Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΑΙΣΧΟΣ ..ΛΕΤΟΝΙΑ Μαθήματα «πατριωτισμού» στα σχολεία από τα SS



Εκπρόσωποι των λετονικών Ες-Ες μεταδίδουν το δηλητήριο του φασισμού σε μικρά παιδιά. Αυτά συμβαίνουν στη «δημοκρατική» καπιταλιστική Λετονία της ΕΕ
Δικαστήριο της Ρίγας ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ρίγας, με την οποία απαγορευόταν η «παρέλαση» των ναζιστικών αποβρασμάτων της λετονικής ναζιστικής λεγεώνας των SS, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση των οπαδών του φασισμού στο κέντρο της λετονικής πρωτεύουσας, στις 16 Μάρτη (επέτειος της πρώτης επιχείρησης των λετονικών SS κατά των στρατευμάτων του Κόκκινου Στρατού το 1944).
Να σημειωθεί πως οι χιτλερικοί, μετά την κατάληψη της Λετονίας, δημιούργησαν τη «λετονική ταξιαρχία», που όμως αποδείχθηκε ανίκανη να πολεμήσει με το σοβιετικό στρατό. Ετσι την πήραν από το Ανατολικό Μέτωπο και τη χρησιμοποίησαν μόνο σε οχυρωματικές και άλλες κατασκευαστικές εργασίες, ενώ από τους πιο αξιόμαχους συγκρότησαν τη λεγόμενη «λετονική λεγεώνα των Ες-Ες». Συνολικά, την περίοδο 1941-1945 με τους ναζί συνεργάστηκαν σε αυτά τα στρατιωτικά σώματα, αλλά και στην κατοχική αστυνομία γύρω στις 160 χιλιάδες άνθρωποι, που ευθύνονται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στα ναζιστικά στρατόπεδα, που υπήρξαν στη Λετονία, αλλά και την εξόντωση Σοβιετικών ανταρτών κι αιχμαλώτων, κάψιμο χωριών κ.ο.κ. Τα ναζιστικά στρατιωτικά σώματα συντρίφθηκαν από τον Κόκκινο Στρατό τον Απρίλη του 1945.
Σήμερα, με τις πλάτες της ΕΕ, αλλά και των ΗΠΑ, ξαναγράφεται η Ιστορία κι αυτές οι δυνάμεις αναγνωρίζονται ως «πατριωτικές», επειδή πολέμησαν ενάντια στον Κόκκινο Στρατό. Μάλιστα οι σημερινές αρχές έχουν χαρακτηρίσει «αναμορφωτικό - εργασιακό στρατόπεδο» και «διευρυμένη αστυνομική φυλακή» το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Σάλασπιλς της Λετονίας, όπου έχασαν τη ζωή τους πάνω από 100 χιλιάδες άνθρωποι.
Είναι χαρακτηριστικό πως στις 11 Μάρτη σε πολλά σχολεία της Λετονίας πραγματοποιήθηκαν τα λεγόμενα «μαθήματα πατριωτισμού», στα οποία κλήθηκαν να μιλήσουν μετέχοντες στις φασιστικές λετονικές λεγεώνες των Ες-Ες και απόγονοί τους.
Αυτά είναι τα ιδανικά της «δημοκρατίας», που έφερε η αντεπανάσταση στη Λετονία και για τα οποία περηφανεύονται και στη χώρα μας οι λεγόμενες «φιλοευρωπαϊκές» πολιτικές δυνάμεις.

2 σχόλια:

  1. μενει μονο η αναρτησης της σημαιας με τη μαυρη σβαστιγγα!μπραβο λετονοι και χειροτερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτό μένει να δούμε ακόμα στην Ευρώπη των λαών που μας έλεγαν φιλε μου... ξαναγράφουν την ιστορία

      Διαγραφή