Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ρίχνει ευθύνες στους διαδηλωτές



Την ευθύνη για το οργανωμένο σχέδιο προβοκάτσιας επιχειρεί να ρίξει στους διαδηλωτές η κυβέρνηση
Την ευθύνη σε διαδηλωτές (σ.σ. έτσι «βάφτισε» τους κουκουλοφόρους που έκαιγαν κτίρια) έριξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής για το γεγονός ότι δεν μπορούσαν τα οχήματα της Πυροσβεστικής να προσεγγίσουν κτίρια και να σβήσουν τις φωτιές. «Σε όλες τις φωτιές όταν επιχειρούσε η Πυροσβεστική να επέμβει συναντούσε αντίσταση από συγκεκριμένους διαδηλωτές, οι οποίοι μάλιστα επιτίθεντο εναντίον στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος», είπε συγκεκριμένα προχτές αργά το βράδυ και ενώ το οργανωμένο σχέδιο προβοκάτσιας ήταν σε εξέλιξη. Και μπορεί να αναφέρθηκε σε «συγκεκριμένους» αλλά τι υπαινίσσεται; Οτι αυτοί που έκαιγαν τα κτίρια ήταν διαδηλωτές που όπως και οι υπόλοιποι διαδηλωτές αντιδρούσαν στο νέο μνημόνιο και στα αντιλαϊκά μέτρα, όταν έγιναν όλοι μάρτυρες ενός προβοκατόρικου σχεδίου, για να διαλυθούν οι διαδηλωτές και να μην τούς επιτραπεί να φτάσουν στο Σύνταγμα; `Η όταν στη Θεσσαλονίκη στην οδό Μητροπόλεως, υπάρχει καταγεγραμμένο στιγμιότυπο σε βίντεο που δείχνει το εξής: δυνάμεις των ΜΑΤ να ρίχνουν πισώπλατα χημικά σε διαδηλωτές που προχωρούν στο δρόμο.
Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο υπουργός επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν και, στην ουσία, κάνουν δηλώσεις ενάντια στο οργανωμένο λαϊκό εργατικό κίνημα. Αυτός είναι ο εχθρός τους, γι' αυτό επιχειρούν να το χτυπήσουν και στήνουν προβοκάτσιες. Αυτό έγινε προχτές. Υλοποιήθηκε ένα οργανωμένο σχέδιο από τις κρατικές δυνάμεις καταστολής και τους κουκουλοφόρους που ανήκουν στους μηχανισμούς τους, για να διαλύσουν τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις.
Οσο για τους κουκουλοφόρους, η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της ξέρουν πολύ καλά ότι, αντικειμενικά, η δράση τους λειτουργεί συμπληρωματικά στις κρατικές δυνάμεις καταστολής. Τροφοδοτούν την προβοκάτσια, την κρατική βία και τρομοκρατία. Δίνουν το πρόσχημα, για να χτυπηθεί το κίνημα, ενώ μηχανισμοί (ντόπιοι και ξένοι) αξιοποιούν τη δράση των κουκουλοφόρων για να το τσακίσουν. Και ας μην προσπαθούν να ξεγελάσουν. Εχει αποκαλυφθεί πολλές φορές ο ρόλος τους. Δικοί τους είναι. Και ας μην προσπαθούν να ρίξουν ευθύνες στον εργατόκοσμο που διαδηλώνει. Ο λαός θα τους δώσει την απάντηση που πρέπει ό,τι κι αν μεθοδεύουν. Αυτό αποδείχτηκε και προχτές που οι διαδηλωτές έμειναν στη θέση τους για πάνω από 6 ώρες και ενώ οι δυνάμεις καταστολής και οι κουκουλοφόροι είχαν μετατρέψει το κέντρο σε θάλαμο αερίων.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μετά από χτεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, με αφορμή τα επεισόδια, έκανε λόγο «για ανευθυνότητα στη σκέψη και δράση ορισμένων» και συμπλήρωσε: «Ολοι εκείνοι που καταδικάζουν ή σχολιάζουν τις καταστροφές εκ των υστέρων, καλά θα κάνουν να απευθύνουν μηνύματα προληπτικά. Ολους εκείνους που έσπευσαν ακόμα και πριν τελειώσουν οι επιχειρήσεις και οι συγκρούσεις, να καταδικάσουν, να είχαν προβλέψει και να είχαν ζητήσει από όλους αυτοσυγκράτηση». Για ποια «πρόληψη» και «αυτοσυγκράτηση» μιλά; Δικοί τους αστοί δημοσιολόγοι και δημοσιογράφοι βγαίνουν και λένε ξεκάθαρα ότι: «Ηξεραν (σ.σ. η κυβέρνηση) για τα επεισόδια και δεν έκαναν τίποτα». Από πού ήξεραν; Μήπως γνώριζαν ποιοι ακριβώς μηχανισμοί θα δράσουν για να τσακιστεί το εργατικό λαϊκό κίνημα; Μήπως αυτά συζητούσαν και σχεδίαζαν μέρες πριν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου