Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΕΡΓΑΤΟΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Πώς έγινε η δολοφονική επίθεση παρακρατικών στους διαδηλωτές



1. Νεαροί, ακόμα και μικρής ηλικίας και ανάμεσά τους και μια πιο ολοκληρωμένη προσωπικότητα...
Την Πέμπτη, δεύτερη μέρα 48ωρης πανεργατικής απεργίας, κουκουλοφόροι σε διατεταγμένη αποστολή έκαναν δολοφονική επίθεση σε διαδηλωτές στο Σύνταγμα. Ενας εσμός από παρακρατικούς, φασιστοειδή, υποτιθέμενους αντιεξουσιαστές, «άγνωστους» - γνωστούς μασκοφόρους, επιχείρησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση. Χτύπησαν εν ψυχρώ τον εργατόκοσμο. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης ήταν ένας νεκρός εργάτης, 53χρονος οικοδόμος, συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, πατέρας δύο κοριτσιών, και δεκάδες άλλοι τραυματίες. Για τα γεγονότα, σοβαρές ευθύνες φέρει και η κυβέρνηση. Μέχρις αυτού του σημείου, είχαν προηγηθεί μια σειρά καλά συντονισμένες ενέργειές τους, δείγμα ότι όλα αποτελούσαν μέρος ευρύτερου σχεδίου που απλώθηκε πανελλαδικά, καθώς χτυπήματα σε διαδηλωτές έγιναν και σε Γιάννενα - Λάρισα.
Από τις 9 το πρωί που οι δυνάμεις του ταξικού εργατικού κινήματος παρατάχθηκαν στους χώρους γύρω από τη Βουλή, δεν εμπόδισαν κανέναν άλλον να περιδιαβαίνει τους ίδιους χώρους, κόντρα σε όλα τα χοντροκομμένα ψέματα που αράδιαζε ο ραδιοσταθμός του ΣΥΝ «Στο Κόκκινο» (περί δήθεν «ιδιοκτησίας» της πλατείας από το ΠΑΜΕ). Αλλη μια απόδειξη ότι περί τις 13.00διάφοροι, εμφανιζόμενοι ως αντιεξουσιαστές, δήθεν αγανακτισμένοι, αυτοαποκαλούμενοι πατριώτες, περνούσαν άνετα από όλα τα εργατικά μπλοκ, έφταναν μπρος στο φραγμό της Αστυνομίας στη Βασ. Σοφίας, με σκοπό να του επιτεθούν για να ξεκινήσει ο γνωστός πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ, να δοθεί στις δυνάμεις καταστολής πρόσχημα, ώστε να χτυπήσουν πάλι τους διαδηλωτές. Επειδή υπήρχαν εκεί δυνάμεις της περιφρούρησης του ΠΑΜΕ, δεν τους στάθηκε δυνατό να στήσουν αυτό το σκηνικό. Για τουλάχιστον μιάμιση ώρα, ως λίγο μετά τις14.30, μπουλούκια τέτοιων τύπων έρχονταν μπρος στο φραγμό, ψάχνοντας ευκαιρία να χτυπήσουν κι έφευγαν άπραγοι, σκορπώντας μόνο χολή για το ΠΑΜΕ.
«Χτύπησαν» τη διαδήλωση με προκάλυμμα το μπλοκ του «Δεν Πληρώνω»
2. ...που δεν είναι τυχαία, όπως αποδεικνύεται στην έναρξη της επίθεσης των προβοκατόρων...
Αναζητώντας «εναλλακτική», αντίστοιχες ομάδες ενώνονταν σε ένα σκοτεινό συνονθύλευμα στο κάτω μέρος της πλατείας, στη συμβολή με τη Σταδίου. Λίγο παραπάνω, στο στενάκι της Γεωργίου Α', μπροστά στα ξενοδοχεία, έστεκε παραταγμένο άλλο μπλοκ περικύκλωσης του ΠΑΜΕ. Ατομα που έχουν θεαθεί να παρίστανται και σε εκδηλώσεις στημένες σε γειτονιές της Αθήνας από φασιστοειδή, προσπαθούσαν να «εξηγήσουν» σε μέλη του ΠΑΜΕ γιατί «έπρεπε» τα μπλοκ του να ανοίξουν ώστε να ξεκινήσει «επίθεση» στη Βουλή.
Στο μεταξύ, πίσω τους ένας συρφετός κουκουλοφόρων ερχόταν από το Μοναστηράκι, ανέβαινε ανενόχλητος από την Αστυνομία την Ερμού. Ολοι αυτοί μαζεύονταν, βρίσκονταν με όσους περίμεναν ήδη στην πλατεία, συντονίζονταν, ώσπου στις14.40 ξεπετάχτηκαν πίσω και μέσα απ' το μπλοκ του λεγόμενου κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» το οποίο λειτούργησε σαν Δούρειος Ιππος και προκάλυμμα για τους παρακρατικούς, γεγονός που ήταν οφθαλμοφανές σε όλους. Με εμετικά συνθήματα, όπως «ΚΚΕ το κόμμα σου χαφιέ», ξεκίνησαν απρόκλητα δολοφονική επίθεση κατά των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ, πετώντας μολότοφ, βενζίνη και φωτιά πάνω στο πλήθος, πέτρες, κομμάτια μάρμαρο, δυναμιτάκια, καπνογόνα, κροτίδες, πυροσβεστήρες - χτυπώντας με καδρόνια, λοστάρια, σφυριά, ό,τι είχαν διαθέσιμο, για να διαλύσουν την εργατική διαδήλωση. Είχαν μαζί τους πολεμοφόδια που μόνο ο κρατικός μηχανισμός διαθέτει ή μπορεί να τους εφοδιάσει.
3. ...αλλά και στη συνέχεια
Μάτωσαν κόσμο, εργατόκοσμο. Τραυμάτισαν ελαφρύτερα ή βαρύτερα δεκάδες. Στα σκαλιά του Μετρό, αρχές Πανεπιστημίου έξω από τη «Μ. Βρετανία» ηλικιωμένος έφαγε κατακούτελα μάρμαρο και γκρεμίστηκε ανάσκελα τραυματιζόμενος και στο πίσω μέρος του κρανίου με τα αίματα να βάφουν τα σκαλιά, εικόνα ανατριχιαστική. Λίγο αργότερα, το απόγευμα έγινε γνωστό ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων πέθανε ο 53χρονος οικοδόμος, γραμματέας του Παραρτήματος Οικοδόμων του Βύρωνα, Δημήτρης Κοτζαρίδης. Ο «Ευαγγελισμός» δέχτηκε συνολικά 80 τραυματίες.
Στη διάρκεια της επίθεσης από τους αναρχοφασίστες, συγκλονιστική ήταν η στάση των διαδηλωτών και διαδηλωτριών του ΠΑΜΕ. Οργανωμένα και πειθαρχημένα, περιφρουρημένα και μαχητικά, διατήρησαν τα μπλοκ τους.

4. Ντύσιμο παράταιρο σε σχέση με το συνηθισμένο των κουκουλοφόρων...

5. ...αλλά πλήρως ενσωματωμένος στα αναρχοφασιστοειδή

6. Προκαλεί χωρίς μάσκα...
Phasma

7. ...την οποία φοράει για το ποινικά κολάσιμο μέρος της αποστολής του

8. Αδειάζουν πυροσβεστήρες κατά της περιφρούρησης τον ένα μετά τον άλλο, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα

9. Η περιφρούρηση προσπαθεί να ανακόψει την πορεία του πυροσβεστήρα προς το πλήθος των διαδηλωτών

10. Ενώ πίσω δύο αγανακτισμένοι «διαδηλωτές» που παρεμπόδισε το ΠΑΜΕ ετοιμάζουν τις μολότοφ, σε πρώτο πλάνο ένας τρίτος έχει μαζέψει ένα μεγάλο κομμάτι μάρμαρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου