Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» Γιόρτασαν περήφανοι για τον αγώνα τους - κλιμακώνουν κόντρα στις εργοδοτικές προκλήσεις



Εκαναν Χριστούγεννα στην περιφρούρηση, ενώ συνεχίζουν την πάλη τους προετοιμαζόμενοι και για την παναττική απεργία
Κλιμακώνουν τον αγώνα, έχοντας τη στήριξη των οικογενειών τους κι όλου του λαού (φωτ. από τη χτεσινή συγκέντρωση στο υπουργείο)
Αποφασισμένοι να κάνουν μετά από Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στη Χαλυβουργία δηλώνουν οι περίπου400 εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στονΑσπρόπυργο, που σήμερα κλείνουν 59 ημέρες απεργίας. Συνεχίζουν τον περήφανο αγώνα τους απέναντι στην αδίστακτη εργοδοσία που την περασμένη Παρασκευή αθέτησε τις υποσχέσεις που έδωσε στην τελευταία τριμερή συνάντηση (21 Δεκέμβρη) στο υπουργείο Εργασίας, για μη εφαρμογή 5ωρου ή εκ περιτροπής εργασία κτλ.
Ξεκάθαρα τα μέλη του σωματείου μετά τη συνάντηση έστειλαν μήνυμα στην εργοδοσία, ότι θα δε θα συνεχίσουν απλά αλλά θα κλιμακώσουν παραπέρα τον αγώνα τους. Στα πλαίσια αυτά θα δυναμώσουν τις προσπάθειες για να πείσουν και τους εργαζόμενους του εργοστασίου του Βόλου να ενταχθούν και αυτοί αποφασιστικά στον αγώνα τους. Την ίδια στιγμή η κλιμάκωση θα αγκαλιάσει και όλους τους εργαζόμενους της Αττικής μετά τις αποφάσεις για 24ωρη απεργίαμέσα στο Γενάρη από όλα τα Εργατικά Κέντρα της περιοχής.
Την ίδια απόφαση διαμήνυσαν οι απεργοί και μετά από χτεσινή συνάντηση που είχαν με το υπουργείο Εργασίας, του οποίου η ηγεσία ανέλαβε να προκαλέσει νέα τριμερή συνάντηση μέχρι τις αρχές της ερχόμενης βδομάδας. Στο πλαίσιο της χτεσινής συνάντησης, έγινε νέα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας.
Επεσαν οι μάσκες της εργοδοσίας
Με χορό κι ένα ποτήρι κρασί, οι απεργοί γιόρτασαν τα Χριστούγεννα στο πόστο του αγώνα
Η νέα πρόκληση της εργοδοσίας δεν έμεινε χωρίς απάντηση από τους απεργούς. Το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου το ΔΣ του σωματείου συνεδρίασε και αποφάσισε τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα - όπως άλλωστε είχε αποφασίσει και η πρόσφατη γενική συνέλευση των εργαζομένων - ενώ εξέδωσε καταγγελία στην οποία όπως τονίζει μεταξύ άλλων, η εργοδοσία: «Φανερώνει ότι όσα έλεγε στο υπουργείο ήταν ψέματα με σκοπό να ξεγελάσει, να προκαλέσει σύγχυση, να διασπάσει τους εργάτες. Νόμιζε ότι μπορεί να μας ξεγελάσει για να λήξουμε την απεργία! Εμείς του απαντήσαμε: Δε κατεβήκαμε σε τέτοιο αγώνα για να γυρίσουμε στη δουλειά χωρίς 35 συναδέλφους μας! Θα επαναπροσληφθούν όλοι. Ομόφωνα συμφωνήσαμε ότι δεν είναι τίμιο τέτοιος σκληρός αγώνας να αφήσει έξω 35 οικογένειες. Η σύμβασή μας, το ωράριό μας είναι αδιαπραγμάτευτα! Μόλις ο Μάνεσης πήρε περήφανη απάντηση από τη γενική μας συνέλευση ,έριξε τη μάσκα. Η μπλόφα του έπεσε στο κενό. Τώρα χρειάζεται η μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, η ατσάλινη ενότητά μας να δυναμώσει. Απομονώνουμε τα τσιράκια του Μάνεση, περιφρουρούμε τον αγώνα μας. Οι βιομήχανοι δε διστάζουν απέναντι σε τίποτα, τους ξέρουμε καλά».
Καταλήγοντας προειδοποιούν τον Μάνεση ότι: «Είναι βαθιά γελασμένος αν νομίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει εμάς για να πάρει περισσότερα προνόμια. Χρόνια αφήνουμε τα κομμάτια μας μέσα στο κάτεργο με μισθούς πείνας και οι κυβερνήσεις του κάνουν τα χατίρια.Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας η απεργία δε λήγει! Αν δεν επαναπροσληφθούν όλοι, από το εργοστάσιο δεν βγαίνει ούτε μπετόβεργα! Οι μπλόφες τελείωσαν! Είμαστε αποφασισμένοι για όλα και είμαστε ακόμα στην αρχή!».
Μ' ένα ποτήρι κρασί

Αλλωστε - όπως είχαν υποσχεθεί οι απεργοί χαλυβουργοί στο Μάνεση - έκαναν Χριστούγεννα στη Χαλυβουργία, στο αγωνιστικό τους πόστο με την αλληλεγγύη στον αγώνα τους να συνεχίζει να εκφράζεται ακόμα και τις ημέρες των γιορτών. Δεν έμειναν μόνοι καμιά μέρα με δεκάδες ανθρώπους να περνάνε από την πύλη και να τους συμπαραστέκονται με κάθε τρόπο. Και δεν ήταν λίγοι αυτοί που τους είπαν τα Κάλαντα την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο. Από μικρά παιδάκια ιδιωτικού παιδικού σταθμού και νηπιαγωγείου από το Δάσος Χαϊδαρίου που τους έφεραν δώρα και τρόφιμα, μεγαλύτερα παιδιά από Λύκειο των Βριλησσίων μέχρι και μέλη του Συλλόγου Κρητών Ελευσίνας που βρέθηκε στο χώρο με στολές και όργανα ακόμα και ηΦιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων που τους επισκέφτηκε με πρωτοβουλία των ίδιων των εργαζομένων εκεί!
Η Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας προσφέρει το ποσό των 500 ευρώ στους απεργούς της «Ελληνικής Χαλυβουργίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου