Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Σε Ιταλία και 951 πόλεις δείχνουν στην Ελλάδα το δρόμο του ξεσηκωμού

Σε 951 πόλεις σε όλο τον κόσμο ξεσηκώθηκαν πριν από εμάς για εμάς: Το "ελληνικό πείραμα" δεν πρέπει να τους βγει. Την ερχόμενη Πέμπτη, την "Μεγάλη Πέμπτη" της σύγχρονης ελληνικής Δημοκρατίας, όταν η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να περάσει από την Βουλή την εκχώρηση και των τελευταίων ψιγμάτων εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές της, θα πρέπει να λάβει μια ανάλογη απάντηση, ακόμα και αν φέρει όχι την Eurogendfor αλλά ... νεκραναστήσει και τα ίδια τα SS!
«Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα τώρα, είναι ο εφιάλτης που περιμένει και τις υπόλοιπες χώρες στο μέλλον», τονίζεται χαρακτηριστικά και αφού υπογραμμίζεται ότι «η αλληλεγγύη των λαών είναι το όπλο μας», καλούνται όλοι να συμμετάσχουν στη σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα και την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στην πανελλαδική και πανεργατική απεργία, με νέα συγκέντρωση στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος.
Από την Τανζανία ως τη Χαβάη, οι «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ» (Occupy Wall Street), συναντούν τους Ισπανούς «Indignados» και τους Βρετανούς «Occupy London Stock Exchange».
Image
Από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου ξεκίνησε η συγκέντρωση των (Occupy London Stock Exchange) στο City, την οικονομική καρδιά του Λονδίνου. Οι διοργανωτές λένε ότι ζητούν «πραγματική δημοκρατία τώρα» και οι αποφάσεις να παίρνονται με γνώμονα τα δικαιώματα των πολιτών και όχι τα συμφέροντα των τραπεζών.
Image
Οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες εκφράζουν αλληλεγγύη στους λαούς της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Μέσης Ανατολής, των ΗΠΑ και όπου αλλού ξεσηκώνονται για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.
Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν και οι Ελβετοί «Αγανακτισμένοι» που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Ζυρίχης, έδρας όλων των μεγάλων τραπεζών.
Στη Ρώμη φωνάζοντας συνθήματα΄"Σώστε την Ελλάδα αλήτες" και "Φωτιά στον θάνατο των τραπεζών" χιλιάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα ένα όργιο βίας και καταστροφών.
Image
Τα επεισόδια άρχισαν κοντά στο Κολοσσαίο όταν διαδηλωτές που πετούσαν πέτρες και μπουκάλια, σε κάποιες περιπτώσεις και πυροτεχνήματα, συγκρούστηκαν με την αστυνομία που απάντησε με δακρυγόνα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, από τους διαδηλωτές αποσπάστηκαν κουκουλοφόροι οι οποίοι έβαλαν φωτιά σε τουλάχιστον τέσσερα αυτοκίνητα και έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και τραπεζών. Οι διαδηλωτές πετροβόλησαν και στη συνέχεια πυρπόλησαν και βαν της αστυνομίας με τους δύο επιβαίνοντες σε αυτό να ξεφεύγουν την τελευταία στιγμή.

Image
Ένα κτίριο γραφείων που ανήκουν στο υπουργείο Άμυνας υπέστη ζημιές από τη φωτιά που μεταδόθηκε από ένα καμένο αυτοκίνητο. Πληροφορίες ανέφεραν ότι ένας όροφος κατέρρευσε από τη φωτιά.
πηγή defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου