Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ Να μπει σχέδιο σε κάθε κλάδο και περιοχή Σήμερα η πανελλαδική Μέρα Δράσης των οικοδόμων


Οι κινητοποιήσεις στις 20/12 πρέπει να συμβάλουν ώστε και να βαθύνει η κουβέντα για τις αιτίες της ανεργίας(φωτ. από παρέμβαση στο Πέραμα)
GEORGE PAPATHANASIOU
Σε όλη την Ελλάδα σήμερα οι οικοδόμοι προχωρούν σε μαζικές κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο της απόφασης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας για Μέρα Πανελλαδικής Δράσης των Οικοδόμων, απαιτώντας άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων, η οποία στον κλάδο έχει χτυπήσει «κόκκινο». Με αυτόν τον τρόπο εντείνουν και τη δράση τους μπροστά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, στις 20 Δεκέμβρη, για τους ανέργους.
Σήμερα, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, προχωρά σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) στις 11 π.μ. Επίσης, την Κυριακή 18 Δεκέμβρη, προχωρά σε έκτακτη Γενική Συνέλευση στην αίθουσα του Συνδικάτου (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος) στις 9.30 π.μ. Επιπλέον, τα κατά τόπους Συνδικάτα των Οικοδόμων έχουν αποφασίσει για αύριο 15 Δεκέμβρη κινητοποιήσεις στα γραφεία του ΟΑΕΔ.
Χτες, το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας πραγματοποίησε μαζική παράσταση στα γραφεία της αποκεντρωμένης διοίκησης των τριών περιφερειών (Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων), απαιτώντας άμεσα μέτρα προστασίας για τους ανέργους. Από εκεί, οι οικοδόμοι της Πάτρας πήγαν στο διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, απαιτώντας τα νοσοκομεία της περιοχής να δέχονται εργαζόμενους και ανέργους που δεν έχουν βιβλιάριο υγείας.
Πολύμορφη παρέμβαση
Η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης, προχωρά επίσης σήμερα, σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας στις 11 π.μ., απαιτώντας έκτακτο επίδομα ανέργων. Στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Α' Εφορία (Αναξαγόρα) και στα γραφεία της ΔΕΗ (Αριστείδου) διαμαρτυρόμενοι για τα χαράτσια.
Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ανακοίνωσε πολύμορφη δραστηριότητα με κορύφωση την 20ή Δεκέμβρη. Χτες, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητικό κτίριο του ΙΚΑ συνδυάζοντας τη δραστηριότητα για την ανεργία με τη διαμαρτυρία για την κατάργηση των υγειονομικών επιτροπών πιστοποίησης αναπηρίας, μιας και τα νησιά του Αιγαίου έμειναν από την 1η Σεπτέμβρη χωρίς υγειονομικές επιτροπές.
Επιπλέον, στις 18 Δεκέμβρη, έχει αποφασιστεί Μέρα Παλλεσβιακής εξόρμησης, και στις 19 Δεκέμβρη Μέρα κλαδικής δραστηριότητας, με κορύφωση τη σύσταση επιτροπών ανέργων στα ταξικά σωματεία.
Στο μεταξύ διοργανώνονται οι εξής συσκέψεις:
-- Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στην Αλεξανδρούπολη, το Σάββατο 17 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., στο ξενοδοχείο «ΑΘΗΝΑ», με πρωτοβουλία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.
-- Η Επιτροπή Ανέργων Εμποροϋπαλλήλων, στην Αθήνα, την Κυριακή 18 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., στα γραφεία του σωματείου (Αγ. Φιλοθέης 5β).
-- Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στο Αγρίνιο, την Κυριακή 18 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.
Ενταγμένη στην ίδια δράση, είναι και η εκδήλωση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας την Κυριακή 18 Δεκέμβρη, στις 11 το πρωί, στην ισόγεια αίθουσά του, για τα παιδιά των ανέργων - μερικώς απασχολούμενων, ηλικίας μέχρι 15 χρόνων. Η συμμετοχή θα είναι ελεύθερη, αλλά για να μπορέσει η διοίκηση του ΕΚΝΛ να προμηθευτεί τα δωράκια για τα παιδιά, όσοι άνεργοι θέλουν να συμμετέχουν να τηλεφωνούν στα τηλέφωνα 2410.250.708 και 2410.532.459 και να ενημερώνουν για τον αριθμό των παιδιών που θα έρθουν.
Στη μάχη και οι Λαϊκές Επιτροπές
Η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ Καλλιθέας (Δημοσθένους και Φιλαρρέτου) αύριο Παρασκευή στις 8 το πρωί.
Την ίδια ημέρα διοργανώνονται εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους, στη «Σιβιτανίδειο Σχολή» και στο νυχτερινό σχολείο «Γλάρος».
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 6.30 μ.μ, η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας και η Επιτροπή Αγώνα Μοσχάτου, διοργανώνουν πικετοφορία - πορεία η οποία θα ξεκινήσει από τη συμβολή των οδών Θησέως και Αχιλλέως (κατάστημα «Κοτσώβολος»).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου