Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

«Ενας πάρα πολύ καλός σύμμαχος... »η Ελλάδα

«Η Ελλάδα υπήρξε κατά το διάστημα αυτό (σ.σ.: της εισβολής του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία) ένας πάρα πολύ καλός σύμμαχος και είμαστε ευγνώμονες από την υποστήριξη που μας παρέχεται από την Ελλάδα».
(Στ. Τάλμποτ, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, 8/6/99 - επί υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου)
*
«Η όλη προσπάθεια (σ.σ.: εισβολή του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία) δε θα μπορούσε να γίνει χωρίς την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και για το λόγο αυτό οι ΗΠΑ, οι χώρες του ΝΑΤΟ, θέλουν να εκφράσουν ευγνωμοσύνη».
(Γ. Κόεν, υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, 13/7/99 - επί υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου)
    «Και με πόλεμο»!
    «Συντεταγμένη η κοινωνία των ηνωμένων εθνών να δώσει τη μάχη για την επικράτηση της δημοκρατίας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη (...). Αν χρειαστεί και με πόλεμο κατά των δικτατορικών καθεστώτων, και με πόλεμο»!
    (Μ. Χρυσοχοΐδης, «ΒΗΜΑ», 9/2/2003)...
    *
    Αυτά τα έλεγε το ΠΑΣΟΚ παραμονές της εισβολής στο Ιράκ! Θυμίζουμε πως ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε διατελέσει και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή του ...«σοσιαλιστικού» κόμματος που δεν έχει ενδοιασμό να αναφωνήσει:
    Αν τα συμφέροντα των ΗΠΑ (σ.σ.: συγγνώμη, «η επικράτηση της δημοκρατίας» εννοούσαμε...) ανά τον κόσμο πρέπει να υπηρετηθούν και με πόλεμο, ε, τότε
    «και με πόλεμο»!
    «Ανθρωπιστές»...
    Επί ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, με κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - με τη ΝΔ να χειροκροτεί - υπογράφτηκε η απόφαση της Συνόδου Κορυφής των Αθηνών (17/4/2003).
    Ηταν η απόφαση με την οποία η ΕΕ νομιμοποίησε και αποδέχτηκε πλήρως την αμερικανοβρετανική κατοχή και εισβολή στο Ιράκ, που έφτασε να χαρακτηρίζει «ανθρωπιστική» (!). Ελεγε η απόφαση:
    *
    «Σε αυτό το στάδιο η συμμαχία έχει την ευθύνη να εξασφαλίσει έναασφαλές περιβάλλον (στο Ιράκ), που να περιλαμβάνει την παροχήανθρωπιστικής βοήθειας... Ο λαός του Ιράκ έχει τώρα την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα νέο μέλλον για τη χώρα του και να επανενταχθεί στη διεθνή κοινότητα»...
    *
    Η απόφαση αυτή, που αποκαλούσε το έγκλημα «ανθρωπιστική βοήθεια» και τις μαζικές δολοφονίες αμάχων «ασφαλές περιβάλλον», όπως ομολόγησε τότε ο ίδιος, ήταν «πρωτοβουλία» του κ. Παπανδρέου...
      Σούδα: «Νο 2 στήριγμα» των ΗΠΑ
      «Η αεροναυτική βάση της Σούδας ήταν το Νο 2 στήριγμά μας στις επιχειρήσεις στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν μετά το 2001».
      Τα παραπάνω εκστομίστηκαν από Αμερικανούς παράγοντες σε άκρως απόρρητη ενημέρωση προς τους συμμάχους τους, που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον, όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Τα Νέα» (1/4/2008).
      *
      Θυμίζουμε ότι την εποχή που η Σούδα ανακηρυσσόταν παγκοσμίως ως «Νο 2 στήριγμα» των ΗΠΑ ενάντια σε Ιράκ και Αφγανιστάν, υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας ήταν ο κ. Παπανδρέου.
      Θυμίζουμε, επίσης, ότι ανεξαρτήτως ενοίκου στο Λευκό Οίκο, το κράτος των ΗΠΑ χαρακτηρίζεται από συνέπεια και συνέχεια, αν μη τι άλλο, στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.
      Επομένως, ακόμα κι αν τότε πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο Μπους, ο επόμενος πρόεδρος, ο Ομπάμα, όπως και η υπουργός Εξωτερικών, κυρία Κλίντον, δεν έχουν κανένα λόγο να μην αναγνωρίζουν τα όσα έχουν προσφέρει στη χώρα τους οι πολιτικοί φίλοι και σύμμαχοι των ΗΠΑ, η ελληνική πλουτοκρατία δηλαδή, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της «ελληνοαμερικανικής φιλίας»...
      «Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ συμμερίζονταικοινές αρχές, κοινούς στόχους,όπως δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, περιφερειακή σταθερότητα».
      (Γιώργος Παπανδρέου, συνέντευξη στους «Ουάσιγκτον Τάιμς», 10/12/2000).
      ***
      Αυτά τα περί «κοινών αρχών», «κοινών στόχων» και «κοινών αξιών» (!) με τη «δημοκρατία» των Αμπού Γκράιμπ και των Γκουαντάναμο, τα έλεγαν ...επί Μπους!
      Φανταστείτε τώρα, δηλαδή, που η Αμερική διαθέτει «δημοκρατική» διακυβέρνηση...

      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου