Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑΤΙ.....


Εδώ ο κόσμος χάνεται και τα μέσα ενημέρωσης...

  Διαφωνώ ριζικά με την σημερινή απεργία αλλά απεργώ, από τη στιγμή που αυτό αποφάσισε η Ένωση Συντακτών. Μαζί μου απεργούν όλα τα μέλη της ΕΣΗΕΑ που εργάζονται για το portal- αν και η Ένωση μας αρνείται να αναγνωρίσει χιλιάδες συναδέλφους που απασχολούνται στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης.
  Εδώ ο κόσμος χάνεται και οι δημοσιογράφοι, απεργούμε! Για πολλοστή φορά τον τελευταίο καιρό, το συνδικαλιστικό μας όργανο αποφασίζει να απεργήσουμε την ώρα που δεκάδες κλάδοι ετοιμάζονται να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση αλλά και σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.
   Η Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, ημέρα της 24ωρης μεγάλης απεργίας, ήταν μία μοναδική ευκαιρία για όλους εμάς που εργαζόμαστε στα Μέσα Ενημέρωσης, να δείξουμε τη δύναμή μας, δηλαδή την φωνή μας! Για να γίνει όμως αυτό, έπρεπε να είμαστε οι μόνοι που δεν θα ακολουθούσαμε την απεργιακή κινητοποίηση αλλά θα βοηθούσαμε να φτάσει το μήνυμά της και στο πιο απομακρυσμένο ελληνικό χωριό!
   Αυτή είναι η δουλειά του δημοσιογράφου, αυτή είναι η αληθινή δύναμη όλων των εργαζομένων στον Τύπο, το Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση! Αντιθέτως, η συμμετοχή μας στην απεργία, είναι ένα μεγάλο δώρο προς την εξουσία, αφού με αυτόν τον τρόπο η λαϊκή διαμαρτυρία δεν θα πάρει τις πραγματικές της διαστάσεις!
   Τα προβλήματα του κλάδου μας είναι μεγαλύτερα και περισσότερα από ποτέ άλλοτε- αλλά δυστυχώς "καίμε" το "όπλο" της απεργίας, χρησιμοποιώντας την ως μέσο εκτόνωσης του θυμού των εργαζομένων και όχι ως πραγματικό μοχλό πίεσης προς την εκάστοτε κυβέρνηση! Ένα βουβό μέσο, είναι ένα ακίνδυνο μέσο που εξυπηρετεί κομματικές σκοπιμότητες! Και διαπιστώνω ότι αυτές είναι που άγουν και φέρουν τον τελευταίο καιρό τους εργαζόμενους στον χώρο!
   Δυστυχώς, η ευκαιρία της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου, πήγε χαμένη! Οι προσωπικές φιλοδοξίες του κάθε συνδικαλιστή και οι κομματικές γραμμές, έσυραν για μία ακόμη φορά τους κλάδους των ΜΜΕ, σε μία απεργία- χορηγία προς την εξουσία!
   Υπάρχουν 364 μέρες μέσα στο χρόνο που μπορούμε να απεργήσουμε και μία που θα έπρεπε να είμαστε εκεί! Όμως δεν θα είμαστε! Και είναι αυτό ακριβώς το τεράστιο κενό, που καλύπτει τον τελευταίο καιρό, το διαδίκτυο! Δημοσιογράφοι που εργάζονται σε portals και sites, αλλά δεν είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ -γιατί η ίδια η Ένωση δεν τους δέχεται (!)-, μαζί με δεκάδες bloggers, αναλαμβάνουν την ενημέρωση των πολιτών! Γιατί πλέον τα μεγάλα ενημερωτικά διαδικτυακά μέσα -όπως το newsbomb.gr - δεν βγαίνουν μόνο από εμάς, αλλά από δεκάδες ακόμη ανθρώπους διαφόρων ειδικοτήτων, που θα καλύψουν και σήμερα τα γεγονότα με σκοπό την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση σας κατά τη διάρκεια της απεργίας.
   Ξυπνήστε συνάδελφοι! Η δουλειά μας δεν είναι να εξασφαλίσουν τα μέλη των σωματείων που μας εκπροσωπούν, την επανεκλογή τους στις επόμενες εκλογές! Η δουλειά μας είναι να φτάσει σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στους "φίλους" Ευρωπαίους- η φωνή των ελλήνων πολιτών που βροντοφωνάζουν "ΩΣ ΕΔΩ"! Μια δύναμη, που εμείς οι ίδιοι παραχωρούμε σε άλλους, κατεβάζοντας την Τετάρτη τα στυλό και κλείνοντας κάμερες και μικρόφωνα! Κρίμα!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου