Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Παραχωρήσαμε τη Σούδα στους αμερικανούς "κερασμένη" απο τον ελληνικό λαό!


  Του Κώστα Χαρδαβέλλα (αναδημοσίευση από το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ)
  Το λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη παύει πλέον ουσιαστικά να ανήκει στην ελληνική επικράτεια και γίνεται «κρατίδιο του ΝΑΤΟ», με τους δικούς του νόμους, τις δικές του φοροαπαλλαγές και τα δικά του «άβατα» για τους έλληνες πολίτες! Και όλα αυτά «κερασμένα» από τον ελληνικό λαό!
  Απίστευτες και όμως αληθινές παραχωρήσεις από την Ελλάδα και μία άνευ ορίων παράδοση ελληνικού εδάφους στο ΝΑΤΟ (και για να πούμε τα πράγματα με  το όνομά τους, στις ΗΠΑ)  περιγράφονται στη συμφωνία που υπογράφηκε στις 18 Ιανουαρίου 2008 μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τη Διοίκηση των Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Νάπολη και φέρει τις υπογραφές του αντιστράτηγου Στυλιανού Νάση, Α υπαρχηγός του Ελληνικού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και του αμερικανού αντιστράτηγου Πήτερ Πήρσον.
 Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ και ο Κώστας Χαρδαβέλλας, σχετικά με την Εγκαθίδρυση της Προωθημένης Βάσης Διοικητικής Μέριμνας στο Λιμένα της Σούδας, αποδεικνύουν ότι η παραχώρηση της ντροπής, ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων στις 26 Ιουλίου 2011 (δηλαδή μέσα στο κατακαλόκαιρο και πάντως στην Ελλάδα του ΔΝΤ και των «ληστρικών» περικοπών), ενώ το Σχέδιο Νόμου είχε κατατεθεί με τις υπογραφές των τότε αρμόδιων Υπουργών, Εθνικής Άμυνας κ. Ε.Βενιζέλου,  Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα και Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδη.
Φορολογικός παράδεισος για τους αμερικανούς η Σούδα!
 Οι όροι της παραχώρησης, σοκάρουν! Αρχικά το λιμάνι της Σούδας μετατρέπεται σε «φορολογικό παράδεισο» για το ΝΑΤΟ- κάτι δηλαδή σαν τα νησιά Κάυμαν όπου δεν φορολογείται κανείς και τίποτα. Διαβάζουμε στο Τρίτο Μέρος της «Τεχνικής Διευθέτησης» της συμφωνίας, που περιλαμβάνει τις νομικές ρυθμίσεις:
 « 3.1  Φοροαπαλλαγή
Όλες οι δραστηριότητες του Διεθνούς Αρχηγείου, οι χώροι επιχειρήσεων, τα ιδιόκτητα ή/και ναυλωμένα από το ΝΑΤΟ σκάφη, αεροσκάφη, οχήματα, το πετρέλαιο, το λάδι μηχανής και τα λιπαντικά (POL) και οι δυνάμεις που παρέχονται στο ΝΑΤΟ, θα απαλλάσσονται από όλους τους φόρους, δασμούς, κρατικά διόδια, τέλη και όλες τις παρόμοιες υποχρεώσεις. Για τους σκοπούς της Επιχείρησης, οι απαλλαγές αυτές θα επεκτείνονται και στις Δυνάμεις του Αποστέλλοντος Έθνους».
 Αμέσως μετά στην παράγραφο που περιγράφει τους Δασμούς:
  « Οι Δυνάμεις μπορούν να εισάγουν και να επανεξάγουν, χωρίς δασμούς, στρατιωτικό εξοπλισμό και περιουσιακά στοιχεία και εύλογες ποσότητες εφοδίων, προμηθειών και άλλων αγαθών, για αποκλειστική χρήση από τις Δυνάμεις».
Ποιός θα πληρώσει το "δωράκι" προς το ΝΑΤΟ
 Στο Σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε στη βουλή για την για την Κύρωση της συγκεκριμένης Συμφωνίας, περιλαμβάνεται Ειδική Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με ημερομηνία 20/12/2010. Σε αυτήν αναφέρεται ο τρόπος που σκοπεύει ο τότε Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και ο τότε Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ε. Βενιζέλος, να καλύψουν την «χασούρα» από τον «φορολογικό παράδεισο» του ΝΑΤΟ στη Σούδας:

  « Η απώλεια εσόδων από την απαλλαγή από φόρους, δασμούς, κρατικά διόδια, τέλη και συναφείς χρεώσεις όλων των δραστηριοτήτων, απαλλαγή από τελωνειακούς φόρους αεροδρομίων, λιμένων, διέλευσης, χρηματικές ποινές, τέλη των αποστολών προσωπικού και του ταχυδρομικού φορτίου… θα αντιμετωπισθεί από άλλες πηγές του Κρατικού Προϋπολογισμού».
  Παράλληλα με τις φοροαπαλλαγές όμως, η προκλητική παραχώρηση της Σούδας, περιέχει και μία σειρά από Υποχρεώσεις του Έθνους Υποδοχής- δηλαδή της Ελλάδας- που φυσικά θα προσφερθούν δωρεάν στο ΝΑΤΟ.
  Σύμφωνα με την σχετική Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, μόνο οι «δαπάνες για την παροχή δωρεάν διοικητικών προμηθειών, υπηρεσιών κοινής ωφελείας, θέρμανσης, γευμάτων, τροφοδοσίας στρατιωτικού εξοπλισμού… εκτιμάται ότι θα ανέρχεται στο ποσό του 1.500.000 ευρώ ετησίως» αν και η παρατήρηση που αναφέρεται στην ίδια έκθεση «η εν λόγω δαπάνη εξαρτάται από πραγματικά γεγονότα», αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

  Αναλυτικά οι δωρεάν υποχρεώσεις μας, αναφέρονται ως εξής:
 «Οι Ελληνικές Αρχές θα προσδιορίσουν και θα παράσχουν γραφειακές εγκαταστάσεις, αποκλειστικά για την παροχή υποστήριξης της Προωθημένης Βάσης της Σούδας στο ΝΑΤΟ. Όλες οι διοικητικές προμήθειες και η υποστήριξη για τη λειτουργία των γραφείων αυτών θα παρέχονται και θα πληρώνονται από το Έθνος Υποδοχής… Η ηλεκτρική ενέργεια, η θέρμανση, και όλες οι υποστηρικτικές υπηρεσίες κοινής ωφέλειας θα παρέχονται ανέξοδα. Επίσης το Έθνος Υποδοχής θα παρέχει ανέξοδα εμπορική τηλεφωνική πρόσβαση στο γραφείο της Βάσης…».
 Σε άλλο σημείο της συμφωνίας αναφέρεται:
   « Στρατιωτικοί πόροι. Ο εξοπλισμός, οι υπηρεσίες και οι εγκαταστάσεις που είναι διαθέσιμες από στρατιωτικές πηγές, σε αεροπορικές βάσεις, στρατιωτικές βάσεις ή ναυτικές εγκαταστάσεις του Έθνους Υποδοχής, θα παρέχονται δωρεάν».
  Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Τέταρτο Μέρος της σχετικής σύμβασης το οποίο αναφέρεται αναλυτικά στις «Προμήθειες και Υπηρεσίες» που η Ελλάδα υποχρεούται να παρέχει ΔΩΡΕΑΝ στο ΝΑΤΟ και σε όσους χρησιμοποιούν τη Βάση. Αναλυτικά διαβάζουμε μεταξύ άλλων:
1.    Γραφεία και χώροι στρατωνισμού και αποθήκευσης καθώς και επίσης ακίνητα και εγκαταστάσεις συσσιτίου.
2.    Την επίπλωση γραφείου και τον εξοπλισμό τους εκτυπωτές, φωτοαντιγραφικά, υλικό γραφείου κλπ)
3.    Υπηρεσίες Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, υπηρεσίες στρατιωτικών προσγειώσεων και επίγειων χειρισμών.
4.    Τη χρήση του υφιστάμενου και διαθέσιμου εσωτερικού στρατιωτικού συστήματος τηλεπικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένου και του καλωδιακού και ραδιοφωνικού εξοπλισμού».
  Και η άνευ ορίων Δωρεάν Παροχές προς τους αμερικανούς και το ΝΑΤΟ δεν σταματούν εδώ. Μόνο που στην Έκθεση του Λογιστηρίου του Κράτους το ύψος των  «Λοιπών Δαπανών» δεν προσδιορίζεται αναλυτικά. Αναφέρεται όμως σαφώς ότι αυτές «θα αντιμετωπισθούν από τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (Ε.Φ. 11-300 ΓΕΕΘΑ).
  Το «ξεπούλημα της Ελλάδας», είναι σίγουρα μία φράση που δεν ταιριάζει σε αυτό που συμβαίνει στη Σούδα της Κρήτης. Γιατί το «ξεπούλημα» εν πάση περιπτώση προϋποθέτει εμπορική συναλλαγή όπου ο πωλών εξαναγκάζεται να δώσει όσο όσο ένα περιουσιακό του στοιχείο.
  Πώς ονομάζεται άραγε από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και τους κ.κ Βενιζέλο, Παπακωνσταντίνου και Δρούτσα η παραχώρηση μία στρατηγικής σημασίας στρατιωτικής βάσης στους αμερικανούς και μάλιστα «κερασμένη» με χρήματα που κόβονται από συντάξεις, μισθούς και επιδόματα ασθενών ομάδων;(ένα όνομα εχει προδοσία....!!! )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου