Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Για τις ανάγκες του κεφαλαίου...


Για τις ανάγκες του κεφαλαίου...
Παπαγεωργίου Βασίλης
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ, αποκαλυπτική η επιστολή Βενιζέλου προς την Κ. Λαγκάρντ, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα. Υποτίθεται ότι αναφέρει αυτά που δεσμεύτηκε να κάνει.
Ελα, όμως, που η ουσία δε βρίσκεται σε αυτά που λέει αλλά σε αυτά που δε λέει, αλλά σαφώς και χωρίς παρερμηνείες εννοεί.
Μιλάμε για μια επιστολή, στην οποία ο υπουργός Οικονομίας και προηγουμένως ο πρωθυπουργός δηλώνουν ότι ...θα κάνουν τα πάντα. Ο,τι χρειαστεί για τις ανάγκες του κεφαλαίου. Χωρίς όρια...
ΑΛΛΩΣΤΕ, ΑΚΟΜΗ και η επιστολή να μην υπήρχε, τι άλλο μπορεί να εννοεί η πρωθυπουργική δήλωση περί «στρατηγικού στόχου» της παραμονής στο ευρώ; Προφανώς αυτή θα είναι εφεξής η δικαιολογία για ό,τι κάνουν.
Και για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων κάθε είδους αυτό θα πουν, και για τη φτώχεια που ετοιμάζουν για τον ελληνικό λαό στο άμεσο μέλλον, και για την εκχώρηση κάθε είδους κυριαρχικού δικαιώματος και τον περιορισμό των ελευθεριών.
Γιατί όλα τα παραπάνω θα προσπαθήσουν να κάνουν, μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία. «Πάνε πακέτο» όλα αυτά, προκειμένου να «προσαρμοστεί η χώρα στις σύγχρονες ανάγκες», όπως λένε.
Φυσικά, δεν μπαίνουν στον κόπο να μας διευκρινίσουν ...ποιανού ανάγκες είναι αυτές οι «σύγχρονες», γιατί, φυσικά, εκεί βρίσκεται το «ζουμί» της όλης ιστορίας. Σίγουρα, πάντως, δε μιλάμε για τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού.
ΩΣΤΕ ΔΙΑΦΩΝΕΙ Ο ΣΕΒ με το ενδεχόμενο υψηλού κουρέματος του ελληνικού χρέους. Προφανώς η σχέση «αδελφοσύνης» των Ελλήνων βιομηχάνων με τους Ελληνες τραπεζίτες είναι αρκετά ισχυρή.
Αλλωστε, είναι γνωστή η διαπλοκή και το «μπλέξιμο» των χώρων αυτών σε μία οικονομία όπως η ελληνική.
Προφανώς, όμως ...αμφότεροι μπλέξανε, καθώς σε αυτήν την ιστορία παίζονται και τα συμφέροντα μεγαλύτερων συναδέλφων τους.

Γρηγοριάδης Κώστας
Μια φορά - όσο κι αν διαφωνούν επιμέρους - όταν πρόκειται να εξελιχθεί η νέα επίθεση κατά των εργατικών δικαιωμάτων και των συμφερόντων του κοσμάκη, θα τα βρούνε. Οπως κάνουν πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου