνία, που φιλοξένησε την εν λόγω συνδιάσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου