Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012 Χοάνη για τη διαχείριση της εξαθλίωσης



Διαλύουν τα ασφαλιστικά ταμεία, ετοιμάζουν και νέα αντιλαϊκά «πακέτα»
Την κατάσταση μαζικής εξαθλίωσης, τη διάλυση κρατικών «δαπανών» και βασικών υποδομών που έχουν να κάνουν με τις λαϊκές ανάγκες φανερώνουν τα στοιχεία για την εκτέλεση του φετινού κρατικού προϋπολογισμού.
Ηδη από το μήνα Γενάρη άρχισαν να συσσωρεύονται τα βαθιά αδιέξοδα, να εξαντλούνται ήδη από τον πρώτο μήνα και τα προβλεπόμενα προς εκταμίευση ποσά στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης. Σε ανοδική τροχιά εμφανίζουν και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, που σε αυτήν τη φάση η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου μέσα από τα χαράτσια και τους φόρους που αρπάζει από το λαό ετοιμάζεται να τα εξοφλήσει αποκλειστικά στους μεγαλοεπιχειρηματίες που τα απαιτούν. Είναι απολύτως βέβαιο πως ετοιμάζουν την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης με νέα μέτρα, που αφορούν τόσο στην καρατόμηση των «δαπανών» όσο και για την απογείωση των αντιλαϊκών χαρατσιών σε συνέχεια και του συμπληρωματικού προϋπολογισμού, που ψήφισαν τον περασμένο μήνα.
Σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών:
-- Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης διαμορφώθηκαν το Γενάρη στα 2,77 δισ. ευρώ, από τα οποία το 1,14 δισ. ευρώ αφορά σε ληξιπρόθεσμες οφειλές του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και των νοσοκομείων σε 1,37 δισ. ευρώ. Οι συνολικές οφειλές του Δημοσίου - στενός και ευρύτερος τομέας - εμφανίζονται διογκωμένες στα 5,9 δισ. ευρώ.
-- Η προβλεπόμενη κρατική επιχορήγηση για το ΙΚΑ και μόνο για το μήνα Γενάρη του 2012 έχει δοθεί στο 50,5% (πάνω από το μισό) της προβλεπόμενης για ολόκληρο το έτος !
-- Το έγκλημα απέναντι στους ασφαλισμένους και τα Ταμεία τους συμπληρώνεται με το «κούρεμα»ν των κρατικών ομολόγων. Σύμφωνα με άλλα στοιχεία και μόνο για τα ποσά που διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδας φέτος (2012) τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων που λήγουν φτάνουν στα 1,4 δισ. ευρώ, ενώ στο ίδιο επίπεδο (1,4 δισ. ευρώ) είναι και οι λήξεις της ερχόμενης χρονιάς. Μετά και το κούρεμα (53,5%) και για την τρέχουσα 2ετία 2012 - 2013) οι απώλειες για τα ασφαλιστικά ταμεία φτάνουν και ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου