Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΛΑ.Ο.Σ. Κόμμα αντιδραστικό μέχρι το μεδούλι



Για λογαριασμό του αστικού συστήματος, απειλεί το λαό που αγωνίζεται ακόμα και με επέμβαση του στρατού!
Με ανοιχτές απειλές προς το εργατικό λαϊκό κίνημα για καταστολή του αν χρειαστεί και με επιστράτευση των Ενόπλων Δυνάμεων, «επένδυσε» το χτεσινό του ελιγμό ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης. Στην προσπάθεια να θωρακίσει το κόμμα του απ' τη λαϊκή οργή, ανακοίνωσε ότι δε θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση. Λίγο αργότερα, οι προερχόμενοι απ' τον ΛΑ.Ο.Σ. υπουργοί υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, παρότι ο Γ. Καρατζαφέρης είχε εναποθέσει τη διατήρησή τους ή όχι στη διακριτική ευχέρεια του πρωθυπουργού.
Στο διά ταύτα και δείχνοντας το φόβο της αστικής τάξης για τη δύναμη της οργανωμένης πάλης του λαού, είπε στη συνέντευξή του: «Δεν αντιλαμβάνονται ότι η εμμονή τους σ' αυτό το σχέδιο θα φέρει την αριστερά εις τα πράγματα (...) Φοβάμαι, όμως, ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι η τελευταία κομμουνιστική χώρα της Ευρώπης. Φοβάμαι την εξέγερση. Οταν η ΠΟΑΣΥ λέει "δεν μπορώ να αντιμετωπίσω, δεν θα βάλω εγώ τους άντρες της αστυνομίας απέναντι στους γονείς τους και στα παιδιά τους" σημαίνει ότι αύριο το πρωί, εάν τα πράγματα πάρουν κακή άγουσα, πρέπει να αναλάβουμε άλλες πρωτοβουλίες, άλλων δυνάμεων, για να καταστείλουν πιθανή εξέγερση (...) Στην Ελλάδα όμως, πρέπει πάση θυσία και πρωτίστως να κρατήσουμε την κοινωνική συνοχή».
Είναι φανερή η προσπάθεια του Καρατζαφέρη να αναβαθμίσει το ρόλο του σαν «λαγός» του αστικού συστήματος, για μεγαλύτερη καταστολή και τρομοκράτηση του λαού, απειλώντας ότι στους αγώνες του θα βρει απέναντι ακόμα και το στρατό. Επιβεβαιώνεται ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι δύναμη χρήσιμη για το αστικό σύστημα, με αποστολή να εκτελεί συμβόλαια σε βάρος του λαού και της πρωτοπορίας του στους αγώνες.
Ως αργά χτες το βράδυ, φημολογούνταν διαφοροποίηση των Μ. Βορίδη και Α. Γεωργιάδη που φέρονταν διατεθειμένοι να υπερψηφίσουν τη δανειακή σύμβαση, παρότι ο Γ. Καρατζαφέρης είχε ήδη δηλώσει ότι όλοι τους ενέκριναν την απόφασή του, σε έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Η απόφαση του Γ. Καρατζαφέρη να μην υπερψηφίσει τη δανειακή σύμβαση, καμιά σχέση δεν έχει με το αντιλαϊκό της περιεχόμενο, το οποίο υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια. Αλλωστε, ο ίδιος ο Καρατζαφέρης κόμπαζε προχτές ότι υπήρξε συνδιαμορφωτής των νέων μέτρων.
Η συμφωνία του με τα μέτρα - καρμανιόλα για το λαό έγινε ολοφάνερη και κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες, όπου επικαλέστηκε προσχηματικά τη δήθεν «ταπείνωση της Ελλάδας» απ' τη Γερμανία, την απώλεια εθνικής κυριαρχίας, αλλά και το γεγονός ότι δεν έλαβε τις διαβεβαιώσεις που ζήτησε απ' τα αρμόδια όργανα του κράτους για τη «νομιμότητα» των μέτρων. Γι' αυτά καθαυτά τα μέτρα ανέφερε: «Με έχει ενοχλήσει εξαιρετικά. Οχι αυτές οι πιεστικές, αναγκαστικές θυσίες που πρέπει να γίνουν...»!
Ο Γ. Καρατζαφέρης πρότεινε να διεκδικηθεί μια πενταετής περίοδος χάριτος με ετήσιες δόσεις 10 δισ. και επιτόκιο ίσο με αυτό που δανείζει η ΕΚΤ, συμπληρώνοντας με νόημα «θα δουλέψει το φιλότιμο και το φρόνημα του Ελληνα και της πατρίδας», δηλαδή όλο το βάρος στο λαό σε κάθε περίπτωση.
Η μια κωλοτούμπα μετά την άλλη
Πιστός στη λογική που υπηρέτησε όλο το προηγούμενο διάστημα, όταν παρουσίαζε την πολιτική σφαγιασμού εργασιακών λαϊκών δικαιωμάτων σαν μονόδρομο πέρα απ' τον οποίο καραδοκεί το χάος και το αίμα, ο Γ. Καρατζαφέρης επανέλαβε ότι η χώρα «δεν μπορεί να ζήσει εκτός ΕΕ», αλλά μπορεί να ζήσει «εκτός γερμανικής μπότας». Συσκοτίζοντας βεβαίως ότι όλα τα μνημονιακά μέτρα, προηγούμενα και τωρινά, είναι ευρωενωσιακής κοπής, συνομολογημένα προ πολλού στο πλαίσιο της φιλομονοπωλιακής της στρατηγικής.
Εξωραΐζοντας το ρόλο συνολικά της ΕΕ ως θεματοφύλακα των συμφερόντων των μονοπωλίων, ο Γ. Καρατζαφέρης αναλώθηκε σε λεονταρισμούς εναντίον της Γερμανίας και των «δορυφόρων» της που δήθεν έχει αντικαταστήσει τους θεσμούς και τις λειτουργίες της Ενωσης.
Σε μια ακόμα δημαγωγική κωλοτούμπα, έφτασε να κατηγορεί τους ευρωενωσιακούς ότι «ενδεχομένως θα προσπαθήσουν να υπεισέλθουν και στα πολιτικά πράγματα της χώρας (...) θα μπουν στον πειρασμό να μας ζητήσουν πολιτικού είδους παραχωρήσεις, δηλαδή να πάνε οι εκλογές πίσω»! Θυμίζουμε βεβαίως ότι πρώτος αυτός έθεσε θέμα να αποκλειστούν απ' τον ορατό χρονικό ορίζοντα οι εκλογές, κάτι που επανέλαβε χτες, λέγοντας «δε νομίζω σήμερα ότι οι εκλογές θα δώσουν λύση», προσθέτοντας μάλιστα ότι η απομάκρυνσή τους αποτελεί προϋπόθεση για την υπερψήφιση της δανειακής σύμβασης, αφού όπως είπε «θα απελευθερώσει τις φοβίες των βουλευτών».
Εξέφρασε ακόμα τη βεβαιότητα ότι «δεν υφίσταται θέμα χρεοκοπίας», αν και εξαιτίας τους ο λαός έχει ήδη χρεοκοπήσει, αφού όπως είπε «αν πέσει η Ελλάδα θα πέσει όλη η Ευρώπη», ενώ επίκεινται εκλογές σε Γερμανία, Γαλλία αλλά και ΗΠΑ και μια ελληνική χρεοκοπία δε θα βόλευε τα κυβερνώντα κόμματα των χωρών αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου