Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΝΟΡΒΗΓΙΑ - ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ.....ΤΙ ;;;;;;

Κυριαρχεί η υποκρισία...
Από τα μέτρα «πρόληψης της τρομοκρατίας» χτες στο σιδηροδρομικό σταθμό του Οσλο
ΟΣΛΟ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--
ΟΑντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ συνεχίζει να μονοπωλεί τα φώτα της δημοσιότητας, κυρίως με τη νεοφασιστική του ατζέντα, ενώ σε κούρσα έχουν επιδοθεί πλείστες ακροδεξιές οργανώσεις ανά την Ευρώπη, δήθεν να «πάρουν αποστάσεις». Την ίδια στιγμή συνεχίζονται, τόσο η εναγώνια προσπάθεια της νορβηγικής κυβέρνησης αλλά και άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να παρουσιάσουν τον Μπρέιβικ ως «μοναχικό ψυχοπαθή»...
Προϊόν του συστήματος
Ομως ο ρατσιστής αντικομμουνιστής δολοφόνος 76 ανθρώπων είναι στην ίδια γραμμή με τα «αντιτρομοκρατικά» και αντικομμουνιστικά κελεύσματα όλων των ιμπεριαλιστικών κέντρων ΕΕ και ΝΑΤΟ, ενώ και η Νορβηγία συμμετέχει σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Και αυτοί που τώρα σοκάρονται έχουν πρωτοστατήσει στην αντιμεταναστευτική πολιτική. Ο Γάλλος πρόεδρος είχε αποκαλέσει τους νέους, τα παιδιά των μεταναστών, με τις ταραχές στα προάστια του Παρισιού, «αποβράσματα», κηρύττει το τέλος της πολυπολιτισμικότητας, όπως και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ.
Κατά τα άλλα χτες ο Νορβηγός πρωθυπουργός, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα τρομοκρατηθεί ούτε θα απειληθεί από τη διπλή επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή στο κέντρο του Οσλο και το νησί Ουτόγια, την οποία χαρακτήρισε «εθνική τραγωδία» προσθέτοντας ότι η βία θα αντιμετωπιστεί καθιστώντας την κοινωνία πιο ανοιχτή και δημοκρατική. Λίγο αργότερα ο Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε τη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής για τη διερεύνηση των συνθηκών, μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε η Αστυνομία για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το μακελειό.
Η Αστυνομία στο μεταξύ συνεχίζει τις έρευνές της και χτες πραγματοοποίησε ελεγχόμενη έκρηξη εκρηκτικών υλών που βρέθηκαν σε χώρο προσωρινής αποθήκευσης αγροκτήματος μισθωμένου από τον Μπρέιβικ στην πόλη Ρένα, περίπου 160 χιλιόμετρα βόρεια του Οσλο. Σε αυτό το αγρόκτημα είχε στήσει την «οικολογική του φάρμα» (Breivik Geofarm) από το 2009, ενώ προμηθευόταν λιπάσματα από την Πολωνία που κατά τις Αρχές ήταν η πρώτη ύλη των εκρηκτικών που χρησιμοποίησε στις επιθέσεις,τις οποίες προετοίμαζε τουλάχιστον δύο χρόνια. Επίσης υπήρξε εκκένωση του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού του Οσλο μετά τον εντοπισμό - όπως ανακοινώθηκε - «ύποπτης» βαλίτσας.
Οσο για το «μανιφέστο» του δολοφόνου, από στοιχεία που γίνονται γνωστά, εμπεριέχει αναπαραγωγές κειμένων του γνωστού «θεωρητικού» μπλόγκερ που τα κείμενά του εναντίον του Ισλάμ «κοσμούν» όλες σχεδόν τις εθνικιστικές και ακροδεξιές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. Υπάρχουν κείμενα του Γερμανού δημοσιογράφου Χένρικ Μ. Μπρόντερ, που για χρόνια μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας «Die Welt» αλλά και του περιοδικού «Der Spiegel» καταδίκαζε και έριχνε ανάθεμα για την «παράδοση» και την «υποταγή της Ευρώπης στο Ισλάμ». O Μπρόντερ ερωτώμενος από δημοσιογράφους εάν νοιώθει μετανιωμένος που τα κείμενά του τα μνημονεύει ο Μπρέιβικ ήταν αποστομωτικός: «θα έλεγα τα ίδια και σήμερα». Εξάλλου ο Μπρόντερ περιλαμβάνει τον εαυτό του στη λίστα των επικριτών του Ισλάμ, στην οποία επίσης περιλαμβάνονται και ο Γερμανός συγγραφέας Τίλο Σαραζίν - τις απόψεις του οποίου θεωρούν νομιμοποιημένες και στελέχη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) και ο Ολλανδός πολιτικός Γκερτ Βίλντερς. Την ίδια στιγμή, κόμματα της ακροδεξιάς, όπου η αντιισλαμική και αντιμεταναστευτική ρητορεία και ο αντικομμουνισμός είναι κεντρικός άξονας της πολιτικής τους, συμμετέχουν ή είναι στην κυβέρνηση στην Αυστρία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Δανία και την Ουγγαρία και είναι βεβαίως «λαμπροί» σύμμαχοι της «δημοκρατικής» ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου