Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

"Οι Αγανακτισμένοι είναι κομμουνιστές, φασίστες και μ*λακες"



Νέες δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου που αναμένεται να προκαλέσουν θύελλα αντιδράσεων, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Μετά το "Μαζί τα φάγαμε", άλλη μία δήλωση σοκ από το στόμα του αθυρόστομου αντιπροέδρου φαίνεται να ταράζει τα "ήρεμα νερά" της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου.
Στο στόχαστρο του Θεόδωρου Πάγκαλου αυτή τη φορά, οι Αγανακτισμένοι.
Το πανευρωπαϊκό κίνημα κατά των σκληρών μέτρων λιτότητας, της ακρίβειας, της μείωσης μισθών και συντάξεων, των απολύσεων στο δημόσιο τομέα και της γενικότερης υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου που έκανε την εμφάνισή του στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2011.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Κανάλι "France 5" και στην εκπομπή "Le monde en marche" στις 23 Οκτωβρίου, ο Θεόδωρος Πάγκαλος αναφέρθηκε με ειρωνικά και υποτιμητικά λόγια στη μαζικότητα του κινήματος, αλλά κυρίως στην σύνθεση των μελών του.
Ο ίδιος ανέφερε μεταξύ άλλων, πως οι Αγανακτισμένοι που κατέβαιναν στις πλατείες της χώρας και συμμετείχαν στις μαζικές πορείες και τα συλλαλητήρια (δηλαδή πάνω από 2 εκατομμύρια Έλληνες) δεν ήταν τίποτα άλλο, από ένα μείγμα από κομμουνιστές, φασίστες και μαλ...ες!
"Θα εκφραστώ ελεύθερα, όσο ελεύθερα εκφραζόταν ο στρατηγός de Gol. Αυτοί είναι κομμουνιστές, φασίστες, είναι μα...ες", είπε χαρακτηριστικά.
Στην συνέχεια, προχώρησε σε ακόμα μία δήλωση που αναμένεται να συζητηθεί ευρύτατα, σχετικά με το πολιτικό σύστημα της χώρας.
"Είναι ξεκάθαρο ότι οι πολιτικοί είναι υπεύθυνοι περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Κατ αρχήν γιατί είναι πιο ψηλά, αλλά και για γιατί είναι πιο έξυπνοι και έχουν ωφεληθεί από το σύστημα", σημείωσε.
"Μαζί τα φάγαμε" στα γαλλικά
Ακόμη, ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε στη φράση "μαζί τα φάγαμε" που δήλωσε σε εκπομπή πριν από μήνες, με τις αντιδράσεις να είναι αισθητές μέχρι και σήμερα.
"Είπα τέσσερις λέξεις με τις οποίες έγινα διάσημος στην εσωτερική πολιτική σκηνή. Και αυτές τις τέσσερις λέξεις θα προσπαθήσω να σας τις εξηγήσω στα γαλλικά: "Μαζί τα σπαταλήσαμε", είπε χαρακτηριστικά.
Και συνέχισε: "Δεν είμαστε μια φτωχή χώρα, αλλά μια χώρα όπου το κράτος για πολλά χρόνια σπατάλησε το δημόσιο χρήμα, ξοδεύοντας περισσότερα από αυτά που εισέπραττε".
Να σημειωθεί, ότι όλα αυτά έρχονται μετά από τους "τεμπέληδες Έλληνες", τους "πιο διεφθαρμένους πολίτες" και άλλες ανάλογες γνώμες του αντιπροέδρου για τον ελληνικό λαό.
Η απάντηση του Πάγκαλου
Καλούμενος να σχολιάσει τα όσα είπε στο Γαλλικό Κανάλι σε πρωϊνή εκπομπή του ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης, ο Θ. Πάγκαλος απάντησε ότι χαρακτήρισε τους Αγανακτισμένους ή φασίστες ή κομμουνιστές.
Παράλληλα, είπε ότι δεν χρησιμοποίησε τη λέξη μαλ...ες ακριβώς, αλλά ότι στη γαλλική εκπομπή χαρακτήρισε ως ηλίθιους όσους επιθυμούν την επιστροφή της χώρας στη δραχμή, ενώ επέμεινε ότι δεν αποκάλεσε μαλ...ες όλους τους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου