Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ




Παρέμβαση ενάντια στην παράδοση δημόσιας περιουσίας στο κεφάλαιο
Η ληστεία του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος θα διογκωθεί με το ξεπούλημα και τις ιδιωτικοποιήσεις «φιλέτων» υπερκερδοφόρων τομέων του Δημοσίου, επισημαίνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, με ανακοίνωσή του με αφορμή την επιτάχυνση από την κυβέρνηση των διαδικασιών που παραδίδουν στο κεφάλαιο τη δημόσια περιουσία.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, έχει ως εξής:
«Η κυβέρνηση βάλθηκε να τα βγάλει όλα στο σφυρί. Τα όσα λέγονται για το αν είναι προς αξιοποίηση ή πώληση η δημόσια περιουσία είναι τελείως αποπροσανατολιστικά, αφού τα σχέδια προβλέπουν συμβάσεις παραχώρησης στα μονοπώλια από 40 - 100 χρόνια με τη διατήρηση της κυριότητας από το Δημόσιο. Πρακτικά αυτό μεταφράζεται σε αρπαγή της δημόσιας περιουσίας με την εγγύηση του κράτους.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει συναποφασίσει και προαποφασίσει, μαζί με την τρόικα το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. Σε αυτή την περιουσία περιλαμβάνονται κτίρια, οικόπεδα, δασικές εκτάσεις, ορεινοί όγκοι, αιγιαλοί, παραλίες, φυσικός ενεργειακός και ορυκτός πλούτος, όπως πολύτιμα μέταλλα, πετρέλαιο, λιγνίτης, φυσικό αέριο, νερό, λιμάνια, αεροδρόμια κλπ.
Για το ΠΑΜΕ, ωστόσο, είναι σαφές, ότι η δημόσια περιουσία και οι κρατικές υποδομές γενικότερα στα πλαίσια του κεφαλαιοκρατικού συστήματος, είτε απαξιώνονται, άμα δε βρίσκονται στις προτεραιότητες του κερδοσκοπικού ενδιαφέροντος της πλουτοκρατίας, είτε καταστρέφονται στο πλαίσιο του καπιταλιστικού ανταγωνισμού, είτε λειτουργούν με δυσβάσταχτο κόστος για την εργατική - λαϊκή οικογένεια, λειτουργώντας παράλληλα προς όφελος των μονοπωλίων.
Το βέβαιο είναι όμως, ότι αν συνεχιστούν οι ιδιωτικοποιήσεις φιλέτων υπερκερδοφόρων τομέων του Δημοσίου, που ξεκίνησαν από το 1990 και βρίσκονται σε εξέλιξη - και με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας θα ενταθούν - η ληστεία του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος θα διογκωθεί.
Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, ότι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, ότι θα αυξηθεί το εθνικό εισόδημα και θα αποπληρωθεί μέρος του εξωτερικού χρέους, είναι παραπλανητικά και ψευδή. Ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας είχαμε την τελευταία εικοσαετία μεγάλο, δρόμοι, πρώην ΔΕΚΟ, αεροδρόμια, λιμάνια κλπ.
Οι επιπτώσεις στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα, στη φτωχή και μεσαία αγροτιά ήταν επώδυνες, π.χ. πανάκριβα διόδια, πανάκριβες υπηρεσίες, εξοντωτικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, παραλίες και άλλες φυσικές ομορφιές απροσπέλαστες για το λαό. Η ανεργία εκτοξεύεται χρόνο με το χρόνο στα ύψη, τα χρέη και τα ελλείμματα, που δημιούργησαν η πλουτοκρατία και τα κόμματα που την υπηρετούν, αυξάνουν συνεχώς. Η καπιταλιστική οικονομική κρίση βαθαίνει.
Το ΠΑΜΕ, καθορίζοντας την πολιτική και τους στόχους του με κριτήριο τις διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες, μπροστά στην πολιτική "αξιοποίησης" για το κεφάλαιο που προσπαθούν να επιβάλλουν η κυβέρνηση και η τρόικα, αντιτάσσει την πολιτική αξιοποίησης για το λαό. Δεν τρέφουμε αυταπάτες, ότι στα πλαίσια του καπιταλισμού η δημόσια περιουσία μπορεί να υπηρετήσει ολοκληρωμένα τις λαϊκές ανάγκες. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν η εργατική τάξη, στα πλαίσια μιας λαϊκής συμμαχίας, αντεπιτεθεί στη βαρβαρότητα αυτής της πολιτικής και εδραιώσει μια εξουσία, όπου ο λαός θα διαφεντεύει τον πλούτο που παράγει.
Μπροστά όμως στην όξυνση των λαϊκών προβλημάτων διεκδικούμε λύσεις που απαντούν στα επείγοντα και οξυμένα προβλήματα των εργατικών και λαϊκών μαζών και που δίνουν απάντηση στις κατηγορίες που προσάπτουν στο ταξικό, εργατικό κίνημα, για το ότι αρνείται χωρίς προτάσεις την αξιοποίηση της "λιμνάζουσας" περιουσίας.
  • Ολα τα δημόσια κτίρια που είναι κατάλληλα, να ανακαινιστούν για να γίνουν λαϊκές κατοικίες.
  • Να στεγαστούν υπηρεσίες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της συμφόρησης, σε όσες υπάρχει, με παράλληλες προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά.
  • Σε όλα τα εγκαταλειμμένα οικόπεδα να υπάρξει φροντίδα για να γίνουν ελεύθεροι χώροι πρασίνου και αναψυχής για το λαό.
  • Να ανοίξουν όλες οι ακτές δωρεάν για το λαό, με κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε να εξασφαλιστεί η λαϊκή αναψυχή.
  • Να αξιοποιηθούν παρατημένες εκτάσεις και κτίρια, για να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις που θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες σε αθλητισμό και πολιτισμό.
  • Καμία σύμβαση παραχώρησης σε μονοπώλια, καμία ιδιωτικοποίηση.
  • Κατάργηση των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
Καμία αυταπάτη!
Κανένας εφησυχασμός!
Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για το λαό!
Εργατική - λαϊκή αντεπίθεση τώρα!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου