Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ Μαζική συμμετοχή στην απεργία


Να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και να απορρίψουν συνολικά την πολιτική της «απελευθέρωσης» των οδικών επιβατικών μεταφορών, καλούν τους συναδέλφους τους οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ στον κλάδο
Με όπλο τη συκοφαντία επεδίωξε χτες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να αντιμετωπίσει τους αυτοκινητιστές που κινητοποιούνται. Στο πλευρό της είχε μια εισαγγελική παρέμβαση που διέταζε την άμεση σύλληψη όσων «παρακωλύουν τις συγκοινωνίες», ενώ τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί «αστέρες» με «γκαιμπελικά διαγγέλματα» έκαναν επίδειξη ταξικού μίσους.
Παρ' όλα αυτά, χιλιάδες αυτοκινητιστές με τα οχήματά τους από άκρη σ' άκρη της χώρας δήλωσαν χτες πως δεν είναι διατεθειμένοι να κάτσουν με τα χέρια σταυρωμένα περιμένοντας να τους... «αυτορρυθμίσει η αγορά», με απλά λόγια να μετατραπούν σε φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό για τις μεγάλες εταιρείες που καραδοκούν να αρπάξουν το «φιλέτο» επιβατικών μεταφορών ανά την Ελλάδα. Χιλιάδες οχήματα συγκεντρώθηκαν από τα ξημερώματα στην έξοδο της «αττικής οδού» που οδηγεί στο «Ελ. Βενιζέλος» αφήνοντας ανοιχτή μία λωρίδα του δρόμου αλλά και στον Πειραιά, αποκλείοντας τις κεντρικές πύλες του λιμανιού.
Στη συγκέντρωση της «αττικής οδού» παρευρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Πρωτούλης, μεταφέροντας την ολόπλευρη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των αυτοαπασχολούμενων ταξιτζήδων. «Εμείς γνωρίζουμε, είπε, ότι έχουμε να κάνουμε με βιοπαλαιστές που κάθε βράδυ όταν γυρνούν στο σπίτι τους, δεν μετράνε κέρδη αλλά χρέη» και τους κάλεσε να απορρίψουν το βρώμικο παιχνίδι της «μερικής ή πλήρους απελευθέρωσης» προσθέτοντας ότι καθοριστικό στοιχείο για τον αγώνα τους είναι το κατά πόσο αυτός θα συνδεθεί με τις μάχες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ και των τοπικών Επιτροπών Αγώνα στο ταξί, ρίχτηκαν στη μάχη πανελλαδικά, καλώντας τους συναδέλφους τους να μην πέσουν στην παγίδα του «καλού Ρέππα» και του «κακού Ραγκούση» που στήνουν οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, ούτε της «ασύδοτης απελευθέρωσης» και της «απελευθέρωσης με όρους» που υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές της ΝΔ.
Οι αυτοκινητιστές της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών προχώρησαν σε «άνοιγμα» των διοδίων στα Μάλγαρα, τα διόδια του Μακρυχωρίου «άνοιξαν» οι ταξιτζήδες της Λάρισας, ενώ οι συνάδελφοί τους στη Δ. Πελοπόννησο συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Πάτρας και στη γέφυρα του Ρίου - Αντιρρίου. Μαζική κινητοποίηση έγινε και στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Στο Ρίο δυνάμεις των ΜΑΤ χτύπησαν με γκλομπ και δακρυγόνα τους απεργούς που διαδήλωναν έξω από μια σύναξη κυβερνητικών στελεχών.
Στο μεταξύ, μια ανούσια «κοκορομαχία» ξεδιπλώθηκε μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ, με την αξιωματική αντιπολίτευση μέσω του εκπροσώπου της Γ. Μιχελάκη, να κάνει λόγο για «προσωπική βεντέτα Ραγκούση - Ρέππα», αλλά και να καλεί τους αυτοκινητιστές σε άτακτη υποχώρηση, διαλύοντας τις συγκεντρώσεις τους σε λιμάνια και αεροδρόμια «ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες και οι επισκέπτες της χώρας» και τον υπουργό Υποδομών Γ. Ραγκούση να κατηγορεί τον Αντ. Σαμαρά για «ανεύθυνο λαϊκισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου