Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Χρεοκοπούν το λαό για την ανταγωνιστικότητα...




Γρηγοριάδης Κώστας
ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας δεν έρχεται στην Ελλάδα για «κούρεμα»...
Προφανώς, εννοεί το «κούρεμα» ομολόγων, γιατί υπάρχουν και άλλου είδους «κουρέματα». Οπως αυτά των μισθών, των ημερομισθίων, των συντάξεων, των ασφαλιστικών εισφορών.
Και είναι βέβαιο ότι οι εκπρόσωποι γερμανικών επιχειρήσεων που συνοδεύουν τον Φίλιπ Ρέσλερ κάθε άλλο παρά δυσαρεστούνται όταν ακούνε τέτοια πράγματα.
Ιδίως, αν οι χαμηλοί μισθοί - χαμηλότεροι ακόμη και από αυτή την Εθνική Συλλογική Σύμβαση - συνοδεύονται από «fast truck», φοροαπαλλαγές επενδύσεων, επιδοτήσεις, κοινοτικές συμμετοχές και κάθε λογής προνόμια.
Αντιθέτως, ...τρίβουν τα χέρια τους από χαρά, αφού η «ελληνική ανταγωνιστικότητα» ενισχύεται με κάτι τέτοια και μπορούν αυτοί να έρθουν να «επενδύσουν» χωρίς να βάλουν φράγκο και να αποκομίσουν τεράστια υπερκέρδη.
Το μόνο βέβαιο, λοιπόν, είναι ότι ο Ρέσλερ έρχεται στην Αθήνα με ένα σωρό ...ψαλίδια στις βαλίτσες του και η κυβέρνηση ετοιμάζει το «κουρείο».
ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ Η Α. ΜΕΡΚΕΛ δήλωσε ότι ίσως πρέπει να αναθεωρηθούν οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου και είναι απολύτως βέβαιο ότι εννοεί προς το χειρότερο...
Γιατί, ανεξαρτήτως του δρόμου που θα επιλέξουν τα ευρωπαϊκά μονοπώλια να επιλύσουν τα αδιέξοδα του συστήματός τους και την κρίση, είναι βέβαιο ότι ο τελικός λογαριασμός θα επιβαρύνει και πάλι το λαό.
Ετσι, λοιπόν, όσο μεγαλύτερα είναι τα «κουρέματα» τόσο μεγαλύτερα τα βάρη, κι όσο μεγαλώνουν οι τόκοι των δανείων τόσο σκληρότεροι θα γίνονται οι φόροι.
ΜΠΟΡΕΙ ΛΕΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ... «λάθος» το προσχέδιο του προϋπολογισμού, επειδή η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία αναθεώρησε κάποια στοιχεία για το ύψος της ύφεσης...

Παπαγεωργίου Βασίλης
Εδώ ο προϋπολογισμός του 2011 αναθεωρήθηκε τουλάχιστον 4 φορές μέσα στη χρονιά και πάντα προς το δυσμενέστερο. Για ένα ...λαθάκι κάνουμε έτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου