Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

23-2 -2011 απεργούμε όλοι με το ΠΑΜΕ


Αύριο απεργούμε και διαδηλώνουμε με το ΠΑΜΕ
  • Στην Αθήνα, στις 11 π.μ., στην Ομόνοια
  • Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου
Αύριο οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε όλη τη χώρα απεργούν και διαδηλώνουν με το ΠΑΜΕ. Στις συγκεντρώσεις σε 71 πόλεις, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη, κατεβαίνουν με τα λάβαρα των ταξικών συνδικάτων και ομοσπονδιών. Μαζί τους, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νεολαία και γυναίκες, απαντούν σαν μια γροθιά μέσα από τα ταξικά τους συνδικάτα και τις συσπειρώσεις τους, στην αντεργατική και αντιλαϊκή λαίλαπα. Απαντούν στα κελεύσματα της υποταγής και της ηττοπάθειας, υψώνοντας το δικό τους μέτωπο της απειθαρχίας και της ανυπακοής. Μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ, μπορούν να μετατρέψουν την απεργία σε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα.
Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα είναι στις 11 π.μ. στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες
Στο μεταξύ, μέχρι την τελευταία στιγμή, οι ταξικές δυνάμεις δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της αυριανής απεργίας. Η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο μαζική εξόρμηση στα μαγαζιά της περιοχής, μοιράζοντας φυλλάδια και με ντουντούκες καλούσε τον κάθε εργαζόμενο και μικρό μαγαζάτορα να συμμετέχει στην απεργία.
Η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου πραγματοποίησε χτες στην Πάτρα, περιοδεία και συζήτηση με τους εργαζόμενους στα πρακτορεία ΑΡΓΩΣ και ΕΥΡΩΠΗ, στην εταιρεία «Τυπογραφικό Χωριό», στην κυτιοποιία «EL PACK». Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας προχώρησε σε σύσκεψη με τους εργαζόμενους και το κλαδικό συνδικάτο Τύπου - Χάρτου στην Πάτρα.
Η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο της Αττικής εργαζομένων σεκλωστοϋφαντουργία, ιματισμό και δέρμα συνεχίζουν μέχρι την τελευταία στιγμή την ενημέρωση των εργαζομένων του κλάδου, απευθύνοντας μαζικό κάλεσμα. Σήμερα, προχωρούν σε εξορμήσεις σε μεγάλους χώρους δουλειάς, όπως ATRATIVO, RAXEVSKI, LAPIN, ELITE, ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ, ΜΠΟΥΡΝΑΖΟΣ. Εξορμήσεις γίνονται και στις βιοτεχνίες στη Νέα Ιωνία, αλλά και στα φασονατζίδικα του κέντρου, όπου εργάζονται εκατοντάδες μετανάστες κάτω από άθλιες συνθήκες.
Η Εργοστασιακή Επιτροπή της ΝΟΥΝΟΥ έκανε σύσκεψη το Σάββατο, με θέμα την καλύτερη οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα, τα μέτρα για την επιτυχία της απεργίας. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στο ρόλο των εργοδοτικών σωματείων στην κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, στον αγώνα για να εμποδιστούν οι απολύσεις. Με ανακοίνωσή της, καλεί στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ: «Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας . Ξεσηκωθείτε συνάδελφοι, μην περιμένετε να αγωνιστούν άλλοι για εσάς».
Κοινό κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία, απευθύνουν, με κοινή ανακοίνωσή τους, οι Γραμματείες ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ και ΜΑΣΣάμου. Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημόσιων Υπαλλήλων Αθηνών καλεί τους συνταξιούχους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση με το ΠΑΜΕ. Το Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Ποτών - Τροφίμων Νομού Αχαΐαςκαλεί τους εργαζόμενους του κλάδου στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πάτρα, όπως αντίστοιχα καλεί και το Σωματείο Εργατοϋπαλληλικού Προσωπικού της COCA - COLA 3E Πατρών.
Στη Θεσσαλονίκη
Στο πλαίσιο της πανεξόρμησης ενημέρωσης του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας για την απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 10.30 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου, σήμερα θα γίνουν πικετοφορίες. Στις 6 μ.μ. στον Εύοσμο και στις 6.30 μ.μ. σε Αμπελόκηπους, Χαριλάου και Τριανδρία.
Χθες πραγματοποιήθηκαν μαζικές εξορμήσεις και πικετοφορίες από το ΜΑΣ, στο κέντρο της πόλης και στην περιοχή της Ευαγγελίστριας. Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου έγινε πανεξόρμηση στα στέκια νεολαίας με σταθμό εξόρμησης την Καμάρα, όπου είχαν στηθεί μεγαφωνικές, από όπου με τραγούδια και συνθήματα, οι νέοι του ΜΑΣ καλούσαν σε ξεσηκωμό.
Στη Θεσσαλία
Στη Λάρισα, κλιμάκια του ΠΑΜΕ και της ταξικής διοίκησης του ΕΚΛ έχουν περιοδεύσει σε δεκάδες εργοστάσια κι άλλους χώρους δουλειάς. Προχτές, Κυριακή, συνελεύσεις πραγματοποίησαν το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Εργαζομένων «Καρφούρ - Μαρινόπουλος - DIA», η Ενωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου, το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλίας. Στη Μαγνησία, συνεχίζονται οι προετοιμασίες του ΠΑΜΕ, προκειμένου να απαντήσουν στο μπαράζ απολύσεων με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον κλάδο του μετάλλου, όπου επιχειρήσεις είτε κλείνουν (ΒΙΟΣΩΛ), είτε προχωρούν σε μειώσεις προσωπικού (ΚΟΝΤΙ, ΣΤΑΛΚΟ), είτε βγάζουν τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα (ΒΕΚ).
  • Στην αυριανή πανελλαδική - πανεργατική 24ωρη απεργίασυμμετέχουν οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι, τεχνικοί και τυπογράφοι σε όλα τα ΜΜΕ και τον Τύπο, με αποφάσεις των Ενώσεων και των Ομοσπονδιών τους. Αύριο καμία ενημερωτική εκπομπή και κανένα δελτίο ειδήσεων δε θα μεταδοθεί από την κρατική τηλεόραση και τα ιδιωτικά κανάλια, ενώ μεθαύριο Πέμπτη δε θα κυκλοφορήσει καμία εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου