Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012Απεργιακό κάλεσμα από 13 Εργατικά Κέντρα και 7 Ομοσπονδίες προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας μας
Από την πανεργατική απεργία το Φλεβάρη του 2011 στη Θεσσαλονίκη
MotionTeam
Να αποφασίσουν άμεσα για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις με στόχο να εμποδιστούν κυβέρνηση, εργοδότες και τρόικα να πάρουν τα νέα βάρβαρα μέτρα, καλούν όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις με κοινή ανακοίνωσή τους 13 Εργατικά Κέντρα και 7 Ομοσπονδίες της χώρας. Στην ανακοίνωσή τους καλούν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία να αποφασίσουν για γενική απεργία στις αρχές Φλεβάρη.
Την ανακοίνωση υπογράφουν:
  • ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ:Αγρινίου, Αρτας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Κεφαλονιάς & Ιθάκης, Λάρισας, Λαυρίου, Λευκάδας, Νάουσας, Παλλεσβιακό, Σάμου, Φωκίδας.
  • ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ: Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Μισθωτών Τύπου & Χάρτου Ελλάδας, Εργαζομένων Φαρμακευτικών & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατ/τών & Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων & Ποτών, Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας (ΙΚΑ - ΕΤΑΜ).
Το κάλεσμα έχει ως εξής:
«Καμία συζήτηση και κανένας "κοινωνικός διάλογος".
Αμεση απεργιακή δράση στους κλάδους, στις περιοχές και πανελλαδικά.
Κανένα νέο αντεργατικό μέτρο.
Αμεσα μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων και των ανέργων.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ!
Αυτή και μόνο αυτή μπορεί να είναι η γραμμή πάλης των Συνδικάτων. Είναι αδιανόητο κι εγκληματικό μετά από τόσα που έχουν γίνει, μετά από όσα έχει χάσει η εργατική τάξη σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα, να καθίσει με τους σφαγείς της στο ίδιο τραπέζι και να παζαρέψει πόσα ακόμα και με ποιο τρόπο θα τα χάσει.
Η απόφαση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, με κύρια ευθύνη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, να συζητήσουν με τους εκμεταλλευτές μας και τους κύριους υπεύθυνους της κρίσης νέο πακέτο μέτρων που σφαγιάζει ό,τι έχει απομείνει σε μισθούς, συντάξεις κι εργασιακές σχέσεις, είναι προδοσία σε βάρος της εργατικής τάξης. Είναι πρόκληση η αποδοχή της θεωρίας των μονοπωλίων και της ΕΕ ότι ο εργαζόμενος είναι κόστος και πρέπει να μπει στην πρέσα. Στόχος του κεφαλαίου είναι να φτάσουν συνολικά στο κατώτατο δυνατό σημείο μισθοί, μεροκάματα και συντάξεις σε όλους τους κλάδους και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα.
Θα επαναλάβουμε για μια ακόμα φορά σε εργοδότες, κυβέρνηση, τρόικα και εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Ο εργατοϋπάλληλος δεν είναι κόστος. Η έννοια του μη μισθολογικού κόστους είναι μεγάλη απάτη. Ο εργάτης είναι η μόνη πηγή παραγωγής πλούτου, πηγή παραγωγής υπεραξίας, υπεραξίας που ο σφετερισμός της από τους καπιταλιστές και το αστικό κράτος φουσκώνει αδιάκοπα τα θησαυροφυλάκιά τους.
Δεν υπάρχει ούτε ο χρόνος, ούτε τα περιθώρια για αυταπάτες.
Οι εργοδότες σε αυτό το νέο γύρο λεηλασίας, που προωθούν με τη στήριξη της ΓΣΕΕ, έχουν βάλει στο στόχαστρο ό,τι υπάρχει ακόμα σε θεσμικές και οικονομικές κατακτήσεις στις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ύψος μισθών, τριετίες, επιδόματα, δώρα, σταθερή εργασία, ελευθερία απολύσεων και κατάργηση αποζημιώσεων). Απαιτούν την απαλλαγή τους από τις ασφαλιστικές εισφορές, με τραγικές συνέπειες για τα ασφαλιστικά ταμεία. Στην επόμενη φάση θα απαιτήσουν και την πλήρη κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του κατώτερου μεροκάματου. Κανέναν δεν ξεγελούν τα κροκοδείλια δάκρυά τους.
Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.) έγινε για να υλοποιήσει αυτό που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δυσκολευόταν μόνη της να το καταφέρει εξαιτίας των αγώνων μας. Να φορτώσει τις συνέπειες της κρίσης και της αναπόφευκτης χρεοκοπίας στους εργαζόμενους, να μειώσει στο κατώτερο δυνατό σημείο την τιμή της εργατικής δύναμης για να διασφαλίσουν τα μονοπώλια υψηλή κερδοφορία. Βαφτίζουν το έγκλημά τους σωτηρία της πατρίδας και αγωνία για τους εργαζόμενους. Αυτοί που ευθύνονται για τη δική μας φτώχεια, ανεργία και την ανεργία των παιδιών μας έχουν το θράσος να ισχυρίζονται ότι τα μέτρα παίρνονται για να εξασφαλίσουν δουλειά οι άνεργοι. Δεν ενδιαφέρονται για τους ανέργους, ούτε για τη ζωή των οικογενειών μας. Ενδιαφέρονται μόνο για τα δικά τους συμφέροντα, να διασφαλίσουν τα πλούτη τους, τα προνόμιά τους και να παριστάνουν στους εργαζόμενους ότι αυτοί είναι οι σωτήρες τους.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, κάθε τίμιο εργαζόμενο και συνδικαλιστή, να απορρίψουν και να καταδικάσουν τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ στο σφαγείο - διάλογο που επιβάλλουν οι βιομήχανοι και οι άλλοι εκπρόσωποι του κεφαλαίου. Να απορρίψουν κάθε συζήτηση για νέα μέτρα, να πρωτοστατήσουν ώστε μέσα από συσκέψεις, συγκεντρώσεις, Γενικές Συνελεύσεις να υπερασπιστούν τη ζωή τους από τη νέα ληστεία και τη βάρβαρη εκμετάλλευση. Σαν ένας άνθρωπος να ορθώσουνε το ανάστημά τους σε κάθε χώρο δουλειάς.
Να αποφασίσουν άμεσα για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις με στόχο να εμποδιστούν κυβέρνηση, εργοδότες και τρόικα να πάρουν τα νέα βάρβαρα μέτρα.
Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία να πάρουν τώρα αποφάσεις για γενική απεργία αρχές Φλεβάρη. Καμία υποχώρηση, κανένας συμβιβασμός.
Δεν είναι μονόδρομος η υποταγή και η υποχώρηση για να σωθεί η κερδοφορία των μονοπωλίων και η διάσωση του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που μας καλούν. Είναι επικίνδυνη η αυταπάτη ότι αν αλλάξουν οι διαχειριστές θα γίνει πιο ανθρώπινο. Πιο βάρβαρο θα γίνεται.
Μονόδρομος για εμάς είναι:
Η αντίσταση για να μην ισοπεδώσουν πλήρως ό,τι μας απέμεινε.
Να αντεπιτεθούμε απαιτώντας έξοδο από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ με μονομερή διαγραφή του χρέους.
Το χτίσιμο της δικής μας λαϊκής συμμαχίας, του δικού μας μετώπου απέναντι στο δικό τους μαύρο μέτωπο.
ΕΞΩ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ! ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΟΓΗ!
ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΣΚΛΗΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ».
  • Μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα στέλνουν με αποφάσεις τους η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου και το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο Προμηθέας». Με αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης, αντίστοιχα, Ομοσπονδία και Συνδικάτο αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, με ανοιχτή ημερομηνία, μετά την αυριανή παναττική απεργία. Απόφαση για απεργία έχει επίσης πάρει και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, ενώ τον αγώνα κλιμακώνουν και οι οικοδόμοι καθώς προετοιμάζονται για την 24ωρη πανοικοδομική απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου