Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ» Στις 13 Δεκέμβρη να νεκρώσει όλο το Θριάσιο


Στη μάχη για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας την Τρίτη έχουν ριχτεί οι απεργοί χαλυβουργοί
Να ανάψει η φωτιά του αγώνα σε όλους τους χώρους εργασίας με την Πανθριασιακή απεργία, καλούν οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας»
Στη μάχη για την οργάνωση και την επιτυχία της 24ωρης Πανθριασιακής απεργίας την Τρίτη 13 Δεκέμβρη και της συγκέντρωσης στις 10 π.μ. στην πλατεία Ηρώων Ελευσίνας, έχουν ριχτεί οι απεργοί της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην περιοχή. Με εξορμήσεις, περιοδείες και ομιλίες σε συγκεντρώσεις και Γενικές Συνελεύσεις σε χώρους εργασίας καλούν τους εργαζόμενους να στείλουν με τη συμμετοχή τους ηχηρό μήνυμα στην εργοδοσία της περιοχής.
Τη μέρα της απεργίας διοργανώνεται νέα μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στις 6 μ.μ. στην πύλη του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο, με τη συμμετοχή των Βασίλη ΠαπακωνσταντίνουΔιονύση Τσακνή και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Οπως ανακοινώθηκε ακόμα από το σωματείο, τις επόμενες ημέρες θα διοργανωθεί νέα μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας στα πλαίσια της κλιμάκωσης του απεργιακού τους αγώνα, που συνεχίζεται.
Μάλιστα, οι απεργοί χαλυβουργοί με ανακοίνωσή τους που μοιράζεται από χτες στους χώρους εργασίας σημειώνουν μεταξύ άλλων προς τους εργαζόμενους:
«Αν τα μέτρα περάσουν στη χαλυβουργία, δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο. Αν εδώ σπάσουν τα μούτρα τους, τίποτα δεν θα είναι ίδιο και για τα υπόλοιπα εργοστάσια. Ο αγώνας μας, αφορά όλους τους εργαζόμενους. Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα, όλοι έχουμε πείρα. Οι βιομήχανοι μας κλείνουν τα σπίτια και όχι ο αγώνας μας για δουλειά. Το ψωμί μας το υπερασπίζουμε με αγώνα όχι με παρακάλια.
Συνάδελφοι, τα μέτρα γενικεύονται, δεν είναι μόνο οι χαλυβουργοί στο στόχο, είμαστε όλοι. Ηρθε η ώρα ο αγώνας σαν φωτιά να ανάψει στα εργοστάσια! Τώρα η συμμετοχή σας στον αγώνα δεν είναι ζήτημα αλληλεγγύης, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για όλη την εργατική τάξη. Παραμερίστε τους ανθρώπους των βιομηχάνων, μην τους φοβάστε. Κάντε Γενική Συνέλευση, αποφασίστε απεργία! Είναι η ώρα οι βιομήχανοι να πάρουν ένα καθαρό μήνυμα που μόνο ο αγώνας των εργατών στα εργοστάσια μπορεί να δώσει!».
Την ίδια στιγμή όμως, οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ σε μεγάλους χώρους εργασίας όπου έχουν την πλειοψηφία των διοικήσεων στα σωματεία, παρά το γεγονός ότι η απόφαση που έχει παρθεί από το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας μέσα από σύσκεψη δεκάδων σωματείων είναι για απεργία, προχωρούν στην κήρυξη μόνο στάσεων εργασίας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι ΕΛΠΕ, ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ και ΒΙΒΕΧΡΩΜ. Αξιοσημείωτο είναι ότι η τοπική ΕΛΜΕ, στην οποία πλειοψηφία είναι οι «Παρεμβάσεις» και ενώ στη σύσκεψη που συμμετείχε συμφώνησε για απεργία, αποφάσισε τελικά τρίωρη στάση εργασίας!
Με 24ωρη απεργία έχουν αποφασίσει και θα συμμετέχουν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και η «Χαλυβουργική».
«Τότε η ΛΑΡΚΟ, τώρα Χαλυβουργία»
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε χτες το μεσημέρι η κίνηση τουΜπάμπη Ριζογιάννη από το Αιγάλεω, ο οποίος βρέθηκε στο εργοστάσιο και παρέδωσε στο σωματείο σαν ένδειξη συμπαράστασης το βιβλίο που είχε εκδοθεί για τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ το 1977.
Μάλιστα σε αφιέρωση που έγραψε στο βιβλίο σημειώνει: «Τη νίκη φέρνει ο αγώνας. Τότε η ΛΑΡΚΟ τώρα Χαλυβουργία. Το προσφέρω για τον ηρωικό αγώνα σας, που παραδειγματίζει την εργατική τάξη . Τότε ήμουν ένας κανούργιος Κνίτης και τώρα είμαι συνταξιούχος πια. Οσο υπάρχει καπιταλισμός θα υπάρχει ταξική αλληλεγγύη. Μέχρι όλα να γίνουν λαϊκή περιουσία πρέπει να παλεύουμε».
Η ΠΑΣΕΒΕ
Η Γραμματεία Αττικής της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) καλεί σε συμμετοχή στην Πανθριασιακή απεργία την Τρίτη, 13 Δεκέμβρη, και στη συγκέντρωση, στις 10 το πρωί, στην Πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα. Καλεί επίσης, ομοσπονδίες, σωματεία και κάθε έναν ΕΒΕ σε πρωτοβουλίες έμπρακτης στήριξης του αγώνα των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου