Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ


Να σταματήσουμε τη βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τη ζωή μας
Ανακοίνωση με την οποία καλεί όλους τους εργαζόμενους σε κλιμάκωση του αγώνα
Ανάγκη να κλιμακωθεί ο αγώνας των εργαζομένων για να σταματήσει η βάρβαρη πολιτική
Σε κλιμάκωση της πάλης καλεί όλους τους εργαζόμενους με ανακοίνωσή του τοΠανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο(ΠΑΜΕ), και τονίζει πως «είναι καθήκον να σταματήσουμε τη βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τη ζωή μας». Ταυτόχρονα, οι ταξικές δυνάμεις εντείνουν τη δραστηριότητά τους για να μην περάσουν τα νέα μέτρα - κόλαση για τους εργαζόμενους.
Ετσι, την Κυριακή, πραγματοποιείται γενική συνέλευση των εργαζομένων στη ΜΕΒΓΑΛ και τη Δευτέρα στη ΦΑΓΕ, για να οργανώσουν οι εργαζόμενοι την απάντησή τους, σε περίπτωση που η εργοδοσία επιχειρήσει να χτυπήσει τα δικαιώματά τους. Ανακοινώσεις, με τις οποίες καλούν τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση για να μην εφαρμοστούν πουθενά τα νέα μέτρα, διακινούν πλατιά στους κλάδους η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ).
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:
«Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, άνεργοι-άνεργες, νέοι-νέες,
Τίποτα δεν τελείωσε! Εμείς έχουμε τη δύναμη. Εμείς θα τους ανατρέψουμε!
Οι τελευταίες κινητοποιήσεις, η 48ωρη απεργία και τα μεγάλα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας στις 12 Φλεβάρη, δείχνουν το δρόμο. Η μαζικότητα, η οργάνωση, η ατσάλινη πειθαρχία απέναντι στο κράτος των μονοπωλίων και των μηχανισμών του, τους ενοχλεί και τους φοβίζει. Το δυνάμωμα της ταξικής πάλης, η οργάνωση των εργατών, η αποφασιστικότητα, η αναπόφευκτη σύγκρουση με την εργοδοσία, μπορεί να ματαιώσει το νέο έγκλημα.
Στους μελλοντικούς σκληρούς ταξικούς αγώνες θα είμαστε όλοι παρόντες.
Ο καθένας πλέον μπορεί να βγάζει συμπεράσματα. Να διακρίνει τους φίλους από τους εχθρούς, με ποιον θα πάει και ποιον πρέπει να αφήσει. Οι αγώνες του χτες δεν έχουν σχέση με τους αγώνες του σήμερα και θα διαφέρουν αρκετά με τις απαιτήσεις και τις θυσίες των αγώνων που θα έρθουν. Εργαζόμενοι σε δεκάδες χώρους δουλειάς που στο παρελθόν έβλεπαν τους αγώνες από απόσταση, σήμερα σηκώνουν βάρος, αποτελούν την εμπροσθοφυλακή σε σκληρές αναμετρήσεις με την εργοδοσία. Η θέση του καθένα μας είναι σε αυτούς τους αγώνες. Είναι καθήκον να σταματήσουμε τη βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τη ζωή μας.
Ο πλούτος τους πατάει πάνω στη δυστυχία και την ανέχεια του λαού.
Δεν είσαι μαζί τους. Δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα με αυτούς. Η εξαθλίωσή σου αποτελεί την πηγή της νέας κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Η καταιγίδα των μέτρων, το τσάκισμα των μισθών και των συντάξεων, το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων δεν είναι μέτρα που καλύπτουν το δημόσιο χρέος, δεν έχουν σχέση με ελλείμματα. Είναι μέτρα που έχουν έναν και μόνο κερδισμένο. Τα κέρδη του μονοπωλιακού κεφαλαίου, τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι εκβιασμοί, τα τρομοκρατικά διλήμματα, τα διαγγέλματα που σπέρνουν φόβο και αγωνία, φανερώνουν τις αδυναμίες και το άγχος τους, δείχνει ότι δεν είναι ανίκητοι. Τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ. πρέπει να το πληρώσουν πολύ ακριβά. Να μη χαριστούμε σε κανέναν.
Να γίνουν το μαρτύριό τους εργοστάσια και τόπου δουλειάς
Ο πραγματικός στόχος τους, είναι να πληρώσει την κρίση ο λαός και όχι το μεγάλο κεφάλαιο. Ο λαός όμως μπορεί να το αντιστρέψει!Τα λαϊκά στρώματα έχουν κάθε συμφέρον και κάθε δίκιο να αρνηθούν αυτόν το δρόμο, να παρεμποδίσουν την εφαρμογή των μέτρων. Μονόδρομος για το λαό είναι να πληρώσει την κρίση το μεγάλο κεφάλαιο.
Τα εργοστάσια, οι τόποι δουλειάς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να γίνουν το μαρτύριό τους.
Η θα υποταχθούμε και θα τα σαρώσουν όλα, ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι. Να μην αφήσουμε τις ζωές μας, στα χέρια των βιομηχάνων και του πολιτικού προσωπικού τους. Ο πολύμηνος αγώνας των χαλυβουργών να αποτελέσει την έναρξη σκληρών αγώνων με ανεβασμένες μορφές πάλης σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε τόπο δουλειάς. Εκεί βρίσκεται ο ταξικός αντίπαλος, εκεί πρέπει να πιέσουμε, να αναχαιτίσουμε, να δυναμώσουμε την πάλη μας.
Να κυριαρχήσει η αφοβία μπροστά στις απειλές και τους εκβιασμούς τους. Το σύνθημα "εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά" να δονήσει κάθε τόπο δουλειάς. Είναι το όπλο του εργάτη, δίνει δύναμη στη σύγκρουση με τον πιο σκληρό αντίπαλο. Να απομονώσουμε τον εργοδοτικό συνδικαλισμό που συμβάλλει στην επίθεση που δεχόμαστε, βάζοντας γερές πλάτες στην εργοδοσία.
Γιατί εμείς δε ζούμε με 400 ευρώ!
Η αγανάκτηση και η οργή δε φτάνουν σήμερα αν δε δεθούν με οργανωμένη, συνειδητή, μαζική και από τα κάτω δράση για την ανατροπή της πολιτικής των μονοπωλίων.
Ενίσχυσε την πάλη σου. Οργανώσου στο σωματείο. Δυνάμωσε το ΠΑΜΕ! Εχεις ανάγκη από ένα κίνημα που δε θα τα "διπλώνει", δε θα κάνει κωλοτούμπες αλλά με ταξική συνέπεια θα βάζει εμπόδια, θα καθυστερεί τα κυβερνητικά μέτρα, θα οργανώνει την πάλη για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, θα μπαίνει μπροστά στην πάλη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Κίνημα που θα δίνει παράλληλα την προοπτική στην πάλη της καθημερινής δράσης.
Τρόικα, κεφάλαιο, ΕΕ και κόμματα της πλουτοκρατίας δεν αλλάζουν.
Αλλαξε εσύ θέση και στάση απέναντι σε αυτούς. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία, εμείς έχουμε τη δύναμη. Η εργατική τάξη με τη συμμαχία της να σηκώσει ψηλά τη σημαία του αγώνα για τα δικά της συμφέροντα. Να πάρει στα χέρια της και τα μέσα παραγωγής και την εξουσία.
Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω κάτω!».

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Σύσκεψη για την κλιμάκωση της πάλης την Τρίτη
Σύσκεψη για την κλιμάκωση της πάλης διοργανώνουν την ερχόμενηΤρίτη 21 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., στο ξενοδοχείο IMPERIAL (πλατεία Καραϊσκάκη) το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ και καλούν συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων, μικρομεσαίων, συνδικαλιστές, συλλόγους και ομάδες γυναικών, λαϊκές επιτροπές και επιτροπές αγώνα χώρων δουλειάς και φοιτητών - σπουδαστών, να πάρουν μαζικά μέρος.
Θέμα της σύσκεψης θα είναι οι εξελίξεις, τα συμπεράσματα από τις κινητοποιήσεις και ο σχεδιασμός της δράσης για το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου