Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΝΟΡΒΗΓΙΑ Ο εθνικισμός και ο αντικομμουνισμός πάνε χέρι - χέρι



ΝΟΡΒΗΓΙΑ
Ο μακελάρης του Οσλο, προϊόν του εκμεταλλευτικού συστήματος
Ο φονιάς επιχαίρει για το έργο του
Τα κίνητρα του Αντερς Μπρέχρινγκ Μπρέιβικ,του εγκληματία που στις 22 Ιουλίου έσπειρε κυριολεκτικά θάνατο (76 νεκροί), ήταν αμιγώς πολιτικά, ως ένας βαμμένος ρατσιστής, αντικομμουνιστής. «Ολη αυτή η υπόθεση δείχνει πως είναι παράφρων», δήλωσε ο δικηγόρος του Γκέιρ Λίπεσταντ. Ωστόσο, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Ρόιτερς, τόνισε ότι είναι νωρίς να πει εάν θα επικαλεστεί ψυχική ασθένεια, καθώς ο Μπρέιβικ μπορεί να είναι αντίθετος στην ιδέα να δηλώσει ότι δεν έχει σώας τα φρένας, καθώς πιστεύει ότι είναι «ο μόνος που καταλαβαίνει την αλήθεια».
Επίσης, ο Λίπεσταντ ανέφερε ότι ο Μπρέιβικ (που κρατείται στην απομόνωση έως ότου δικαστεί) είπε πως αποτελεί μέρος ενός αντι-ισλαμικού δικτύου, το οποίο περιλαμβάνει δύο ομάδες στη Νορβηγία και αρκετές ακόμα σε άλλες χώρες, κάτι που ανέφερε και δικαστής κατά την πρώτη ακρόαση της δίωξης του Μπρέιβικ. Πηγές που βρίσκονται κοντά στις έρευνες έχουν αμφισβητήσει αυτό το επιχείρημα. Επίσης, οι αρχές διαψεύδουν τις πληροφορίες που διαχέονται ότι ακόμη 6 άτομα έχουν προσαχθεί και ανακρίνονται αναφορικά με την υπόθεση. Η στάση των αρχών της Νορβηγίας προκαλεί εύλογα ερωτηματικά ειδικά υπό το πρίσμα της πληθώρας των πληροφοριών που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας για τις κινήσεις και τις «απόψεις» του Μπρέιβικ.
Κατηγοριοποίηση φίλων και εχθρών και για την Ελλάδα
Απόψεις διατυπώνονται με σαφήνεια και στο «μανιφέστο» όπου δεν αφήνει έξω καμία χώρα, ούτε καν την Ελλάδα, που παρακολουθεί την ιστορία της παρουσιάζοντας στοιχεία για τη μετανάστευση και τον αριθμό των μουσουλμάνων. Μάλιστα, ο Μπρέιβικ κατηγοριοποιεί σε διάφορες χώρες τους εχθρούς και τους φίλους. Για την Ελλάδα, θεωρεί φίλους τον ΛΑ.Ο.Σ., τη «Χρυσή Αυγή» και άλλα φασιστοειδή, ουδέτερη θεωρεί τη ΝΔ και εχθρούς το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και τον ΣΥΝ.
Επίσης, ερωτηματικά προκαλεί και η στάση του δικηγόρου του, Γκέιρ Λίπεσταντ, γνωστός ως συνήγορος υπεράσπισης του Ολε Νικολάι Κβίσλερ, που καταδικάστηκε τελικά για την ρατσιστικά υποκινούμενη δολοφονία του 16χρονου νορβηγο-αφρικανού Μπένζαμιν Χέρμανσεν το 2002 αλλά και στέλεχος του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος!
Εν τω μεταξύ, πηγές της Εισαγγελίας δήλωσαν ότι η Αστυνομία μπορεί να στοιχειοθετήσει κατηγορητήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εκμεταλλευόμενη διάταξη του ποινικού κώδικα, ενδεχόμενο που εξετάζουν οι αρχές δεδομένης της υφιστάμενης νομοθεσίας που προβλέπει ανώτατη ποινή 21 ετών και σημαίνει ότι όταν ο Μπρέιβικ εκτίσει το ένα τρίτο της ποινής του (7 χρόνια) μπορεί να αφεθεί ελεύθερος πράγμα που προκαλεί την οργή της κοινής γνώμης. Οργή που στρέφεται και κατά της αστυνομίας, καθώς κατηγορείται ότι άργησε να αντιδράσει, με αποτέλεσμα την εκατόμβη των νεκρών κάτι που ακόμη και ο δράστης σημειώνει δηλώνοντας ότι «πίστευα ότι θα με σταματήσουν νωρίτερα»... Γι' αυτό το λόγο, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κνουτ Στόρμπεργκετ, έσπευσε να παρέχει απόλυτη στήριξη εξαίροντας το «φανταστικό έργο» της αστυνομίας μετά τη διπλή επίθεση.
Οσο για τον «παράδεισο που μετατράπηκε σε κόλαση» όπως αρέσκονται τις τελευταίες ημέρες να χαρακτηρίζουν τα αστικά ΜΜΕ τη Νορβηγία, πριν και μετά τα μακελειό, απλώς συσκοτίζει ακόμη περισσότερο την πραγματικότητα. Ο Μπρέιβικ δεν ήταν ο «όφις» ή «έκπτωτος άγγελος» που μετέτρεψε τον παράδεισο σε κόλαση αλλά προϊόν αυτής της σάπιας καπιταλιστικής κοινωνίας.
Ο πρωθυπουργός, Γιενς Στόλτενμπεργκ, επικεφαλής της κυβέρνησης Συνασπισμού (Εργατικοί, Πράσινοι και το Κόμμα του Κέντρου), στην πρώτη σύντομη θητεία του μεταξύ 2000 - 2001, υιοθέτησε την ατζέντα των Βρετανών Νέων Εργατικών και προώθησε σειρά μέτρων αποσάθρωσης του κοινωνικού κράτους, περικοπές αποδοχών και απορρύθμισης της αγοράς. Πολιτική που συνέχισε μετά την επανεκλογή του το 2005 ενώ από το 2009, ο πρωθυπουργός έχει πλέον υιοθετήσει το σύνθημα του προέδρου Ομπάμα, «Γιενς, μπορούμε» από το «Ναι, μπορούμε».
Οι επιθέσεις στο λαϊκό εισόδημα και η απορρύθμιση της αγοράς προκαλούν, όπως είναι αναμενόμενο, εντάσεις και κοινωνική αναταραχή και η κυβέρνηση του κοκκινο-πράσινου συνασπισμού, που βρίσκεται στην εξουσία ως έχει από το 2005, τις «χειρίζεται» με την υποδαύλιση των αντι-μεταναστευτικών αισθημάτων, όπως και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Ποιος άραγε μπορεί να ξεχάσει ότι πρώτη όλων η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ διακήρυξε πέρσι ότι το «πολυπολιτισμικό μοντέλο απέτυχε». Ατζέντα που έσπευσε δημόσια να υιοθετήσει και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.
Οσο για τη «μανία» κατά του Ισλάμ; Μία δεκαετία τώρα καλλιεργείται με τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας». Εξ ου και οι πρώτες αντιδράσεις των αστικών ΜΜΕ, να υιοθετούν αμέσως την εκδοχή της ισλαμικής τρομοκρατίας για τα γεγονότα στο Οσλο. Ειδικότερα για τη Νορβηγία η σύμπραξή της στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» είναι απόλυτη, από την πρώτη στιγμή. Αφγανιστάν αρχικά, Ιράκ μετά και τώρα από την πρώτη στιγμή ενεργότατα στον πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά Λιβύης και παρά τη συντριπτική αντίθεση του νορβηγικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου