Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ο φόβος φυλάει τα έρμα



Γρηγοριάδης Κώστας
Με εξυπνακίστικα αποφθέγματα, ο Διόδωρος του «Βήματος» προσπαθεί να γελοιοποιήσει την Οχτωβριανή Επανάσταση και ταυτόχρονα να κρύψει ότι η εποχή μας είναι εποχή νέων κοινωνικών επαναστάσεων, όπως λέει το ΚΚΕ. Με φαιδρά σχόλια για το Κόμμα, το εξισώνει με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει να ισχυρίζεται ότι το ΚΚΕ «τρέφει λεγκαλιστικές αυταπάτες» και «περιορίζεται να ζητά εκλογές», όταν, σύμφωνα με το «Βήμα», «τούτος ο ελληνικός Οκτώβρης είναι ολόιδιος με τον τότε ρωσικό: γενικές απεργίες κάθε εβδομάδα, ειδικές απεργίες καθημερινά, δεκάδες κρατικά κτίρια κατειλημμένα, ο κόσμος στους δρόμους συνέχεια, τα πλήθη πολιορκούν το Αρχηγείο του Στρατού, το κράτος έχει διαλυθεί, φόροι δεν εισπράττονται, τέλη και εισιτήρια και διόδια δεν καταβάλλονται - ακόμη και πείνα έχουμε, τα παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία από ασιτία, ανακοίνωσε σύλλογος δασκάλων της Αθήνας (...) Για πρώτη φορά από το 1944 οι αντικειμενικές συνθήκες είναι ώριμες και ο υποκειμενικός παράγων ανώριμος να επιχειρήσει την επίθεση στο Μέγαρο Μαξίμου (...) Δεν το βλέπουν αυτό τα μέλη του ΚΚΕ; Τα έχει ναρκώσει η ρεφορμιστική φορμόλη τού "έξω η τρόικα";».
Μ' όλ' αυτά και με την ειρωνεία της υπεροχής του αστού πασχίζει να χτυπήσει στη λαϊκή συνείδηση ότι οι αγώνες είναι μάταιοι αφού δεν αλλάζουν την αντιλαϊκή πολιτική, επομένως υποταχθείτε στο σύστημα. Πολύ δε περισσότερο πασχίζει να περάσει ότι η πάλη για ανατροπή του καπιταλισμού είναι μάταιη.
Ο Διόδωρος ομολογεί ότι πράγματι το αστικό πολιτικό σύστημα έχει σαπίσει και ότι συναντά χοντρά ζόρια να διαχειριστεί την κρίση και εξαιτίας των λαϊκών αντιδράσεων, αλλά σκόπιμα προβάλλει την άποψη ότι το κράτος έχει διαλυθεί, γιατί το κράτος και οι μηχανισμοί του λειτουργούν και δρουν αντιλαϊκά. Δεν έχει διαλυθεί. Θα έρθει η ώρα που δε θα μπορεί να δρα αλλά αυτό θα το καθορίσει η πλειοψηφία του λαού. Με όλα τα παραπάνω το «Βήμα» προσπαθεί να απαξιώσει το ΚΚΕ και την πολιτική πρόταση διεξόδου που συζητάει πλατιά με το λαό, η οποία, σε συνθήκες βαθιάς κρίσης, κερδίζει έδαφος και γίνεται αντικείμενο προβληματισμού από πολύ περισσότερους εργαζόμενους και λαϊκούς ανθρώπους. Οσο για την... ανυπομονησία του Διόδωρου να δει την επανάσταση, «ο φόβος φυλάει τα έρμα». Την ανησυχία τους προσπαθούν να διασκεδάσουν αυτός και η τάξη που υπηρετεί, ξέροντας πως το τέλος της Ιστορίας δεν ήρθε, όπως πίστεψαν με την καπιταλιστική παλινόρθωση, θεωρώντας και τότε το ΚΚΕ ξοφλημένο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου